Waarde van jouw dienst bepalen

Stel: het dak van je huis lekt.

Er zijn 2 aannemers die jou kunnen helpen. Aannemer A vraagt een iets hoger bedrag dan aannemer B.

Aannemer A
Aannemer A heeft van jongs af aan een fascinatie voor daken. Op menig feestje kan hij enthousiast uit wijden over de bouwstijl van verschillende daken. Na een specialistische opleiding te hebben gevolgd, heeft hij jarenlange ervaring opgedaan in dakreparatie bij verschillende bedrijven. Inmiddels werkt hij voor zichzelf. Nog steeds voelt dit als "zijn ding". Hij gaat iedere dag met plezier aan het werk. Hij vindt het geweldig dat hij andere mensen kan helpen met iets wat zijn passie is. Zijn klanten zijn blij dat hij de klus in korte tijd klaart.

Aannemer B
Aannemer B is een hardwerkende allround klusjesman. Voor hem is het belangrijk dat hij van alles wat af weet. Hoewel dakreparatie niet iets is wat hij wekelijks doet, biedt hij het wel aan. Laatst had hij weer een dakreparatie klus. Het was een heel gedoe om te achterhalen waar het lek door kwam. Hij had er wakker van gelegen. Als dit maar goed kwam. Uiteindelijk is de reparatie goed gekomen. Al gingen er wel meer uren inzitten dan hij had gedacht. Daar baalde hij van. Die uren kon hij niet doorberekenen aan de klant want het was zijn eigen schuld. Omdat de klus uit liep was zijn klant geïrriteerd. Hij had een naar gevoel overgehouden aan de klus. Zag zijn klant niet hoe hard hij zijn best had gedaan?


  • Welke aannemer zou jij liever inschakelen als jouw dak lekt?
  • Zou jij zelf liever werken zoals aannemer A of aannemer B?


Bijna iedereen zou gaan voor aannemer A: passie en specialisatie geven de klant immers vertrouwen en waarde. Toch zijn er veel onderneemsters die hier bij zichzelf over twijfelen.


Één van de overtuigingen die ik het meest hoor bij vrouwelijke onderneemsters die een Money Magic sessie bij mij doen, is:


"Het is toch niet ok om een goed bedrag te vragen voor iets wat mij makkelijk af gaat en wat ik leuk vind om te doen?"


Veel vrouwen hebben de overtuiging te moeten zwoegen voor geld. Misschien herken jij dit ook: om geld te mogen verdienen, moet je heel hard je best doen. Het moet bloed, zweet en tranen kosten.


Ik ben er van overtuigd dat de manier waarop ons schoolsysteem en onze westerse maatschappij zijn ingericht, hier iets mee te maken heeft. Als je bent opgevoed met het idee dat je hard moet werken voor je zuurverdiende centjes, is de kans groot dat je werk doet dat eigenlijk niet bij je past. Of je doet wel waar je goed in bent en blij van wordt, maar durft daar geen passend bedrag voor te vragen.


In de online Money Magic sessie help ik je contact te maken met de onderliggende overtuigingen en patronen die jou ervan weerhouden goed geld te verdienen met dat waar jij gelukkig van wordt. Met behulp van EMDR ga je deze overtuigingen en patronen doorbreken. Zodat je gaat staan voor jouw kwaliteiten. Het zelfverzekerd gaat uitdragen. En passende prijzen gaat vragen voor wat jij te bieden hebt.

Over de schrijver
Als life & business mentor help ik je los te komen van patronen en overtuigingen. Zodat jij helemaal jezelf bent. En vanuit belichaming, leiderschap en vervulling jouw hemel op aarde creëert.
Reactie plaatsen