De 5 meest voorkomende oorzaken van te weinig geld

Inmiddels heb ik al veel vrouwelijke onderneemsters mogen helpen hun geldblokkades te doorbreken. Vaak is het niet 1 overtuiging die de oorzaak is van een geldblokkade maar een opeenstapeling van gebeurtenissen en overtuigingen. Die op het eerste oog soms weinig met geld te maken lijken te hebben.5 meest voorkomende overtuigingen


In deze blog deel ik de 5 meest voorkomende overtuigingen met je. Ik geef van iedere overtuiging een voorbeeld van een klant (namen zijn uit privacy gefingeerd). Welke overtuiging(en) herken jij?1. "Er is iets mis met mij"


Sandra werkt als holistisch coach. Als kind was ze al gevoelig voor de emoties van anderen. Ze komt uit een gezin waar niet over emoties wordt gesproken. Sandra werd als kind gezien als "overgevoelig". Hierdoor heeft ze zich altijd anders en raar gevoeld. Ondanks dat ze weet dat haar gevoeligheid in haar werk juist haar kracht is, houdt ze zich in. Bij klanten zegt ze niet alles wat ze voelt. Op social media durft ze niet uit te komen voor haar gave. Stel je voor dat iemand uit het dorp het ziet en haar voor gek verklaart.


 

2. "Als dubbeltje zal ik nooit een kwartje worden"


Stephanie's ouders hebben het niet breed. Nu haar vader met pensioen is, zitten haar ouders het grootste gedeelte van de week thuis. Geld voor uitstapjes is er bijna niet. Haar broer leeft van een uitkering. Stephanie heeft een goede opleiding en grote ambities. Maar ze is ervan overtuigd dat ze nooit echt succesvol zal worden. Niemand in haar familie heeft veel geld. In de sessie vertelt ze dat goed geld verdienen "niet voor ons soort mensen is weggelegd".3. "Ik kan niet met geld omgaan"


De vader van Iris is een succesvolle ondernemer met veel geld. Ook haar broer heeft het met zijn accountantskantoor goed voor elkaar. Iris werkt sinds twee jaar voor zichzelf. Ze helpt onderneemsters met hun branding. Haar vader en broer doen wat lacherig over haar bedrijfje. Iris vraagt zich af of ze gelijk hebben en haar bedrijf niet gewoon een dure hobby is. Het geld dat binnenkomt, vliegt er namelijk net zo hard weer uit. Ze zou wel graag willen sparen, maar iedere maand kan ze maar net rondkomen.4. "Ik doe mijn moeder pijn als ik succesvol ben"


De moeder van Amber is een intelligente vrouw. Ze groeide op in een groot boeren gezin. Meisjes uit het gezin mochten na de middelbare school niet verder leren. Ze waren in de wieg gelegd om huisvrouw te worden. Amber heeft met gemak haar studie communicatiewetenschappen afgerond. Toen ze haar diploma kreeg, vertelde haar moeder dat ze het erg vindt dat zijzelf niet de kansen heeft gekregen die Amber wel heeft. Inmiddels heeft Amber 1,5 jaar een eigen social media bedrijf. Wat maar niet van de grond wil komen. In de Money Magic sessie kwam ze er achter dat ze zich schuldig voelt ten op zichte van haar moeder en niet helemaal voor haar bedrijf gaat omdat ze haar moeder niet de pijn wil laten voelen van wat zij zelf niet heeft.5. "Mensen met veel geld zijn egoïstisch"


Deborah ziet dat veel grote bedrijven en invloedrijke mensen de wereld niet mooier maken maar juist hun macht gebruiken om zelf nog meer geld te verdienen. Ook in haar eigen leven heeft ze gezien dat zodra mensen meer geld hebben, ze egoïstischer worden. Haar ex is hier een goed voorbeeld van. Deborah is bang dat als zijzelf meer succes en geld gaat krijgen, ze ook als egoïstisch gezien wordt.Money Magic


Ik ben benieuwd welke van deze overtuigingen je herkent. In de Money Magic EMDR sessie help ik je al je (onbewuste) negatieve overtuigingen over geld helder te krijgen en deze te doorbreken. Zodat ook jij geen stress meer ervaart rondom geld en meer geld kunt gaan aantrekken. Omdat mijn aanbod gaat veranderen, kun je deze sessie alleen nog in september boeken.


Over de schrijver
Het is mijn missie om vrouwen te helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen en het doorbreken van beperkende patronen, zodat zij een vervuld leven kunnen leiden. Dit doe ik door het geven van online EMDR en persoonlijke begeleiding.
Reactie plaatsen