Mercurius retrograde

Wat is Mercurius retrograde?

Heb je weleens in een trein gezeten die door een andere trein werd ingehaald? Ja? Dan ken je vast het gekke gevoel dat jouw trein achteruit leek te rijden toen je naar de sneller rijdende trein keek.

Dat, maar dan andersom, vindt soms plaats in het universum tussen de aarde en Mercurius. In de astrologie is daar een term voor: Mercurius retrograde.


De invloed van Mercurius op je emoties

In het universum beïnvloeden andere planeten met hun stand ten opzichte van de aarde onze emoties en gedrag. Een van deze planeten is Mercurius.

Mercurius draait met enorme snelheid om de zon. 3 keer per jaar gebeurt er iets bijzonders: de aarde haalt Mercurius als het ware in, waardoor het lijkt alsof Mercurius achteruit in plaats van vooruit gaat. Dit duurt 3 weken, daarna lijkt Mercurius weer vooruit te gaan. Lijkt, want het is dus optisch bedrog. Denk maar aan het voorbeeld van de trein.

Omdat alles wat zich in het universum afspeelt ook op kleinere schaal in onszelf speelt, lijken we tijdens zo’n Mercurius retrograde gevoelsmatig terug in de tijd te gaan. Als je dacht dat je nu toch wel echt klaar was met iets, zou het zo maar kunnen dat het tijdens deze weken toch weer bij je naar boven komt. Als een plaat die blijft hangen, met alle bijbehorende emoties van dien.


De invloed van Mercurius op communicatie

Mercurius heeft als planeet ook grote invloed op onze communicatie. Super uitdagend als je tijdens de retrograde wordt uitgedaagd om heden en verleden uit elkaar te houden. Dit kan heel wat misverstanden en bijbehorende emoties veroorzaken.


Wanneer loopt Mercurius weer retrograde?

Van 9 september tot 2 oktober 2022.


Zo kom je goed door Mercurius retrograde

  • Neem tijd en rust voor jezelf.
  • Schrijf je gedachten en gevoelens op
  • Wees eerlijk waar je iets uit je verleden projecteert op het heden. Wat heeft nog heling nodig?
  • Wees mild voor jezelf en de ander.
  • Flap er niet zomaar iets uit. Neem de tijd te voelen en logisch te bedenken of dat wat je wilt zeggen je goed gaat doen. Mercurius retrograde kan namelijk heel ongenuanceerd maken.

Liefs, Yvonne.

Over de schrijver
Ik geloof dat vanuit innerlijke vrijheid alles mogelijk is. Wanneer je verbonden bent met jouw innerlijke kracht en zelfliefde geeft dat een ultiem gevoel van vrijheid en magie. Ongeacht je omstandigheden.Los komen van oude patronen en belemmerende overtuigingen brengt je in contact met jouw authentieke zelf. Je voelt wat jij echt wilt en handelt daar naar. Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven.Met Drops of Heaven help ik je vrijheid en magie te ervaren.
Reactie plaatsen