Mercurius Retrograde

Heb je weleens in een trein gezeten die door een andere trein werd ingehaald? Ja? Dan ken je vast het gekke gevoel dat jouw trein achteruit leek te rijden toen je naar de sneller rijdende trein keek.

Dat, maar dan andersom, vindt soms plaats in het universum tussen de aarde en Mercurius. In de astrologie is daar een term voor: Mercurius retrograde.

In het universum beïnvloeden andere planeten met hun stand ten opzichte van de aarde onze emoties en gedrag. Een van deze planeten is Mercurius.

Mercurius draait met enorme snelheid om de zon. 3 keer per jaar gebeurt er iets bijzonders: de aarde haalt Mercurius als het ware in, waardoor het lijkt alsof Mercurius achteruit in plaats van vooruit gaat. Dit duurt 3 weken, daarna lijkt Mercurius weer vooruit te gaan. Lijkt, want het is dus optisch bedrog. Denk maar aan het voorbeeld van de trein.

Omdat alles wat zich in het universum afspeelt, ook op kleinere schaal in onszelf speelt, lijken we tijdens zo’n Mercurius retrograde gevoelsmatig terug in de tijd te gaan. Als je dacht dat je nu toch wel echt klaar was met iets, zou het zo maar kunnen dat het tijdens deze weken toch weer bij je naar boven komt. Als een plaat die blijft hangen, met alle bijbehorende emoties van dien.

Mercurius heeft als planeet ook grote invloed op onze communicatie. Super uitdagend als je tijdens de retrograde wordt uitgenodigd om opnieuw te kijken naar wat je voelt en vindt. Dit kan heel wat misverstanden en bijbehorende emoties veroorzaken.

Het is dus de kunst om tijdens de Mercurius retrograde:
– rust voor jezelf te nemen.
– Mild te zijn voor jezelf en de ander.
– Eerst even de tijd nemen om te voelen en denken voordat je er iets uit flapt. Je kunt heel ongenuanceerd worden tijdens deze retrograde.
– Beslissingen waar kan uit te stellen. Ik zou in elk geval geen grote beslissingen nemen tijdens de Mercurius Retrograde;)

Het is dus extra uitdagend om rust te nemen om te voelen en denken. Zo voorkom je dat je als een botte boer er van alles uit gooit waar je later spijt van hebt..

  • Een edelsteen die je kan helpen om vanuit je hart te verwoorden wat je voelt, is blauwe calciet. Blauwe calciet helpt je op een liefdevolle manier je keelchakra te openen. Het geeft je een zachte healing om blokkades in je keelgebied los te maken. Blauwe calciet brengt ook helderheid in je gevoelens, iets wat je tijdens deze Mercurius retrograde goed kunt gebruiken.

Liefs,

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?