Nieuwe maan in Stier – 30 april 2022

 

Nieuwe maan is het moment om je droomverlangens helder te krijgen. De periode tussen de nieuwe en volle maan noemen we wassende maan. Wassende maan is de periode voor actie. Om jouw droomverlangens handen en voeten te geven. Volle maan is de periode om te oogsten. Opladen doe je met afnemende maan (meer over de verschillende maanfasen lees je in dit artikel).

Nieuwe en wassende maan hebben een naar buiten gerichte energie die aanzet tot actie. Dromen omzetten in werkelijkheid. De nieuwe maan in Stier brengt een iets andere energie. Daarom is de invloed van deze nieuwe maan anders dan andere nieuwe manen.

Stier is een praktisch, geduldig en aards teken. De stier is de diesel onder de dierenriem tekens. Stier komt langzaam op gang en heeft een groot uithoudingsvermogen. Stier heeft veel tijd nodig om beslissingen te maken. Neem deze dagen de tijd en ruimte om goed te voelen waar jouw diepste verlangens liggen.

30 april 2022 is het de tweede nieuwe maan van april. Deze nieuwe maan wordt zwarte maan genoemd. Een zwarte maan maakt je schaduwzijden zichtbaar.

30 april is het ook Beltane, het Keltische vruchtbaarheidsfeest. Belenos wordt gezien als de God van leven en dood. Beltane luidt een periode van licht en en leven in.

Op 30 april hebben we tussen 11:19 en 13:31 uur ook een gedeeltelijke zonsverduistering. Deze is in Nederland goed te zien (mits er niet teveel wolken in de lucht zijn). Bij een (gedeeltelijke) zonsverduistering staat de maan een tijdje tussen de aarde en de zon waardoor de zon minder zichtbaar is. Het zonlicht wordt even onderbroken. Dit is een tijd om naar binnen te keren en contact te maken met je onderbewuste. Als je dit doet, kun je heldere, nieuwe inzichten krijgen. Een zonsverduistering kan onverwachte gebeurtenissen en wendingen geven.

 

De energie van deze nieuwe maan in Stier samen met de gedeeltelijke zonsverduistering helpen je:
– het onbewuste bewust te maken
– knopen door te hakken
– los te komen van oude patronen die je niet verder brengen
– een andere richting op te gaan.

 

Focuspunten voor deze nieuwe maan in Stier:

 

  1. Neem een adempauze. Een moment om contact te maken met je onderbewuste. Waar ga je in jezelf aan voorbij? Wat wil je anders?
  2. Stier is een teken dat behoefte heeft aan zekerheid. Zeker ook op financieel gebied. Wat kun jij anders doen om je financieel zekerder te voelen? Wil je bijvoorbeeld meer geld opzij gaan zetten? En/of een extra inkomstenbron genereren?
  3. Stier is een aards teken. Toch kan het even voelen alsof je niet stevig staat. Dit komt omdat je schaduwkanten aan het licht komen. Het kan je een wankel gevoel geven. Weet dat dit voor een goed doel is: jezelf nog stevigere verankeren in je leven. Gun jezelf ruimte en tijd voor dit belangrijke proces. Dit is het proces van heelwording: integratie van alle delen van jezelf. Je schaduwkanten en onderbewuste bewust maken maakt je krachtiger en vitaal. Je leven wordt er rijker en vervuld van.

 

Passende Drops bij de nieuwe maan van 30 april 2022:

Citrien
Werking citrien:
Activeert je levenslust
Helpt positieve energie te ervaren
Trekt geluk, succes en overvloed aan

 

Drops of Light

Werking Drops of Light:
Helpt emotioneel te verzachten en helen
Geeft troost en rust
Opent je hart

 

Drops of Creation


Werking Drops of Creation:
Stimuleert hormonale balans
Versterkt je vrouwelijke energie
Werkt ontspannend en opbeurend

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?