EMDR helpt trauma verwerken

EMDR trauma verwerking

Heal

Verminder de lading van een heftige gebeurtenis.EMDR trauma verwerken

Release

Verminder angst, paniek en/of herbelevingen.

trauma release

Empower

Krijg meer (zelf)vertrouwen

Zelfvertrouwen

Wat is trauma?

Trauma ontstaat nadat je iets heftigs hebt meegemaakt waar je niet mee om wist te gaan. Dit kunnen heel veel soorten situaties zijn. Of een situatie traumatisch is, is heel persoonlijk Het gaat er om HOE jij een situatie ervaart. Trauma is dus niet iets wat alleen iemand overkomt die een oorlog mee maakt.


Doordat je niet wist hoe om te gaan met de situatie, heb je de situatie niet goed kunnen verwerken. Hierdoor blijf je er last van houden. Je hebt het gevoel dat je continu 'aan' staat. Dit slurpt energie. Je slaapt slecht. De angst en paniek razen door je lijf. Je bent de controle er over kwijt. Flashbacks over wat er is gebeurd poppen steeds weer op. Je maakt je zorgen om je toekomst. Het put je uit. Het liefst vermijd je situaties waarin je getriggerd wordt. Je zou wel anders willen, maar hoe?


Je bent hierin niet alleen.
Zo'n 15% van alle volwassenen heeft ooit iets traumatisch meegemaakt.
7% van de volwassen ontwikkelt een post traumatische stress stoornis (PTSS).
Maar ook als je geen PTSS ontwikkelt, kun je last blijven houden van een heftige gebeurtenis.


Er zijn 2 soorten trauma's:

1. Enkelvoudig trauma: er is 1 keer iets gebeurd wat traumatisch voor je was.

2. Meervoudig trauma: je hebt meerdere nare ervaringen gehad over een langere tijd periode.

Trauma release
 met behulp van EMDR

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een vorm van kortdurende therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaring. EMDR kan helpen de heftige emotionele lading van de herinnering te halen. Je vergeet niet wat er is gebeurd. Maar de emoties die je erbij voelt, worden minder sterk. Zo krijg je meer zelfvertrouwen en zin in het leven.


Heb je last van angst maar weet je niet precies waar dit vandaan komt?

EMDR werkt ook goed bij paniekaanvallen en angsten zoals vliegangst. Weet je niet zo goed waar je klachten vandaan komen maar heb je hier wel last van? Ook dan kan EMDR helpen je klachten te verminderen.

Yvonne Timmermans

Over Yvonne

Sinds 2010 werk ik als mentor en therapeut. Mijn expertise ligt op het gebied van: traumaverwerking, zelfliefde en patronen doorbreken.


De afgelopen 13 jaar heb ik vele vrouwen mogen helpen met het helen van trauma. De eerste stap zetten is spannend. De angst om de spreekwoordelijke leeuw in de bek te kijken, is vaak groot. Ook denkt bijna iedereen: 'bij mij gaat dit vast niet werken.' Toch zie ik telkens weer hoe groot het effect vaak al na 1 EMDR sessie is.


Heb je iets heftigs meegemaakt en hier last van? Of heb je last van angstaanvallen zonder dat je weet waar dit vandaan komt? Blijf hier niet mee rondlopen. Ik help je graag. Set yourself free!

Liefs, Yvonne.

meer zelfvertrouwen

EMDR helpt je:

 • angst en paniek verminderen
 • de heftige emotionele lading van de gebeurtenis verminderen
 • minder last te hebben van herbelevingen
 • vermijdingsgedrag te stoppen
 • meer (zelf)vertrouwen te krijgen.

Ja, dit wil ik!


Trauma release
EMDR trauma verwerken

EMDR traject

 • Het EMDR traject bestaat uit 4 sessies van 60/75 minuten.
 • De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Utrecht.
 • 1 keer per 2 weken krijg je een EMDR sessie. Woon je verder weg? Dan kunnen de eerste 2 sessies achter elkaar plaats vinden.
 • Tussen de sessies door hebben we wekelijks contact via de app Wire. Hier kun je delen hoe het met je gaat en vragen stellen. Indien gewenst krijg je aanvullende tips en oefeningen.
 • Direct hulp zonder lange wachttijd. Na aankoop van jouw EMDR traject neem ik contact met je op om jouw sessies in te plannen.
Ja, dit wil ik!
Trauma release
Healing journey

De EMDR sessies

Sessie 1

In de eerste sessie bespreken we van welke gebeurtenis(sen) jij nu last hebt. We gaan onderzoeken welke gedachten, emoties en lichamelijke sensaties deze herinnering bij je op roept. Wat voor invloed heeft dit op jouw leven? Ook staan we stil bij hoe jij je graag zou willen voelen. Wie wil je zijn als je minder beïnvloed wordt door de gebeurtenis(sen)?

