7 tips voor meer energie in de lente

De lente is aangebroken. De dagen worden langer. De wereld ziet er een stuk zonniger uit nu de zon zich letterlijk vaker laat zien. De vogeltjes in de boom voor mijn huis zijn hun nestje aan het bouwen. De bloemen naast de kant van de weg geven de wereld  kleur. De natuur ademt frisse energie.

 

Met deze 7 tips krijg ook jij meer energie in de lente:

 

Tip 1: Ochtendritueel
Maak een ochtendritueel wat je helpt om in de frisse lente energie te komen.
Sta op tijd op, geniet van het ochtendzonnetje voordat je aan het werk gaat. Misschien is het buiten nog wat koud. Er is vast een plekje in huis waar je het ochtendzonnetje achter het raam kunt voelen. Schrijf iedere ochtend 3 dingen op waar je dankbaar voor bent.

 

Tip 2: Breng je lichaam in beweging
De winter heeft je doen vertragen. Stimuleer je lichaam om weer meer in actie te komen. Goede manieren om je lichaam weer actiever te laten worden, zijn: wandelen, sporten, yoga (zonnegroet), massage, je huid droogborstelen, met een foamroller je spieren actieveren waardoor ze afvalstoffen loslaten.

 

Tip 3: Pas je voedingspatroon aan
In de winter eten we over het algemeen vaker en wat zwaardere maaltijden. Naast beweging is het soort voeding heel belangrijk om meer energie te hebben. Ook als je wat winterkilootjes wilt kwijtraken. Kies voor licht verteerbare maaltijden. Verminder het gebruik van zuivel, zoet en zout. Eet extra (groene) groenten en drink genoeg water. Intermitting Fasting kan je ook helpen meer energie te krijgen.

 

Tip 4: Voed je zintuigen met de kracht van de natuur.
Ga naar buiten en stem je af op je zintuigen. Sluit je ogen en luister naar de vogeltjes in de vroege ochtend. Voel de lentezon op je huid als je tijdens je werkpauze buiten in het zonnetje zit. Geniet van de prachtige bloemen die uit komen. Zodra het iets warmer wordt, geven bomen en planten meer geur af.

 

Tip 5: Laat je inspireren door de wijsheid van de natuur
De natuur laat je ieder jaar zien dat na een donkere periode het licht weer gaat schijnen. De lente is een soort wedergeboorte. Het begin van een nieuwe cyclus. Wat wil er in jou (opnieuw) geboren worden?

 

Tip 6: Verwezenlijk je droom
In de lente komt de natuur weer meer tot leven. Aan welke actie wil jij jezelf committeren? Durf te kiezen, maak een plan en ga ervoor.

 

Tip 7: Gebruik deze Drops producten voor meer energie:

Drops of Love

De Drops of Love auraspray geeft je energie en stimuleert zelfliefde.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?