Edelsteen ketting verzorgen

Je wilt je edelsteen ketting natuurlijk mooi en krachtig houden. In dit artikel ontdek je hoe je een edelsteen ketting oplaadt en programmeert.

Een groot voordeel van het dragen van een edelsteen ketting is dat de krachtige energie van de edelsteen direct op je lichaam en je energie wordt overgedragen. Hierdoor stemt de energie van de edelsteen af op jouw energie. Omdat iedere edelsteen ook energie op neemt, is het belangrijk dat je de edelsteen niet alleen op laadt, maar ook regelmatig reinigt. 

REINIGEN EN OPLADEN EDELSTEEN KETTING

Je kunt je edelsteen ketting op verschillende manieren reinigen. Omdat niet iedere edelsteen tegen water kan (zachte edelstenen zoals calciet kunnen niet goed tegen water) raad ik je af om je edelsteen ketting met water te reinigen. De volgende manieren werken wel goed:

1. REINIGEN MET PALO SANTO OF WITTE SALIE

Palo Santo (ook wel heilig hout genoemd) wordt van oudsher door Sjamanen in Zuid-Amerika gebruikt voor reinigingsrituelen. Heilig hout heeft een zoete, rustgevende geur. Steek het stokje aan, laat het even branden en blaast het uit. Het hout smeult nu. Houd de edelsteen in de rook van de palo santo.

Je kunt je edelsteen ketting ook reinigen door een gedroogd wit saliebundeltje (smudge genoemd) te branden. Steek de smudge aan en blaas het uit. Het gaat nu smeulend roken. Houd je edelsteen in de rook van de salie.

2. REINIGEN EN OPLADEN MET SELENIET

Seleniet is een edelsteen die andere edelstenen reinigt en op laadt. Ze brengt edelstenen weer terug naar hun natuurlijke energetische staat. Seleniet is zelfreinigend en hoef je dus niet te reinigen. Super handig is dit schattige seleniet oplaad bakje. Leg je edelsteen ketting hier in voordat je gaat slapen. Zo heb je iedere ochtend weer een schone krachtige edelsteen ketting.

3. OPLADEN MET VOLLE MAAN

Zelf leg ik mijn edelstenen en edelsteen kettinkjes rond volle maan het liefst 2 nachtjes buiten. Als het droog blijft tenminste. Calciet stenen bijvoorbeeld kunnen niet goed tegen water. Mocht het gaan regenen, dan leg ik mijn edelstenen in het raamkozijn (ook achter glas laden ze goed op).

Overdag laat ik ze dan buiten liggen maar leg ik er wel een doekje overheen. Die haal ik dan de tweede avond er weer af, zodat ze verder kunnen opladen in het maanlicht. Doorzichtige stenen zoals bergkristal laden ook op door zonlicht (gebruik hiervoor niet te fel licht maar een ochtend- of laat middagzonnetje). Andere edelstenen, zoals amethist, kunnen verkleuren door het zonlicht en dat is zonde. Daarom kies ik zelf eigenlijk altijd alleen voor het opladen in volle maanlicht.

Handige tip: je kunt je gratis inschrijven voor de Moon Alerts. Dan krijg je iedere maanfase op tijd een mailtje met daarin uitleg over de maanfase en handige tips om het meest uit iedere maanfase te halen. Zo ben je dus ook altijd op tijd om je edelstenen met volle maan op te laden.

Programmeren edelsteen ketting

Hoewel iedere edelsteen van zichzelf haar eigen unieke werking heeft, kun je de werking nog krachtiger maken door een specifieke intentie te geven aan je edelsteen ketting. Hoe je dit doet, lees je in het artikel “edelstenen programmeren“.

Tot slot een veel gestelde vraag:

Mag ik de edelsteen ketting onder de douche omhouden?

Persoonlijk raad ik dit af. Calciet edelstenen kunnen niet goed tegen water. De Drops kettingen zijn 925 sterling zilver en goud op 925 sterling zilver. In principe kan dit tegen water, alleen weten we natuurlijk niet wat de uitwerking van je doucheproducten is. Gewoon even afdoen dus. En bijvoorbeeld in je seleniet oplaad bakje leggen:)

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?