Heb je geen duidelijk trauma maar wel last van angst? Dan gaan we de angst verder uitdiepen.

Na deze verhelderende sessie weten we precies waar we ons tijdens de EMDR sessies specifiek op gaan richten. Dit helpt je snel resultaat te bereiken.

Uiteraard sluiten we de sessie af vanuit rust en vertrouwen.


Sessie 2/3/4

In deze sessies ga je contact maken met het trauma / je angst.

Ik zal je vragen het beeld op te roepen en contact te maken met alle gedachten, emoties en lichamelijke sensaties die daarbij horen.


Bijvoorbeeld: “Ik heb een auto ongeluk gehad. Ik stond in de file stil en keek in mijn achteruitkijk spiegel. Ik zag een vrachtwagen met hoge snelheid op me af rijden en ik wist: die stopt niet en ramt zo mijn auto. Ik verstijfde en raakte in paniek. Als ik er nu aan terug denk voel ik alle spieren in mijn lijf aanspannen. Ik krijg het heel warm. Ik voel paniek, maar kan er niet van weg. Mijn hart gaat tekeer en ik krijg het benauwd. Ik heb het gevoel dat ik doodga. Mijn hele lijf staat strak. Ik vind het stom van mezelf dat ik hier nog last van heb. Maar ik durf gewoon niet meer de snelweg op. Stel je voor dat het weer gebeurt. Ik wil me graag weer zelfverzekerd voelen op de weg.”


In EMDR wordt gebruik gemaakt van een afleidende stimulus. Dit kan beeld zijn (het volgen van de mijn vingers van links naar rechts), geluid (via een koptelefoon krijg je afwisselend links en rechts tikjes te horen) of gevoel (tikjes gegeven op je schouder of knieën). Je haalt de heftige gebeurtenis met al het gevoel, de gedachten en sensaties omhoog terwijl je de afleidende stimulus krijgt. Tussendoor vraag ik wat er in je opkomt. Je vertelt in één zin hoe je je voelt en krijgt direct weer een afleidende stimulus. Deze stappen herhalen we een aantal keer. Op deze manier ga je in snel tempo door allerlei gevoelens heen. Lamgeslagen voelen, paniek, verdriet, boosheid. Het kan allemaal achter elkaar in korte tijd gevoeld worden.


Doordat je hersenen tijdens EMDR veel te verwerken krijgen, zullen de emoties vervagen. Het doel van deze sessies is de lading op de gebeurtenis(sen) te verminderen. Is de lading verminderd, dan ga je je focussen op hoe je je graag wilt voelen.


Over het algemeen zijn deze 4 sessies voldoende om de emotionele lading bij enkelvoudig trauma te verminderen. Mochten je klachten nog niet voldoende zijn afgenomen, dan is het mogelijk om losse sessies bij te boeken.

Boek jouw EMDR traject

Betaling in 1 termijn

meer zelfvertrouwen
€ 444
Betaling in 1 keer
 • 4 sessies van 60/75 minuten
 • 1x per 2 weken een EMDR sessie
 • Tussentijdse begeleiding via Wire app
 • Geen wachttijd
Betaal in 1 keer
Trauma release

Betaling in 2 termijnen

EMDR trauma verwerken
2x €244
Betaal in 2 termijnen
 • 4 sessies van 60/75 minuten
 • 1x per 2 weken een EMDR sessie
 • Tussentijdse begeleiding via Wire app
 • Geen wachttijd
- Veelgestelde vragen -

EMDR traject

Werkt EMDR altijd?

EMDR is een zeer effectieve therapie om je trauma te verwerken. Belangrijk hierbij is dat je er contact met je emotie kunt maken. Heb je je trauma diep weggestopt en kun je geen contact met je emotie maken? Dan kan het zijn dat EMDR minder goed werkt en de emotionele lading niet geheel verdwijnt.

Wanneer mag je EMDR niet doen?

Drops of Heaven geeft geen EMDR bij:
* epilepsie
* hartritmestoornissen
* hersenletsel
* psychoses
* verstandelijke beperkingen
* overmatig drank en drugs gebruik.

Zijn er bijwerkingen?

Een EMDR sessie is intensief. Je hoofd wordt flink aan het werk gezet. Het kan ervoor zorgen dat je na de sessie wat bijwerkingen ervaart, zoals:
* vermoeidheid
* hoofdpijn
* nieuwe emoties of beelden die op komen.

Zorg dat je na de EMDR sessie rustig aan kan doen. Doorgaans houden de klachten niet langer dan drie dagen aan.

Is er een wachttijd?

Nee, er is geen wachttijd. Na aanmelding neem ik zo snel mogelijk contact met je op om jouw traject in te plannen.

Heb je een andere vraag en/of twijfel je of EMDR iets voor je is?

Mail je vraag en contactgegevens naar yvonne@dropsofheaven.nl
Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Ik help je graag!