Nieuwe maan in Stier 23 april 2020: Fundering

 

Donderdag 23 april 2020 is het om 04:27 uur nieuwe maan in Stier. Zowel de zon als de maan staan in het teken Stier.

Nieuwe maan is het moment om je droomverlangens helder te krijgen. De periode tussen de nieuwe en volle maan (deze is op 7 mei) noemen we wassende maan. Wassende maan is de periode voor actie. Om jouw droomverlangens handen en voeten te geven. Volle maan is de periode om te oogsten. Opladen doe je met afnemende maan (meer over de verschillende maanfasen lees je in dit artikel).

Nieuwe en wassende maan hebben een naar buiten gerichte energie die aanzet tot actie. Dromen omzetten in werkelijkheid. De nieuwe maan in Stier brengt een iets andere energie. Daarom is de invloed van deze nieuwe maan anders dan andere nieuwe manen.

Stier is een aarde energie. De stier is de diesel onder de dierenriem tekens. Stier komt langzaam op gang en heeft een groot uithoudingsvermogen. Stier heeft veel tijd nodig om beslissingen te maken. Neem deze dagen de tijd en ruimte om goed te voelen waar jouw diepste verlangens liggen.

Er heerst onrust in het collectief. Onze oude fundering is aan het instorten. Dit kan spannend zijn. Veel mensen willen vast houden aan “het oude normaal”. Dat dit niet meer gaat, kan van alles in jezelf triggeren. Frustratie, angst, boosheid, paniek, verdriet.. Wat triggert het bij jou?

“Calming your storm”

Focus je op de stilte in jezelf. Neem veel rust en forceer jezelf niet. Observeer je gedachten patronen. Breng tijd door in de natuur. Letterlijk met je handen in de aarde wroeten kan helpen (ik heb zelf bijvoorbeeld nieuwe zaadjes geplant voor groente- en kruidenplantjes). Geef je lichaam extra aandacht. Drink meer water, neem een lekker ontspannen bad, ga sporten en/of doe yoga en maak thuis een wellness avondje. Allemaal manieren om je zenuwstelstel tot rust te brengen.

Als je de storm in jezelf rustig krijgt (kun je hier extra hulp bij gebruiken dan raad ik je Ritual of Healing aan), kun je ook helderder de storm in anderen herkennen. Dit zorgt er automatisch voor dat er minder conflict ontstaat. Conflict is niets anders dan twee polen die vanuit hun eigen storm op elkaar reageren. Calming your own storm is de enige manier waarop ook de collectieve storm tot rust kan komen.

Het fundament van onze samenleving is aan het wankelen. Op ieder van ons heeft dit een andere uitwerking. Misschien zie je je inkomstenbron verdampen. Mis je het fysieke contact met anderen omdat je alleen woont. Of voel je dat de manier waarop je leefde voor deze lockdown niet meer bij je past. Hoe je hierop reageert, laat zien welke innerlijke stukken nog geheeld mogen worden.

“Een nieuwe wereld kan niet gebouwd worden op een oude fundering.”

We hebben massaal verlangd naar verandering. Naar een adempauze. Uit de ratrace. Nu we deze adempauze hebben, kan het onwennig voelen. We zijn niet gewend aan overgave. Als je je zelfbeeld vooral baseert op hoe jij jezelf presenteert in de buitenwereld dan heb je nu een extra uitdaging. Wat blijft er van je over als alles om je heen weg valt? Wat is jouw kern?

De energie van de nieuwe maan in Stier nodigt je uit om tijd te nemen. Niet direct in actie te komen. Je kunt geen nieuwe wereld bouwen op een oude fundering. Het is belangrijk dat we de veiligheid in onszelf gaan voelen. Van daar uit wordt de nieuwe fundering gelegd.

Wat voor nieuwe maan affirmatie kun jij voor jezelf zetten die hier bij past?

Ik wens je een magische nieuwe maan. A new world is here to unfold♡

Passende Drops bij deze energie zijn:
Drops of Serenity auraspray voor aarding en rust
Ritual of Healing om uit je innerlijke storm te komen
Moon Drops helpen je af te stemmen op de energie van de maan

Liefs,

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?