Hoe Drops of Heaven is ontstaan

Vandaag, 28 oktober 2019 bestaat Drops precies 1 jaar! Tijd om je te vertellen hoe het allemaal begon..

Zo’n anderhalf jaar geleden merkte ik bij mezelf dat ik iets miste in mijn werk. Ik vind mijn werk als coach/therapeut super leuk, alleen had ik het gevoel dat er meer in mij zat wat niet echt tot uiting kwam. Ik wilde meer doen met mijn creatieve kant, maar wist niet goed hoe..

De vraag die voor mij alles heeft veranderd, is:

“Wat vond je vroeger als klein meisje leuk om te doen? Waar werd je blij van?”

Ik wilde als klein meisje non worden.
Heerlijk vond ik het om in de kerk te zijn. Ik was misdienaar en vond de rituelen in de kerk geweldig. Dan voelde ik zoveel verbondenheid en liefde. Op mijn slaapkamertje had ik heilig water uit Lourdes. Gekregen van mijn oma. Daar maakte ik mijn eigen ritueel mee.

Ik ben dol op rituelen: kleine bewuste handelingen die iets magisch brengen. Door regelmatig bewust tijd te nemen voor jezelf en af te stemmen op voor jou waarde heeft, groeit je zelfliefde en zelfbewustzijn.

Deze zin uit het boek “Wind hughes” verwoordt het zo mooi:

“Life is the ceremony.

How we live it

is the sacred ritual”

Elke keer als ik deze zin lees, krijg ik kippenvel.

Door vorig jaar weer bewust te worden van waar ik als kind blij van werd, vielen er veel kwartjes en ging mijn creatieve energie stromen. Ineens begreep ik dat we alleen maar hoeven te kijken naar de grote gebeurtenissen in ons leven, en de manier waarop we daarmee zijn omgegaan. Daar ligt je unieke super power.

Drops of Heaven is voorgekomen uit het ritueel wat ik voor mezelf heb gemaakt om mijn innerlijk kind te helen.
Een jaar of 10 geleden heb ik voor mezelf een ritueel gemaakt om trauma uit mijn kindertijd te helen. Dit heeft mij zoveel meer gebracht dan welke therapie dan ook. Praten over mijn gevoelens heeft me zeker geholpen, maar ik kwam nog steeds niet echt vrij van mijn verleden. Door mijn eigen ritueel te maken om mijn innerlijk kind liefde en veiligheid te geven, ben ik wel losgekomen van mijn kind trauma.

Zo deed ik dit:

♡ Ik zocht een foto van mezelf als klein meisje waarbij ik liefde voel (zie de foto hierboven). Deze foto kreeg een plekje op mijn nachtkastje met daarbij een kaarsje en een rozenkwarts en mangano calciet. Rozenkwarts is dé steen van zelfliefde en mangano calciet helpt emotioneel te helen. (nu zou ik er de Drops of Light auraspray bij gebruiken, maar die bestond toen nog niet:) Ik maakte een soort van klein altaartje voor haar om haar te eren.

Iedere ochtend en avond keek ik naar de foto en vroeg ik haar: “Hoe voel je je? Wat heb je nodig? Hoe kan ik je helpen?”
Dit was in het begin best pijnlijk. Ik voelde dat ik haar zo lang geen liefde had gegeven. Dat bracht best veel verdriet naar boven. Toch bleef ik dit doen. Alle emoties kwamen voorbij: verdriet, boosheid, angst, liefde, vertedering. Na een tijd voelde ik meer verbondenheid en gaf het mij juist kracht.

Ik droeg een rozenkwarts ketting
Omdat er bij haar foto ook een rozenkwarts stond, voelde ik gedurende de dag een speciaal lijntje met haar.

♡ ik had met mijn telefoon een foto gemaakt en had de foto als achtergrond op mijn telefoon gezet zodat ik meerdere keren per dag met haar werd geconfronteerd.

♡ Ik vond het moeilijk om goed voor mezelf te zorgen, maar voor haar zorgen lukte steeds beter. Bij alles wat ik deed, en met wie ik ook af sprak, ik vroeg me steeds af: “Is dit goed voor haar?”

En nog steeds als ik even niet lekker in mijn vel zit, doe ik dit ritueel. Voor mij heeft het heel veel waarde. Ik vind het zo mooi dat Drops of Heaven hieruit is voortgekomen.

♡ Wat heeft jouw innerlijk kind nodig?
♡ Hoe kan jij haar/hem helpen weer vrijer te zijn?
♡ Kun je daar een mooi ritueel van maken?

Rumi zegt het treffend:

“Your task is not to seek for love,
but merely to seek and find the barriers within
yourself that you have built against it.”

Liefs,

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?