Is het concept van de Drops sprays te koop?

"Is het concept van de Drops sprays te koop?"
 Deze vraag heb ik afgelopen dagen meerdere keren gekregen.

Van een coach. Van een yoga docente. Van iemand die online selfcare producten verkoopt. Alle drie zijn ze dol op de geuren van de Drops of Heaven sprays en de boodschap erachter.

 Ik begrijp de vraag.
Een mooi concept zien bij iemand waarvan je denkt: "wow, wat zou het gaaf zijn als ik zoiets zou hebben!" En dat diegene er dan mee stopt terwijl jij denkt: "Wat?! Wat zonde dat dit er dan niet meer is. Ik heb altijd zoiets gewild dus kan ik het dan niet overnemen?"

Als ik kijk naar wat het verkopen van het concept mij in geld op zou kunnen leveren dan is dat heel wat. Het is een kant-en-klaar concept én er is een markt. En toch doe ik het niet. Heaven is not for sale.

Ik geloof namelijk niet dat het overnemen van iemand anders creatie jou ook succes gaat opleveren. De Drops of Heaven sprays zijn ontstaan vanuit bezieling. Het is een vorm van mij geweest om mijzelf en mijn boodschap te uiten. Het is prachtig dat veel vrouwen hier iets aan hebben. Maar meer dan een vorm is het niet.

Net zoals we onze lichamen op een dag achter ons laten, sterven we in mijn ogen gedurende het leven meerdere keren om opnieuw geboren te worden. Je bent niet dezelfde persoon als wie je 20 jaar geleden was.

De kunst van het leven is ervaringen volledig ervaren. De kunst ligt net zo goed in het loslaten van diezelfde ervaringen. Ervaringen laten daar waar ze zijn: in het moment. Zonder gehechtheid. Zo ontstaat er telkens weer ruimte voor nieuwe ervaringen. Het zonder gehechtheid spelen met vorm is in mijn ogen ultieme levenskunst. Als de vorm mag veranderen. Dan blijft de liefde stromen.

Als ik het concept van de sprays zou verkopen, zou ik mij voelen als een vlinder die zijn cocon verkoopt aan een rups die ook op het punt staat vlinder te worden. Ik zou de koper er ongelofelijk mee tekort doen. Dus doe ik het niet.

Liever help ik je met het opruimen van wat er nog in de weg zit om jouw eigen creaties geboren te laten worden. Zodat jouw unieke boodschap tot uiting kan komen. Jij hebt iets te delen wat alleen jij in de wereld kan brengen. Daarom help ik je veel liever jouw blokkades op te ruimen zodat jij jouw unieke stem gaat ontdekken en laat horen. In een vorm die bij jou past. Maar het gaat daarin nooit alleen om de vorm. Het gaat om jouw boodschap, jouw stem en het verhaal wat jij te vertellen hebt.

Over de schrijver
Als Upgrade mentor voor ambitieuze coaches help ik je los te komen van alles wat jou innerlijk in de weg zit om door te groeien naar jouw volgende level. Zo krijg je een stevige basis om je leven en business op te bouwen zodat je de impact, omzet én liefdesrelatie krijgt waar je van droomt.
Reactie plaatsen