NIEUWE MAAN IN LEEUW – 19 AUGUSTUS 2020

 

Woensdag 19 augustus is het nieuwe maan. Dit keer in het teken Leeuw.

Nieuwe maan is het begin van een cyclus. Je kunt dit vergelijken met een zaadje die je plant. De energie van de nieuwe maan is perfect om te dromen en doelen te stellen. Zet je intenties met nieuwe maan. Waar wil jij je de komende maancyclus op richten? Wat wil je manifesteren? En vooral: hoe wil je je voelen? Meer over de cyclus van de maan en de invloed van de maan op ons mensen, kun je lezen in deze blog: de invloed van de maan.

Leeuw is een speels, vurig en moedig teken. Oké, en een tikkeltje eigenwijs. Leeuw wil het graag op haar manier. Daarbij is leeuw een creatief en communicatief sterk teken.

Je kunt de energie van deze nieuwe maan dan ook benutten om manieren te vinden om vanuit je hart leiding te nemen over je eigen leven.

De speelse energie van leeuw nodigt je uit om te genieten. Leeuw is gesteld op familie en dierbaren. Grote kans dat jij rond deze nieuwe maan voelt welke mensen echt tot jouw inner circle behoren. En welke mensen niet helemaal resoneren met jouw hart. Breng tijd door met die mensen waar je onbevangen mee kunt samenzijn. Voed jezelf met deze speelse leeuwen energie. Zo kun je met een open, nieuwsgierige blik nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Dit is belangrijk, omdat de energie in en om ons heen nog steeds wat onstuimig is. De vurige energie van Leeuw kan je extra laten voelen waar je jezelf nog blokkeert in het vrij leven vanuit je hart. Dit kan frustratie en boosheid aanwakkeren. Misschien kun je deze vuurenergie zelfs voelen branden in je lijf. Als je last hebt van het vuur in je lichaam is, heb ik een paar tips voor je die je kunnen helpen:

♡ Vertraag en rust. Verwacht niet teveel van jezelf deze dagen. Geef jezelf toestemming om te lanterfanteren.
♡ Drink veel water. Edelsteenwater met bergkristal helpt om blokkades in je lichaam te verwijderen.
♡ Maak contact met de natuur. Loop op blote voeten zodat je letterlijk beter geaard blijft. Ga zwemmen of neem een lange douche. Ga in het zonnetje zitten en adem rustig in en uit naar je hart.
♡ Volg de sensaties in je lichaam. Geef uiting aan wat je voelt door te bewegen/dansen en te zingen. Maak klanken zodat je je keelchakra kunt openen om jouw waarheid te spreken.
♡ Onthoud: grote veranderingen hebben vaak wat tijd nodig. Alles begint met het zaadje van verlangen. De natuur (en jij dus ook) zal er alles aan doen om dit op het juiste moment tot bloei te laten komen. Vertrouw.

 

Deze Drops ondersteunen je deze dagen:

* Drops of Love: om contact te maken met dat waar jouw hart een sprongetje van maakt.
* New Moon Drops: om je hartsverlangen te manifesteren.
* Drops of Healing voor verkoeling als je voelt dat je innerlijk vuur iets te hard op vlamt.
* Drops of Serenity om goed geaard te blijven en te ontspannen.

4 krachtige mini rituelen voor nieuwe maan in Leeuw

Tot slot van deze blog heb ik nog een paar mooie liedjes passend bij de Drops hierboven en de energie van deze nieuwe maan. Geniet van deze mini rituelen:)

Drops of Love ritueel: “The power is here now” van Alexia Chellun.
Ga rustig zitten of liggen. Spray de Drops of Love boven je hoofd. Leg je handen op je hartchakra en adem hier rustig naartoe terwijl je naar het liedje luistert. Voel wat dit met je doet.
Na het luisteren naar het liedje stel je jezelf de volgende vragen:
♡ Waar heb ik behoefte aan?
♡ Welk gevoel wil ik graag ervaren?
♡ Op welke gebieden in mijn leven wil ik meer genieten?
Schrijf de antwoorden op. Wat ga jij concreet doen om hier gehoor aan te geven? Kies hier 3 dingen uit die je deze week al gaat doen:)

New Moon ritual: “Coucher de Lune” van Deuter
Nu je je hartsverlangen helder hebt, kun je je nieuwe maan ritueel compleet maken. Gebruik hiervoor de New Moon spray en dit krachtige nieuwe maan ritueel.

Drops of Healing ritueel: “Ra Ma Da Sa” van Snatam Kaur
Spray de Drops of Healing rond je hoofd. Neem een diepe inademing en zing voluit mee met deze prachtige mantra:)

Deze mantra is gericht op helen en in balans komen vanuit het natuurlijke ritme van het leven. De tekst is niet moeilijk, dus zing lekker mee zodat de energie gaat stromen en zo haar natuurlijke balans vindt. Ook open je hiermee je keelchakra waardoor het makkelijker wordt om vanuit je hart te spreken.

Ra is de zon,
Ma is de maan,
Da is de aarde,
Sa staat voor oneindigheid.
Say staat voor de allesomvattende oneindige bron ofwel God
So Hung staat voor: ik ben u.

De mantra betekent: “de allesomvattende liefde van god is in mij.” Het woordje God kun je natuurlijk ook vervangen door een ander woord zoals universum.

Drops of Serenity ritueel: “Grounded” van East Forest
Kun je wel wat ontspanning en aarding gebruiken? Ga heerlijk liggen. Liefst op de grond in de natuur maar op bed kan natuurlijk ook. Spray de Drops of Serenity rond je hoofd. Adem rustig in. Maak je uitademing steeds iets langer. Luister naar het nummer en voel hoe je steeds iets meer spanning los laat.

Happy New Moon!

Liefs, Yvonne.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?