Nieuwe maan ritueel

Nieuwe maan is het begin van een cyclus. Je kunt dit vergelijken als een zaadje die je plant. De energie van de nieuwe maan is perfect om te dromen en doelen te stellen. Zet je intenties met nieuwe maan. Waar wil jij je de komende maancyclus op richten? Wat wil je manifesteren? En vooral: hoe wil je je voelen?

“Energy flows, where attention goes.”

Richt je aandacht op wat je graag wilt ervaren. Niet op wat je niet wilt.

Elke nieuwe maan kun je je wensen opnieuw formuleren. Bijvoorbeeld voor de komende maancyclus. Dit is handig en fijn om te doen, omdat je zo de focus houdt op dat wat jij belangrijk vindt.

Wanneer het nieuwe maan is, vind je op de maankalender. Schrijf je in voor de gratis moon alerts. Je ontvangt dan iedere maanfase een mailtje met omschrijving van de maanfase en hoe je deze energie het beste benut.

Door je mee te bewegen met de energie en cycli van de maan, zul je merken dat je moeitelozer leeft. Je komt op het juiste moment in actie. En neemt op het juiste moment rust.


Nieuwe maan vindt plaats als de zon en de maan op dezelfde plek in de astrologische dierenriem staan. Omdat de zon een maand nodig heeft om door de tekens te lopen, en de maan dit veel sneller doet, staan ze maar 1 keer per maand op dezelfde plek. Het dierenriemteken waar de nieuwe maan zich in bevindt, heeft invloed op de werking van nieuwe maan.


Er zijn een paar dingen handig om te weten:

 • Het allerbelangrijkste bij manifesteren is dat je dat je ook echt voelt wat je wenst.
   
  Ik kan bijvoorbeeld wel wensen dat ik een Porsche cadeau krijg, maar dat is eigenlijk helemaal niet wat ik wil. Voel bij elke wens of het iets is wat je echt vanuit je hart wenst.
 • Visualiseer wat je wel wilt.
   Niet wat je niet wilt. Bijvoorbeeld: ik wil heel graag in een huis wonen in de natuur. Dan moet ik niet steeds een angstbeeld naar boven halen van een flatje drie hoog achter.
 • Wens alleen dingen waarvan je gelooft dat ze ook uit kunnen komen.
   
  Bijvoorbeeld: ik kan wensen dat ik de loterij volgende maand win, maar ik geloof niet dat dat gaat gebeuren. Ik wens wel dat meer mensen mooie krachtige ervaringen hebben met het Drops of Heaven aanbod. En ik geloof ook echt dat dat kan, dus is het een mooie wens.
 • Richt je bij het maken van je wensen op het gevoel dat het je geeft, niet op spullen.
   Bijvoorbeeld: ik wil heel graag een huis in de natuur. Dan kan ik mijn aandacht richten op het hebben van een huis in de natuur, maar alleen het huis zegt niet zoveel. Als ik mijn aandacht richt op het gevoel dat het huis in de natuur mij geeft, krijgt het al veel meer lading: vrijheid, rust en verbinding met de natuur buiten én in mijzelf. Groenten verbouwen en voor het koken kijken wat er geoogst kan worden. Afgestemd leven met de seizoenen. Maak wat je wenst concreet en helder.
 • Wens niet een bepaalde persoon.
   
  Omdat iedereen vrije wil heeft wens je niet een specifiek iemand maar omschrijf je eigenschappen die je graag terug wilt zien in iemand. Wees zo specifiek mogelijk. Hoe wil jij je bij zo iemand voelen?
 • Onderzoek of je belemmerende overtuigingen hebt, die het ontvangen van al je droomwensen in de weg staat.
   Als je helder hebt of en wat voor blokkades je hebt, kun je stappen zetten om deze te helen.


Wanneer doe je een nieuwe maan ritueel?

De beste tijd om een nieuwe maan ritueel te doen is vanaf 8 uur na de nieuwe maan tot 3 dagen erna.

Ik vertel je hieronder hoe mijn nieuwe maan ritueel er uit ziet. Speel ermee en maak je eigen ritueel.

