Trauma verwerking

Traumaverwerking EMDR

Traumaverwerking

Trauma ontstaat nadat je iets heftigs hebt meegemaakt waar je niet mee om wist te gaan. Of een situatie traumatisch is, is heel persoonlijk. Het gaat er om HOE jij een situatie ervaart.  Doordat je niet wist hoe om te gaan met de situatie, heb je de situatie niet goed kunnen verwerken.


Hierdoor blijf je er last van houden:


 • Je staat continu 'aan'
 • Angst en paniek razen door je lijf
 • Je denkt veel aan wat er is gebeurd
 • Je maakt je zorgen over je toekomst
 • Je vermijdt situaties die jou triggeren
Healing journey

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een vorm van kortdurende therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaring.


EMDR haalt de heftige emotionele lading van de herinnering.
EMDR werkt ook goed bij paniekaanvallen en angsten zoals vliegangst. Weet je niet zo goed waar je klachten vandaan komen maar heb je hier wel last van? Ook dan kan EMDR je helpen.

Dit levert online EMDR jou op

 • Minder last van angst en paniek
 • Minder emotionele lading op de gebeurtenis
 • Minder herbelevingen
 • Geen situaties meer ontwijken
 • Meer zelfvertrouwen

Ja, dit wil ik!


Yvonne Timmermans
Sinds 2010 werk ik als mentor en therapeut.
Mijn expertise ligt op het gebied van traumaverwerking, zelfliefde en patronen doorbreken.


De afgelopen 13 jaar heb ik veel vrouwen mogen helpen met het helen van trauma. De eerste stap zetten is spannend. De angst om de spreekwoordelijke leeuw in de bek te kijken, is vaak groot. Ook denkt bijna iedereen: 'bij mij gaat dit vast niet werken.' Toch zie ik telkens weer hoe groot het effect vaak al na één EMDR sessie is.


Heb je iets heftigs meegemaakt en hier last van? Of heb je last van paniekaanvallen? Blijf hier niet mee rondlopen. Ik help je graag.

Liefs, Yvonne.

- Veelgestelde vragen -

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies vinden online plaats. Je volgt de sessies vanuit jouw veilige, comfortabele plek. Voorafgaand aan de sessies ontvang je een link naar de EMDR omgeving.

Wat heb ik nodig voor de sessies?

Het enige wat je nodig hebt, is: een goede internet verbinding, een computer met camera en microfoon en een koptelefoon.

Wordt dit traject vergoed?

Ben je ondernemer?
Je kunt dit traject onder coaching als zakelijke kosten opvoeren.

Ben je in loondienst?
1. Je werkgever is wellicht bereid opleidingsbudget in te zetten om dit coachingstraject te bekostigen. Informeer hierover bij je leidinggevende.
2. Ook zijn werkgevers na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om dit traject te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Denk hierbij aan burn-out preventie en het voorkomen van langdurig verzuim. Vraag dit na bij de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Hoe zien de sessies er uit?

In de eerste sessie staan we stil bij de gevolgen van gebeurtenis(sen) waar jij nu last hebt. We bespreken de impact hiervan op jouw leven. En hoe je je graag wilt voelen. Ook starten we met de EMDR.

In sessie 2, 3 en 4 halen we met EMDR de lading van de gebeurtenis/jouw angst.
Door tegelijkertijd het beeld op te roepen én een afleidende stimulus te volgen, zoals het volgen van vingers van links naar rechts, worden je hersenen gestimuleerd de gebeurtenis te verwerken.

Zijn 4 EMDR sessies genoeg?

Mijn ervaring is dat met 4 sessies de emotionele lading van gebeurtenissen en/of angsten sterk is verminderd. Mochten je klachten nog niet voldoende zijn afgenomen, dan is het uiteraard mogelijk om losse sessies bij te boeken.

Wanneer mag je geen EMDR doen?

