Nieuwe maan in Weegschaal: balans

Vandaag zaterdag 28 september is het om 20:27 uur nieuwe maan.

Nieuwe maan is het perfecte moment om je intenties voor de komende maancyclus te zetten. Waar wil jij je de komende tijd op richten? Wat wil je manifesteren?

Deze nieuwe maan in Weegschaal heeft als thema “balans”.
♡ Heb jij balans in jouw leven?
♡ Zijn jouw vriendschappen in balans?
♡ Is je prive-werk verhouding in balans?
♡ Is je lichaam in balans?
♡ Zijn je financiën in balans?
♡ Kun je net zo goed ontvangen als dat je geeft?

Natuurlijk kan het zijn dat je een tijdje het één meer doet dan het ander. En daar is nix mis mee. Het leven is geen statisch geheel. Onderzoek vandaag eens voor jezelf of je tevreden bent met de verhoudingen zoals ze nu zijn. Ben je tevreden met hoe jij voor jouw lichaam zorgt? Of zou je bijvoorbeeld gezonder willen eten en/of meer willen sporten? Besteed je je tijd en aandacht aan mensen die er echt voor je toe doen? En zorg je voor voldoende me-time?

De energie van deze nieuwe maan in Weegschaal nodigt je uit om de balans op te maken en te kijken waar je tevreden bent en waar je eventueel bij wilt sturen.

Om je op weg te helpen de balans op te maken en je uit te nodigen om te onderzoeken of en hoe jij bij wilt sturen, hieronder een paar reflectie vragen. Heb je er vandaag geen tijd voor, geen probleem. De energie van de nieuwe maan is nog zo’n 3 dagen voelbaar. En het is sowieso een fijne reflectie om een keer te doen.

Zorg voor een fijn, rustig momentje voor jezelf.
Zet inspirerende muziek op. Steek kaarsjes aan. Sluit je ogen even. Spray de New Moon auraspray boven je hoofd. Breng je gedachten tot rust en adem rustig door naar je buik. Met de inademing vul je jezelf met frisse energie. Op de uitademing laat je spanning los. Maak je uitademing steeds ietsje langer. Als je zover bent, open je je ogen. Pak pen en papier erbij. Daar gaan we:)

OPDRACHT 1:
Schrijf voor jezelf op wat jij verstaat onder de volgende woorden:
♡ Liefde
♡ Gezin/familie
♡ Vriendschap
♡ Lichaam
♡ Werk
♡ Zelfontplooiing
♡ Innerlijke rust
♡ Vrije tijd
♡ …. (vrij in te vullen, iets wat jou op dit moment bezig houdt)

Voorbeeldje:  Onder lichaam versta ik niet alleen mijn fysieke gezondheid maar ook hoe gezond ik eet, sporten, hoe ik mijn lichaam beleef, of ik tevreden ben met mijn figuur. Schrijf dus alle aspecten op die in je opkomen.

OPDRACHT 2:
Hoe tevreden ben jij met de balans van elk onderwerp? Op een schaal van 0 tot 100%.

Hoe tevreden ben jij met hoe je vrije tijd nu is? Hoe tevreden ben je met jouw vriendschappelijke relaties? Noteer wat als eerste in je op komt. Het gaat hier niet om wat maatschappelijk gezien als succesvol wordt gezien, maar om hoe jij dit ervaart. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een levendig gezin hebt, maar het ergens knelt omdat je continu aan het zorgen bent. Of dat je vanaf de buitenkant gezien een ideale relatie hebt, maar het leeg voor je voelt. Of misschien heb je geen relatie, maar voel je juist heel veel liefde. Kijk dus niet naar wat het van buitenaf mogelijk lijkt, maar hoe het voor jou voelt.

OPDRACHT 3:
Schrijf nu bij iedere score op waarom het niet hoger is en waarom het niet lager is.

Waar zou je meer van willen? En wat zou je minder willen doen?

OPDRACHT 4:
Kun je verbanden leggen voor jezelf tussen de verschillende onderwerpen?
Voorbeeld: stel dat je 20% scoort op werk omdat je het gevoel hebt dat je heel hard aan het ploeteren bent en teveel uren maakt. Op liefdesvlak scoor je 10% omdat je hunkert naar een leuke partner in je leven. Je hebt alleen geen tijd om te daten. Zit hier een verband tussen?

OPDRACHT 5:
Vat alles wat je hebt opgeschreven voor jezelf samen. Hoe kun je hier een mooie intentie voor jezelf van maken? Hoe concreter je dit voor jezelf opschrijft, hoe makkelijker het is, om je hier de komende tijd aan te blijven verbinden.

Lees dat wat je hebt opgeschreven de komende dagen steeds weer even door. Ook handig en leuk is het om hier een dagboekje over bij te houden. Zo houd je voor jezelf de focus op dat wat voor jou belangrijk is.

Heb een magische nieuwe maan:)

Liefs,

PS. Deze Drops passen goed bij de nieuwe maan:

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?