5 tips voor succes & overvloed

 

“Success is a state of mind.
If you want succes,

Start thinking of yourself
as a success.”

 

In mijn vorige blog heb ik je uitgenodigd om op basis van je chakra’s te onderzoeken wat succes voor jou betekent, wat voor succes je hebt gehaald en wat je succesdoelen voor komende tijd zijn.

 

In deze blog geef ik je 5 tips om direct je mindset te shiften en je te richten op succes en overvloed.

 

Tip 1: OMRING JEZELF MET SUCCES & OVERVLOED

Wat is succes voor jou? En wat geeft jou een gevoel van overvloed?
Omring jezelf met datgene wat je graag wilt ervaren.
Dit kun je doen door een overvloed altaar in huis te maken. Hierop zet je bijvoorbeeld foto’s en items die voor jou symbool staan voor overvloed. Citrien is dé edelsteen van overvloed, dus deze past ook mooi hierbij. Zoek een mooie quote over succes en schrijf deze op een kaartje voor op je altaar. Besteed iedere dag even aandacht aan je altaar om zo af te stemmen op datgene wat jij wilt ervaren.

 

Tip 2: CULTIVEER DANKBAARHEID

Dankbaarheid opent je hart voor het ontvangen van succes. Richt je op dat waar je NU dankbaar voor bent. Vanuit deze mindset en energie ben je ontvankelijker voor succes.

Dankbaarheid is de snelste manier om uit een rotgevoel te komen. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Zit je even vast voor je gevoel? Verplaats je aandacht naar je zintuigen. Wat zie je om je heen waar je dankbaar om kan zijn? Wat hoor je? Wat voel je? Wat proef je? Zo kan ik me altijd dankbaar voelen voor de geur van nat gras en een briesje langs mijn huid. Het geeft me direct een gevoel van dankbaarheid en geluk. Wat geeft jou dat gevoel?

Ochtendmindset: Start iedere ochtend met de vraag: “Waar kijk ik vandaag naar uit?”
Avondmindset: Sluit iedere dag af met de vraag: “Waar ben ik vandaag dankbaar voor?”
Schrijf dit op in een dankbaarheidboekje. Zo kun je op mindere momenten jezelf eraan herinneren dat er veel is om dankbaar voor te zijn.

Tip 3: RICHT JE OP COLLATORAL BEAUTY

Soms gaan dingen niet zoals je had gehoopt. We kennen allemaal momenten waarin we ons radeloos, verdrietig, boos of wanhopig voelen. Mijn persoonlijke ervaring is dat juist ook in deze momenten schoonheid te ontdekken valt. Iets om dankbaar voor te zijn. Die ene vriendin die er voor je is. Een oud patroon waar je doorheen breekt. Je kwetsbaar op stellen en je hierdoor verbonden voelen met de mensen om je heen. Kijk wat voor jou de bijkomende schoonheid is in momenten van tegenslag.

Tip 4: BEELD UIT HOE JE JE WILT VOELEN

Lichaamshouding bepaalt niet alleen je uitstraling naar anderen. Het heeft ook invloed op hoe jij je over jezelf voelt. Probeer hier maar eens mee te spelen. Voel je je niet fijn, let dan eens op je houding. Grote kans dat je wat ineengezakt zit met hangende schouders. Hoe ziet iemand met succes er voor jou uit? Wat voor lichaamshouding past daar bij? Ga voor de spiegel staan en beeld dit uit. De volgende keer dat je wel wat zelfvertrouwen en succes wilt voelen, neem je deze houding aan. Je zult merken dat je je direct beter voelt.

 

Tip 5: MOED IS DE KRACHT ACHTER SUCCES

Success is not final
failure is not fatal
It is the courage to continue that counts.”
Winston S. Churchill

In de blog Master your Energy heb je kunnen ontdekken dat moed de belangrijkste eigenschap is om je energie te shiften. Er is moed voor nodig om ondanks emoties als angst en verdriet en/of stemmetjes in je hoofd waarmee je jezelf omlaag praat, jezelf toch te richten op succes en overvloed. Hoe spannend ook. Moed is de drijvende motor achter het hebben van succes. Maak een lijstje van de dingen waar je bang voor bent. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Draag deze bij je (bijvoorbeeld in je portemonnee). Ga samen met je angsten en twijfels op pad. Je hoeft geen angsten uit te bannen. Draag ze moedig met je mee terwijl jij de stappen zet. Zo wordt iedere stap die je zet een succesmoment op zich.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?