De invloed van de maan

In dit artikel vertel ik je meer over:
 1. De invloed van de maan op ons als mens
 2. De verschillende maanfasen en hun uitwerking
 3. Dit levert meebewegen met de energie van de maan je op
 4. Je eigen maanrituelen maken


1. De invloed van de maan

De aarde draait om de zon. De maan draait om de aarde. De maan doorloopt in ongeveer 30 dagen alle 12 tekens van de dierenriem.

De zon heeft vooral invloed heeft op onze yang energie. De maan op yin, onze vrouwelijke energie. Vandaar dat veel vrouwen het fijn vinden om te leven in het ritme van de maan.

We zien de maan gedurende een maancyclus in verschillende fasen aan de hemel. Dit komt door de veranderende hoeken tussen de aarde, maan en zon. Hierdoor wordt de maan verschillend belicht. In iedere maanfase heeft de maan een andere invloed op de aarde en dus ook op ons als mensen.


2. De 4 maanfasen

Grof gezegd zijn er 4 maanfasen: nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan.
 Nieuwe maan is de maanfase waarin de maan amper zichtbaar is.
 In wassende maan fase wordt de maan steeds zichtbaarder.
 Volle maan is de fase waarin de maan helemaal zichtbaar is.
 In de afnemende maanfase wordt de maan minder zichtbaar.
 Tot deze niet meer zichtbaar is. Dan begint een nieuwe cyclus.
 Iedere maanfase heeft een andere invloed op ons.

Fase 1: Nieuwe maan
 
Nieuwe maan is het begin van een cyclus. Je kunt dit vergelijken met een zaadje die je plant. De energie van de nieuwe maan is perfect om te dromen en doelen te stellen. Zet je intenties met nieuwe maan. Waar wil jij je de komende maancyclus op richten? Wat wil je manifesteren? En vooral: hoe wil je je voelen?

Fase 2: Wassende maan
 
Wassende maan is de maanfase die je helpt om actie te ondernemen en kansen te grijpen. In deze maanfase geef je concreet handen en voeten aan wat je met nieuwe maan als intentie hebt gezet.

Fase 3: Volle maan
 
Volle maan is het moment om te oogsten. Het is de tijd om overwinningen te vieren. Het is ook het moment om los te laten wat niet meer bij jou past.

Fase 4: Afnemende maan
 
De afnemende maanfase is een periode om naar binnen te keren. Om los te laten en op te laden. Lekker cocoonen in je eigen bubbel.

De eerste 2 maanfase, de nieuwe en wassende maanfase, zijn gericht op actie.
 De volle en afnemende maanfase zijn meer naar binnen gericht en gericht op ontspanning.


3. Dit levert meebewegen met de energie van de maan je op

Door je mee te bewegen met de energie en cycli van de maan zullen dingen makkelijker gaan. Je komt op het juiste moment in actie. En neemt op het juiste moment rust.

Veel vrouwen staan stil bij nieuwe en volle maan. Ik raad je aan om aan iedere maanfase aandacht te geven. Een droom (nieuwe maan) blijft een droom als je er geen handen en voeten aan geeft (wassende maan). Oogsten is mooi (volle maan) maar je het is ook belangrijk op te laden (afnemende maan) zodat je met nieuwe energie nieuwe dromen kunt manifesteren.

Je kunt je gratis inschrijven voor de Moon Alerts. Je ontvangt gratis een mailtje als er een nieuwe maanfase aan komt. Inclusief beschrijving van de komende maanfase en tips.


4. Je eigen maanrituelen maken

Je kunt je dagelijks bewust verbinden met de energie van de maan. Dit doe je door de Moon Drops te gebruiken die bij de desbetreffende maanfase hoort (zie hieronder). Je stemt je dan bewust af op de maanfase en het thema dat hierbij hoort. Je kunt ook uitgebreidere maanrituelen doen. Ontdek het nieuwe maan ritueel en het volle maan ritueel.

Over de schrijver
Als Upgrade mentor voor ambitieuze coaches help ik je los te komen van alles wat jou innerlijk in de weg zit om door te groeien naar jouw volgende level. Zo krijg je een stevige basis om je leven en business op te bouwen zodat je de impact, omzet én liefdesrelatie krijgt waar je van droomt.
Reactie plaatsen