Volle maan in Schorpioen: 7 mei 2020

Donderdag 7 mei 2020 is het om 12:45 uur volle maan in het teken Schorpioen.

Deze volle maan is wederom super krachtig. Schorpioen is een heel gevoelig teken. Om zichzelf te beschermen, wil het nog weleens gebeuren dat Schorpioen een muurtje op werpt. Deze drang om te controleren wat er wel en niet binnen komt, komt voort uit een angst om diepere emotionele lagen te doorvoelen.

De volle maan in Schorpioen nodigt je uit om jouw muurtjes naar beneden te halen en te ervaren wat dingen werkelijk met je doen. Dit geldt zowel voor interne processen als in contact met de buitenwereld.

Deze volle maan in Schorpioen schijnt licht op de duisternis. Het laat je zien wat de dieperliggende oorzaak is van je emoties. We hebben nu de stevigheid in onszelf om ook onze donkere delen er te laten zijn. Dit is de belangrijkste stap in het ervaren van heelheid en vrijheid in jezelf: zowel het licht als het donkere er zonder oordeel laten zijn. Eerst in jezelf en dan ook naar anderen toe.

Deze volle maan nodigt je uit vanuit je volwassen ik te gaan leven.

Door jezelf als geheel te ervaren, ga je jezelf beter begrijpen. Je kunt dan ook keuzes maken die echt authentiek zijn en niet voortkomen uit een oude pijn. Dit geeft een enorm gevoel van vrijheid.

Vragen die je jezelf tijdens deze volle maan kunt stellen:

♡ Waar werp jij muren op als defensie mechanisme?
♡ Wat wil je liever niet zien en voelen?
♡ Welk deel van jezelf druk je weg?
♡ Wat levert je dit op op korte termijn?
♡ Kun je voelen welk offer je hiervoor brengt?
♡ Wat kun je concreet doen om jezelf de ruimte te geven alles er te laten zijn wat er is?

Geluk, rust en veiligheid is puur als alles er van jezelf mag zijn. Vanuit daar kun je een authentiek, vrij leven creëren.

Jij en de wereld

Tegenstellingen in de buitenwereld zullen de komende tijd ook uitvergroot worden. Polarisatie is nog nooit zo zichtbaar geweest als het de komende tijd zal zijn. Ook dit hoort bij het ontwaken: je gaat ervaren dat niet alles waarvan je dacht dat het waar is, ook echt waarheid is. Je gaat zaken in een ander licht zien. Dit kan op sommige fronten best een shock geven. Ook dit triggert oude emoties zoals boosheid, angst en verdriet. Ben je bewust van dit proces en richt je aandacht naar binnen in plaats van als afweermechanisme te gaan strijden met buiten. Zie het als mogelijkheid om in heelheid te komen met dat wat is.

Het is een mooie paradox:
Om de wereld te kunnen veranderen, zul je eerst de gehechtheid eraan moeten loslaten en je aandacht naar binnen keren.  En zodra je in heelheid bent met jezelf, shift je complete werkelijkheid en daarmee de buitenwereld. Zonder gevecht, vanuit liefde en compassie.

“Darkness cannot drive out darkness; only light can do that.
Hate cannot drive out hate; only love can do that.”
♡ Martin Luther King

Donderdagavond 7 mei geef ik om 20:00 uur een online Ritual of the Full Moon. Je kunt vanuit huis hieraan deelnemen. In dit online ritueel neem ik je mee om vanuit compassie zowel het licht als de donkerte in jezelf en de wereld toe te laten. Vanuit deze dualiteit ga je contact maken met je eigen centrum. Zodat je de vrijheid en heelheid in jezelf gaat ervaren. Je kunt hier meer lezen over de online Rituals of Heaven en je hier aanmelden voor de online Ritual of the Full Moon.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?