Ik geef geen EMDR bij:
* epilepsie
* hartritmestoornissen
* hersenletsel
* psychoses
* verstandelijke beperkingen
* overmatig drank en drugs gebruik.

Geeft EMDR bijwerkingen?

Een EMDR sessie is intensief. Je hoofd wordt flink aan het werk gezet. Het kan zijn dat je na de sessie wat bijwerkingen ervaart, zoals:
* vermoeidheid
* hoofdpijn
* nieuwe emoties of beelden die op komen.
Zorg dat je na de EMDR sessie rustig aan kan doen. Doorgaans houden de klachten niet langer dan drie dagen aan.

Heb je een wachtlijst voor EMDR?

Nee, ik heb geen wachtlijst. Na aanmelding kun je direct jouw sessies inplannen.

 • Twijfel je of online EMDR voor jou geschikt is?
 • Heb je vragen over het traject?
 • Wil je weten of mijn aanpak bij jou past?

Plan hieronder een telefoongesprek van 15 minuten in.

"Onlangs heb ik bij Yvonne een EMDR traject gehad omdat ik nog oude stukken had waaraan ik wilde werken. Al wist ik niet zo goed wat mij het meest dwars zat. Mijn lichaam schoot steeds letterlijk in een kramp en dat wilde ik niet meer. Ik had het gevoel dat ik niet vooruit kwam. Ik had daar al verschillende therapie vormen voor gehad, maar dit loste het niet op. Ik was bang dat ik 'het niet goed zou doen' en de EMDR niet bij mij zou gaan werken. Yvonne stelde me gelijk op mijn gemak en gaf me het vertrouwen dat het goed zou komen. Dat was ook het geval.


Yvonne wist me op een heel rustige manier door de sessies te begeleiden. Het waren intensieve sessies waarbij ik tot diepe inzichten kwam. Erg waardevol! Inzichten over mijzelf op stukken waar ik daarvoor niet in staat was om naar te kijken. Ik durfde eerder niet aan mezelf toe te geven wat er was gebeurd. Dat maakte het tegelijkertijd ook emotioneel. Yvonne begeleidde mij daar op een zeer professionele manier doorheen. Ze liet mij zijn met mijn emoties zonder me te troosten of mijn verdriet weg te willen nemen. De sessies zorgden ervoor dat de lading er af ging en zelfs verdween.

Hou er wel rekening mee dat je je na de sessies vermoeid kunt voelen want er wordt wel wat in werking gezet. Maar dat had ik er graag voor over. Ik voel me nu lichter. Alsof er een last van mijn schouders is gevallen waar ik al jaren mee rond liep te zeulen.


Yvonne weet ook gelijk een vertrouwde omgeving te creëren wat er voor zorgt dat alles bespreekbaar is. Niks is 'raar' waardoor je je niet hoeft in te houden. Voor mij een voorwaarde om echt naar de kern te gaan om tot diepe inzichten te komen."

Gina

 • Het EMDR traject bestaat uit 4 sessies van 90 minuten
 • De sessie vindt online plaats. Je volgt de sessie vanuit jouw veilige, comfortabele plek.
  • Het enige wat je nodig hebt, is: een goede internet verbinding, een computer met camera en microfoon en een koptelefoon.
  • Na betaling kun je direct jouw sessie inplannen (mogelijk op ma, di, woe en vrij tussen 09:30 en 17:00 uur).
  • Voorafgaand aan de sessie krijg je via mail een intake formulier toegestuurd.
  • Direct hulp zonder wachtlijst

Boek jouw online EMDR traject

Healing journey
€ 666,-
ex btw
 •  4 sessies van 90 minuten
 • Online
 • Geen wachttijd
Betaal in 1 keer
Plan direct jouw sessies in
Traumaverwerking EMDR
2x € 340,-
ex btw
 • 4 sessies van 90 minuten
 • Online
 • Geen wachttijd
 • Betaling in 2 delen
Betaal in 2 termijnen
Plan direct jouw sessies in