Volle maan 8 november 2022

Dinsdag 8 november is het om 12:02 uur volle maan.

Volle maan is het hoogtepunt van een maancyclus. Het moment om te vieren wat je afgelopen periode hebt bereikt. Volle maan is ook het moment om los te laten. Meer over de cyclus van de maan en de invloed van de maan op ons mensen, kun je lezen in deze blog: de invloed van de maan.


Volle maan in Stier

De volle maan staat op 8 november in het teken Stier. Stier is een nuchter, praktisch teken dat behoefte heeft aan financiële zekerheid en emotionele veiligheid. Stier is een geduldig teken. Is het geduld van Stier op dan kan dit aardse teken wel heel boos worden.


Zon in Schorpioen

Tijdens deze volle maan staat de zon in het teken Schorpioen. Schorpioen is een intuïtief, mysterieus en verleidelijk teken. Hoewel Schorpioen diepe gevoelens heeft, zal Schorpioen deze vaak voor zichzelf houden. Uit angst gekwetst te worden, heeft Schorpioen een muurtje om zich heen. Eenmaal gekwetst, dan kan een Schorpioen giftig reageren en maar moeilijk vergeven.


Tijdens deze volle maan kan er een interessant spanningsveld ontstaan tussen deze twee tekens. Je voelt waar in je leven verandering nodig is maar kunt angst voelen hierdoor zekerheid en veiligheid kwijt te raken. Hoe kun jij jezelf dit geven en toch stapje voor stapje gaan voor de verandering die nodig is?


Maansverduistering

De energie van deze volle maan wordt versterkt doordat er tegelijk een maansverduistering is. De aarde staat tussen de zon en maan. Het licht van de zon valt hierdoor tijdelijk niet op de maan. Met als uitwerking op jou en mij dat diepe emoties worden versterkt.


Reflectie vragen voor de volle maan van 8 november:

1. Wat betekenen financiële zekerheid en emotionele veiligheid voor jou?

2. Wat in jou schreeuwt om verandering?

3. Hoe kun je deze zekerheid en veiligheid aan jezelf geven in veranderende situaties?

4. Waarin kun je niet meer om je eigen gevoelens heen? Welke veranderingen mag jij aanbrengen in jouw leven?


Tips voor deze volle maan:

1. Gebruik tijdens en de dagen na de volle maan de Dark spray om in contact te komen met jouw emoties en jezelf stevig te gronden.

2. Doe deze schrijfoefening:

* Zet een timer op 8 minuten. Schrijf op wat er in jou op komt omtrent het thema van deze volle maan. Na 8 minuten schrijven stop je en ga je even wat anders doen.
* Lees dat wat je hebt opgeschreven door. Onderstreep de belangrijkste woorden. Zet weer de timer op 8 minuten. Op basis van de onderstreepte woorden schrijf je verder. Na 8 minuten stop je en ga je weer even wat anders doen.
* Lees dat wat je hebt opgeschreven door. Onderstreep de belangrijkste woorden. Zet weer de timer op 8 minuten. Op basis van de onderstreepte woorden schrijf je verder. Na 8 minuten stop je.
* Vat dat wat je hebt opgeschreven samen. Wat zijn jouw inzichten?

Over de schrijver
Ik geloof dat vanuit innerlijke vrijheid alles mogelijk is. Wanneer je verbonden bent met jouw innerlijke kracht en zelfliefde geeft dat een ultiem gevoel van vrijheid en magie. Ongeacht je omstandigheden. Los komen van oude patronen en belemmerende overtuigingen brengt je in contact met jouw authentieke zelf. Je voelt wat jij echt wilt en handelt daar naar. Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven. Met Drops of Heaven help ik je vrijheid en magie te ervaren.
Reactie plaatsen