 • Zorg dat je de tijd en rust hebt voor jezelf. Zet een fijn muziekje op. Steek wat kaarsjes om je heen aan.
 • Sluit je ogen en breng je ademhaling tot rust.
 • Als je de Love spray hebt, spray deze lekker boven je hoofd en om je heen. Adem de geur diep in. Voel hoe je adem langs je hart naar je onderbuik gaat. Visualiseer dat je jezelf voedt met liefde en helderheid. Bij een uitademing laat je dit licht door heel je aura verspreiden.
 • Als je tot rust bent gekomen, stel jezelf deze vragen: “Waar heb ik behoefte aan?” en “Wat wil ik heel graag in mijn leven?”
 • Heb je dit helder, open dan je ogen. Schrijf op wat jij allemaal wenst voor jezelf deze maancyclus. Hoe wil je dat je leven eruit gaat zien? Wees zo specifiek mogelijk.
 • Als je je wensen hebt opgeschreven, visualiseer dan per wens hoe je leven eruit ziet als je wens is uitgekomen. Hoe voel je je erbij? Vat voor jezelf in 1 zin samen hoe je je voelt als deze wens is uitgekomen. Schrijf dit ook op.
 • Maak van je wensen een moodboard. Je kunt bijvoorbeeld plaatjes uit tijdschriften knippen en erop plakken en mooie teksten en quotes erbij schrijven. Of: schrijf je wensen op in een journal speciaal voor jouw manifestatie wensen. Hier kun je dan gedurende de maancyclus opschrijven hoe je stappen zet richting jouw droomwensen.
 • Als je klaar bent, sluit dan even je ogen en stel je voor hoe je er de volgende nieuwe maan bij zit. Ga in gedachten al je wensen nog een keertje langs en voel hoe het is om dit werkelijk te leven.
 • Zeg in gedachten of hardop tegen jezelf: “Ik vertrouw er op dat dit of iets beters op mijn pad komt. Voor het hoogste goed van mezelf en anderen.”
 • Als je dit hebt gedaan, laat je het beeld van je wensen weer los. Vertrouwen en je overgeven aan het leven zijn de belangrijkste aspecten van manifesteren. Iets kan pas naar je toekomen, als je je open stelt. Dat lukt niet als je er vanuit een kramp op gaat zitten wachten.
 • Open weer langzaam je ogen.
 • Wat kun je de komende tijd voor acties ondernemen om jouw wensen uit te laten komen? Schrijf deze ook voor jezelf op en begin de komende dagen bewust met het zetten van stappen richting jouw droomdoel. De dagen tussen nieuwe maan en volle maan noemen we wassende maan. Deze dagen zijn heel geschikt om gericht actie te ondernemen.

Tip 1: Schrijf wensen in een journal. Lees ze iedere dag bewust door. Schrijf dagelijks op welke stap je hebt gezet richting jouw droomverlangen.

Tip 2: Gebruik tot aan volle maan dagelijks de Love spray om je te verbinden met jouw verlangens en dromen. En om het vertrouwen te voeden dat je deze kunt bereiken.

Tip 3: Als je een mood board hebt gemaakt, geef het dan een bijzonder plekje zodat je er dagelijks naar kunt kijken.

Tip 4: Maak een speciaal manifestatie altaar voor jezelf. Welke voorwerpen, teksten en/of foto’s brengen jou de juiste vibe om je dromen te leven?

Tip 5: Lukt het je niet je droomverlangens te manifesteren? Lees dan de blog: Waarom manifesteren niet werkt.

Happy new moon!

Over de schrijver
Ik geloof dat vanuit innerlijke vrijheid alles mogelijk is. Wanneer je verbonden bent met jouw innerlijke kracht en zelfliefde geeft dat een ultiem gevoel van vrijheid en magie. Ongeacht je omstandigheden.Los komen van oude patronen en belemmerende overtuigingen brengt je in contact met jouw authentieke zelf. Je voelt wat jij echt wilt en handelt daar naar. Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.Met Drops of Heaven help ik je vrijheid en magie te ervaren.
Reactie plaatsen