Nieuwe maan in Tweelingen – 22 mei 2020

Vrijdag 22 mei 2020 is het om 19:39 uur nieuwe maan. Dit keer in het teken Tweelingen.

Nieuwe maan is het begin van een cyclus. Je kunt dit vergelijken met een zaadje die je plant. De energie van de nieuwe maan is perfect om te dromen en doelen te stellen. Zet je intenties met nieuwe maan. Waar wil jij je de komende maancyclus op richten? Wat wil je manifesteren? En vooral: hoe wil je je voelen? Meer over de cyclus van de maan en de invloed van de maan op ons mensen, kun je lezen in deze blog: de invloed van de maan.

De energie van Tweelingen heeft invloed op de manier waarop we communiceren. Kun je jezelf verwoorden vanuit je hart? Kun je luisteren met een open hart? Dit in combinatie met Venus in retrograde geeft een bijzondere kans om onze kijk op liefde te herdefiniëren. Hoe wil jij liefde in je leven vormgeven?

Venus in retrograde

Even een zijstapje naar deze Venus in retrograde. Heb je weleens in een trein gezeten die door een andere trein werd ingehaald? Ja? Dan ken je vast het gekke gevoel dat jouw trein achteruit leek te rijden toen je naar de sneller rijdende trein keek.

Dat, maar dan andersom, vindt soms plaats in het universum tussen de aarde en een andere planeet. Op dit moment is dit aan de hand met planeet Venus. In de astrologie is daar een term voor: Venus retrograde.

Venus is de planeet van de liefde. Als Venus is retrograde gaat, hebben we het gevoel dat we in emoties terug gaan naar oude verhalen. We beleven ze opnieuw alsof het nu is. Hierdoor kan het zijn dat we oude pijn projecteren op ons huidige (liefdes)leven. Dit gaat over romantische liefde, maar het kan ook zijn dat je deze energie in bijvoorbeeld een vriendschap ervaart.

Venus is 13 mei in retrograde gegaan. Deze periode duurt officieel tot 25 juni.

Communiceer je vanuit heden of verleden?

Wow, wat een divine timing. De combinatie van Venus retrograde en de nieuwe maan in Tweelingen reikt je mogelijkheden aan om diep te helen. Ook geeft het je de kans om een nieuw liefdes fundament voor jezelf te leggen.

De energie van nieuwe maan gaat over dromen en manifesteren. Maar zolang je vasthoudt aan het verleden, zal je je eigen manifestatie power saboteren (Lees hierover ook mijn blog: “Dit is waarom manifesteren (nog) niet werkt“).

Richt je op deze 3 vragen:

♡ Hoe wil jij liefde ervaren?
♡ Heb je liefdeservaringen uit het verleden die je huidige liefdesleven saboteren?
♡ Spreek je vanuit een plek van angst of liefde?

Communicatie verloopt vloeiend als je spreekt vanuit je hart. Dit kan heel kwetsbaar voelen, maar juist hier zit een enorme kracht. Kwetsbaarheid verbindt. Voel de komende dagen eens vanuit welke plek je je uit spreekt. Spreek je vanuit je hart? Hoe voelt dit voor je? Of durf je dit nog niet zo goed en voelt het veiliger vanuit het torentje in je hoofd te rationaliseren? En hoe voelt je innerlijke dialoog? Mag alles er van jezelf zijn? Mag je voelen wat je voelt? Kun je het dragen zonder er in te verdwijnen?

Door hier bewust bij stil te staan, ga je zien of je werkelijk vrij bent. Als je merkt dat je vanuit een bepaalde emotie (zoals boosheid, angst, verdriet) reageert, kijk dan eens naar wanneer je deze emotie eerder hebt gehad. Welke situaties in het verleden worden geraakt? Venus in retrograde wijst ons deze nog niet helemaal geheelde ervaringen aan. Door hier bewust bij stil te staan, kun je je alsnog vrij maken van deze ervaringen.

Als je dit met mildheid voor jezelf doet, besef je dat het bij de ander precies zo werkt. Een conflict en/of miscommunicatie tussen twee mensen is niets anders dan twee mensen die worstelen met hun eigen innerlijke dialoog (blokkade). Zodra één van de twee dit doorziet, kan dit doorbroken worden. Ontdek de plek van liefde in en voor jezelf. Zo maak je ruimte om vanuit liefde naar de ander te kijken. Je ziet dan waar hij of zij door geraakt wordt. Dit verandert hoe jij reageert en daarmee verander je de communicatie en dus ook de relatie.

Deze nieuwe maan in Tweelingen gecombineerd met Venus in retrograde geeft je dus zowel de kans om diep te helen als om een hemelse relatie op te bouwen.

Ritual of the New Moon

Kun en/of wil je hier extra tools voor hebben? Aanstaande vrijdagavond om 20:00 uur geef ik een online Ritual of the New Moon. Een heerlijke les van 1,5 uur met meditatie, visualisatie, mooie muziek en zelfinzicht. Je bent welkom.

Happy new moon♡

Liefs, Yvonne.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?