5-4-2019: Nieuwe maan in Ram

Vrijdag 5 april om 10:52 uur is het weer nieuwe maan.
Dit keer staat de maan in het teken Ram.

Ram is het eerste teken van de dierenriem. Je kunt deze nieuwe maan dan ook zien als een nieuw begin. Heb je aan het begin van dit jaar je intenties en verlangens gezet, maar is er nog niet zoveel van terecht gekomen? Dit is het moment om je op een dieper niveau ermee te verbinden en wel in actie te komen.

De energie van Ram
Ram is een vurig teken. Vol passie, wilskracht en daadkracht. De ram is strijdlustig en heeft een enorme drang om onafhankelijk te zijn. De energie van Ram daagt je uit om tot actie over te gaan. De tijd van alleen maar dromen over wat je wilt is voorbij. Pak je verantwoordelijkheid voor je eigen leven, stel doelen en neem direct actie om ze te verwezenlijken. Voel je dat je ergens weerstand en/of angst over hebt? Wil je wel maar durf je niet? De Ram energie geeft je heel veel moed om toch spannende dingen te doen. Maak er gebruik van. Je zult zien dat hoe spannend ook, je in deze energie dingen blijkt te kunnen die je niet voor mogelijk hield:)

De energie van deze nieuwe maan is super geschikt om:
♡ Je dromen en wensen helder te krijgen
♡ Er een actieplan aan te koppelen: hoe ga jij je dromen en wensen ook echt verwezenlijken?
♡ In actie te komen. Don’t just dream it, do it!
♡ Iets te doen wat je spannend vindt.
♡ Te voelen waar je jezelf tegen houdt. Eerlijk naar jezelf hierover zijn, kan confronterend en frustrerend zijn. Maar zo lang je je jezelf (onbewust) saboteert, verandert er nix.
♡ Kijk ook eens naar welke oude patronen en/of contacten je vast houdt die jou niet meer dienen. Ook dit kan frustratie en boosheid opwekken. Ram is nou eenmaal een driftig teken;)

Velen van ons hebben geleerd om gevoelens zoals boosheid en frustratie te onderdrukken. Als dit een patroon bij jou is, kan het zijn dat je niet eens meer precies weet waar je boos of gefrustreerd over bent. En als je het dan toch voelt, word je er zo door overvallen dat het je lam slaat.

Daarom twee oefeningen om boosheid en frustratie toe te laten zonder er in te verzuipen.

Oefening 1: “Zijn met wat is”
Houd deze week eens bij wanneer je negatieve emoties ervaart zoals woede, verdriet & jaloezie.

* Wat is de aanleiding?
* Ben je geneigd om hier bij weg te gaan?
En zo ja, hoe doe je dat? Richt je je aandacht bijvoorbeeld op iets anders? Wil je het direct oplossen? Richt je je woede op iemand anders? Of.. wat is jouw manier om niet te voelen?
* Wat gebeurt er in je als je in plaats van bij de emotie weg te gaan je met je aandacht bij de emotie blijft?
Wat ervaar je voor gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties?
* Lukt het je om de emotie te ervaren zonder het meteen te willen oplossen en zonder er van weg te gaan? Kun je het voelen en er tegelijkertijd als een toeschouwer naar kijken?
* Schrijf elke dag op wat je tegen komt en hoe deze oefening voor je voelt.

Oefening 2: negatieve emoties toelaten
Pak pen en papier.
Schrijf zonder er al te veel bij na te denken eens op waar jij je allemaal boos en/of gefrustreerd over voelt. Dit kan zijn over iets van jezelf maar kan ook gaan over anderen die iets doen of zeggen wat woede/frustratie bij je op wekt. Schrijf ongezouten je mening op. Gebruik scheldwoorden waar nodig. Gooi eruit hoe jij je voelt. Censureer vooral niet.
Heb je alles opgeschreven lees het dan nog eens door. Kun je de woorden nog krachtiger maken?
Lees dat wat jij hebt opgeschreven hardop voor aan iemand bij wie je je vertrouwd voelt, bijvoorbeeld je partner of een goede vriend(in). Is er niemand in de buurt? Neem het dan op en luister er zelf naar.
Door dit zo bewust uit te spreken geef je jezelf de ruimte om te voelen wat er in je leeft. Hierdoor verliest het al iets aan grip op je.
Herhaal dit 3 dagen. Je zult zien dat de lading steeds minder wordt.
Word je overweldigd door emoties, probeer er dan bij te blijven zoals in oefening 1.

Al met al is deze nieuwe maan dus bij uitstek geschikt om concrete stappen te zetten in het verwezenlijken van jouw dromen en verlangens. Misschien niet makkelijk omdat je ook geconfronteerd wordt met dat waarin jij jezelf te kort doet en tegen houdt. Maar juist door daar eerlijk naar te kijken en het te doorvoelen, kom je in de juiste energie om je dromen en verlangens waar te maken.

You are the divine creator of your own reality.

PS. De Drops lijnen die bij deze maan passen zijn:
Drops of Light om oude patronen los te laten;
Drops of Energy voor positieve energie.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?