De invloed van de maan

De aarde draait om de zon. De maan draait om de aarde. In ongeveer 30 dagen doorloopt de maan alle 12 tekens van de dierenriem.

De zon heeft vooral invloed op onze yang, je mannelijke energie. De maan heeft invloed op yin, je vrouwelijke energie. Vandaar dat veel vrouwen het fijn vinden om te leven in het ritme van de maan.

Je ziet de maan gedurende een maancyclus in verschillende fasen aan de hemel. Dit komt door de veranderende hoeken tussen de aarde, de maan en de zon. De maan wordt hierdoor steeds iets anders verlicht. In iedere maanfase heeft de maan een andere invloed op de aarde. En dus ook op jou en mij.


4 maanfasen

Er zijn 4 maanfasen: nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan.

Nieuwe maan is de maanfase waarbij de maan amper zichtbaar is.

De maan wordt tijdens de wassende maanfase steeds groter.

Volle maan is de fase waarin de maan helemaal zichtbaar rond is.

In de afnemende maanfase wordt de maan weer minder goed zichtbaar.

Dan begint weer een nieuwe cyclus.

Iedere maanfase heeft een andere invloed op je.


Nieuwe maan

Nieuwe maan is het begin van een cyclus. Je kunt dit vergelijken met een zaadje dat je plant. De energie van de nieuwe maan is perfect om te dromen en jezelf doelen te stellen. Beloftes doe je het beste met nieuwe maan. Waar wil jij je de komende maancyclus op richten? Wat wil je werkelijkheid laten worden? Hoe wil je je voelen?


Wassende maan

Wassende maan is de maan fase om in actie te komen en kansen met beide handen aan te grijpen. Geef nu handen en voeten aan dat waar je tijdens de nieuwe maan van droomde. Make it happen!


Volle maan

Volle maan is het moment om te oogsten. Vier de successen die je hebt gehaald. Volle maan is ook het moment om los te laten. Patronen, overtuigingen, bezigheden, mensen. Laat gaan wat jou niet (meer) dient.


Afnemende maan

De afnemende maan fase is een periode om rust te nemen en naar binnen te keren en op te laden.


Actie versus ontspannen

De nieuwe en wassende maanfase zijn gericht op actie en naar buiten treden.

De volle en afnemende maan fase zijn gericht op ontspanning en naar binnen keren.

Door te leven in het ritme van de maan zal je meer moeiteloosheid ervaren. Je komt op het juiste moment in actie.  En zult ontdekken dat rust nemen essentieel is en je ook veel brengt.


Etherische olie & het ritme van de maan

Gebruik bijpassende etherische olie sprays op & 3 dagen voor en na de maanfase.

Nieuwe maan: Light en Love

Wassende maan: Love

Volle maan: Dark

Afnemende maan: Dark


Moon alerts

Ontvang gratis Moon alerts

Vul je naam en e-mailadres in en ontvang een mooie reminder per e-mail wanneer een volgende maanfase begint. Zo kun je de energie van de maan optimaal benutten én weet je met welke Drops of Heaven spray je je energie versterkt.

Over de schrijver
Ik geloof dat vanuit innerlijke vrijheid alles mogelijk is. Wanneer je verbonden bent met jouw innerlijke kracht en zelfliefde geeft dat een ultiem gevoel van vrijheid en magie. Ongeacht je omstandigheden.Los komen van oude patronen en belemmerende overtuigingen brengt je in contact met jouw authentieke zelf. Je voelt wat jij echt wilt en handelt daar naar. Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.Met Drops of Heaven help ik je vrijheid en magie te ervaren.
Reactie plaatsen