Volle maan in Waterman – 3 augustus 2020

Maandag 3 augustus is het om 17:59 uur volle maan. Dit keer in het teken Waterman.

De energie van waterman streeft naar vernieuwing. Vernieuwing voor zichzelf én voor de mensheid. De zon staat in het teken Leeuw. Leeuw is het tegenovergestelde teken en houdt liever vast aan tradities. Je kunt tijdens deze volle maan daarom een innerlijke strijd ervaren tussen hoofd en hart. Tussen vernieuwing en het willen vast houden aan het oude.

Je hoofd kan deze dagen allerlei angsten en “wat als..” opwerpen om je maar vast te laten houden aan het oude vertrouwde. Eigenlijk is dit een super mooie kans. Wees je bewust van je gedachten. Zie ze als wolkjes voorbij trekken. Jij bent niet je gedachten, je hebt je gedachten. Door er op deze manier naar te kijken, val je er niet mee samen. Voel ook wat de gedachten in je lichaam teweeg brengt. Voelt een gedachte licht en blij? Voel je bubbels in je buik? Of voel je je maag samentrekken? Je keel droog worden? Je spieren aanspannen? Kijk en voel bewust wat er in jou gebeurt. Blijf erbij, zonder in de wolk van de gedachten te verdwijnen.

Reflectievragen voor deze volle maan in Waterman:

♡ Op welk gebied van jouw leven ervaar jij innerlijke strijd?
♡ Wat houdt jou tegen om hier uit te breken?
♡ Wat kun je doen om je energie zo zuiver en hoog mogelijk te houden?

Je hoeft niet direct alle antwoorden te hebben. Puur door je bewust te worden van de innerlijke strijd, zul je meer bewustzijn erop krijgen. Dit is een proces wat niet van de één op de andere dag gaat. Geef jezelf ruimte en tijd hiervoor.

Deze volle maan is trouwens ook een perfect moment om slechte gewoontes te doorbreken. Dus: wil je stoppen met roken, minder koffie drinken, geen suiker meer eten, of… Deze volle maan is een krachtig moment om deze gewoonte te doorbreken.

♡ Wil je een volle maan ritueel doen? In deze blog vertel ik je hoe je een volle maan ritueel kunt houden.
♡ Slaap je slecht rond volle maan? Hier vind je tips om beter te slapen.
♡ Meer over de verschillende maanfasen lees je in dit artikel.
♡ Leg je edelstenen vanavond in het maanlicht om op te laden.

Passende Drops bij deze volle maan zijn natuurlijk de Moon Drops en maansteen. Ook de celestien is heel passend bij deze volle maan. Het verruimt je bewustzijn, verhoogt je trilling en helpt je helder te dromen.

Happy full moon!

Liefs, Yvonne.

PS. Tijdens het schrijven van deze blog, kwam het nummer “I want to break free” van Queen in mij op. Mooi nummer om deze volle maan op te dansen en hard mee te zingen:)

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?