Volle maan ritueel

Leven met de stand van de maan is als het hebben van hele fijne sex:)
Nieuwe maan laat je jouw diepste verlangens in iedere vezel van je lijf voelen. De periode tussen nieuwe en volle maan, wassende maan genoemd, is als steeds intenser wordende sex: het vuur wakkert aan, je gaat ervoor. De kunst is om niet teveel na te denken, maar te doen wat goed voelt. En plotseling is daar het hoogtepunt. De volle maan. Het moment van oogsten. Waarin alles vergroot en zichtbaar wordt. En net als na een hele fijne vrijpartij is de periode na volle maan, de afnemende maan, de tijd om bij te komen. Om uit te rusten. Een tijd om op te laden en naar binnen te keren. Lees hier meer over de invloed van de maan.

Leven met de maan is magisch. Het helpt je om op het ritme van de natuur mee te deinen. Op het juiste moment in actie te komen (lees hier meer over nieuwe maan), te oogsten en uit te rusten. Wanneer het welke maanfase is, vind je op de maankalender. Schrijf je in voor de gratis moon alerts. Je ontvangt dan iedere maanfase een mailtje met omschrijving van de maanfase en hoe je deze energie het beste benut.


3 dagen voor volle maan en de 3 dagen erna kun je haar energie heel sterk voelen. Emoties zijn op deze dagen sterker. Veel mensen slapen deze dagen onrustiger en kunnen hun draai niet goed vinden.

Als je de energie goed benut, zijn dit juist dagen vol kansen. Doordat je emoties zo worden uitvergroot, krijg je de kans om helder te gaan voelen wat goed voor je is. En wat niet. Waar je blij van wordt. En waarvan niet. Of je dingen vasthoudt die eigenlijk niet meer passen.


Volle maan gaat over het loslaten van gedachten, gewoonten, contacten die niet meer bij je passen. Tegelijkertijd gaat volle maan ook over dankbaarheid en het vieren van successen.


Neem daarom de dag van volle maan extra de tijd om stil te staan bij wat je voelt.


Wanneer doe je een volle maan ritueel?

Je kunt een volle maan ritueel het beste doen op de avond van volle maan of de avond ervoor.

Sfeer

  • Maak een cosy sfeer: Zorg dat je niet gestoord wordt, dim het licht en steek kaarsjes aan. Leg de Dark spray binnen handbereik.
  • Ga nu rustig zitten en adem diep door naar je buik. Bij iedere uitademing laat je wat meer spanning in je lijf los.
  • Spray Dark geur boven je hoofd en om je heen en blijf diep door ademen. Neem de geur in je op en voel wat het met je doet.
  • Als je voelt dat je goed geaard bent en rust hebt in je ademhaling, dan ga je verder.

Loslaat ritueel

Ritueel om emoties, gedachten en gewoontes los te laten:

  • Schrijf op losse briefjes wat je graag los wilt laten. Dit kunnen negatieve gedachten zijn, gewoonten, bezigheden. Je kunt dit in 1 woord of zin opschrijven. Of wat uitgebreider. Wat voor jou goed voelt.
  • Heb je alles opgeschreven, dan kun je de briefjes verbranden. Bijvoorbeeld buiten of in de gootsteen (wel even de afzuiger aanzetten).

Meditatie om mensen los te laten:

  • Volle maan is ook het moment voor dankbaarheid. Ga daarom weer rustig zitten en schrijf op voor wie en wat jij allemaal dankbaar bent en waarom.
  • Als je klaar bent met schrijven, neem dan de tijd om naar je lijstje te kijken. Laat tot je doordringen hoe gezegend je bent met deze mensen en situaties in je leven.
  • Omdat volle maan gaat over onthechten en loslaten, mag je nu ook dit lijstje verbranden. Voel daarbij het vertrouwen dat als je los laat, er meer mooie dingen en mensen op je pad gaan komen.


Veel mensen slapen slecht rond volle maan. Heb je hier ook last van? Spray de Dark spray boven je kussen en hoofd voordat je gaat slapen. De geur brengt je zenuwstelsel tot rust en helpt beter te slapen.

Happy full moon!

Over de schrijver
Ik geloof dat vanuit innerlijke vrijheid alles mogelijk is. Wanneer je verbonden bent met jouw innerlijke kracht en zelfliefde geeft dat een ultiem gevoel van vrijheid en magie. Ongeacht je omstandigheden. Los komen van oude patronen en belemmerende overtuigingen brengt je in contact met jouw authentieke zelf. Je voelt wat jij echt wilt en handelt daar naar. Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Met Drops of Heaven help ik je vrijheid en magie te ervaren.
Reactie plaatsen