Master your energy

“I am the master of my fate
I am the captain of my soul.”
♡ William Ernest Henley

Wellicht heb je het al eens gelezen. Drops of Heaven is geboren uit mijn verlangen iets moois in de wereld te zetten wat je op alle lagen voedt:

Fysiek: je lichaam
Mentaal: je gedachten en overtuigingen
Emotioneel: je gevoelens
♡ Energetisch: je energie
Je Zijn: door vrij te komen van blokkades op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau kan jouw unieke uiting van het universum, het Zijn, vrij stromen.


Het grote wonder dat jij bent

Als je er bij stil staat, is het leven een groot wonder. Jij ook. Want hoe groot is de kans dat er in het oneindige universum op deze tijd en deze plaats een jij bestaat? Met je uiterlijke kenmerken, je gedachten, gevoelens, voorkeuren en ga zo maar door. En dan heb je ook nog eens geavanceerde voelsprieten om informatie met de buitenwereld uit te wisselen. Je vijf zintuigen (proeven, ruiken, horen, zien en voelen). Maar ook je subtielere voelsprieten. Je vermogen om energetisch informatie op te pikken en te verstaan. Mindblowing toch?:)

 

Valkuilen

Vaak staan we niet stil bij dit wonder. Gewoonweg omdat we het druk hebben. Hoe drukker je bent en hoe meer je op de automatische piloot leeft, hoe minder goed je in staat bent de signalen die je voelsprieten op pikken te vertalen. En als je al iets voelt, dan dendert je hoofd er met rationele overtuigingen overheen. Je probeert het leven onder controle te krijgen. Een andere valkuil kan zijn dat je onverwerkte emoties hebt die je projecteert op andere situaties. Je kijkt dan als het ware door een troebele bril naar de wereld buiten en in jezelf. Vastgekleefde en onverwerkte emoties draag je me je mee. Ze weerhouden je ervan om vrij en open het leven tegemoet te treden. Op de automatische piloot leven, teveel denken en onverwerkte emoties halen je uit het NU. Hierdoor mis je de kansen die het leven in zich draagt.

 

Mogelijkheden

 

Daarom neem ik je de komende tijd mee op ontdekkingsreis in jezelf. Je gaat op ontdekkingstocht in jouw energie. Zodat je weer gaat voelen en ervaren wat een kracht er in jou schuilt. Want hoe bewuster je bent van jouw energie, hoe meer je gaat ervaren dat je 1 bent met alles om je heen. Bewustwording maakt dat je het NU bewuster beleeft. Je ervaart dat jij je energie kan sturen en zo invloed hebt op wat er gebeurt. Het leven blijkt dan een wonderlijk mooi spel vol mogelijkheden.

 

Alles is energie

 

Het hele universum bubbelt en bruist van de energie. Alles reageert op elkaar in een perfect afgestemde dans van energie.
Soms reageer je bewust. Bijvoorbeeld als iemand iets tegen je zegt. Vaak ook reageer je onbewust. Je pikt energetisch iets op wat je een bepaald gevoel geeft. Nog voor je er over na hebt kunnen denken. Heb je hier zelf een concreet voorbeeld van?

 

Je fysieke lichaam

 

Als je in de spiegel kijkt, zie je jezelf in de vorm van je fysieke lichaam. Hoe je jezelf ziet, hangt mede af van hoe je over jezelf denkt. Vind je jezelf mooi? Zie je je mooie kanten? Of ben je gefocust op die dingen waar je niet tevreden over bent? Hoe je jezelf ziet heeft mede te maken met de gedachten en emoties die je hebt.

Je lichaam bestaat uit pure energie. Richt je aandacht maar eens op je linkerhand. Kun je deze van binnenuit voelen? Misschien voel je de energie in je hand stromen? Of voel je het bloed door je aders gaan? Pulseert je hand een beetje? Hoe voelt het voor jou?

Je Zijn

Je bent meer dan alleen een lichaam, gedachten en vat vol emoties:) Overal straalt jouw unieke Zijn doorheen. Je lichaam, gedachten, emoties en je huidige energie zijn uitingen van je Zijn. Je Zijn IS. Het kan niet veranderd worden en heeft alle potentie in zich. Het is aan jou hoe jij uiting geeft aan je Zijn. Hoe wakkerder je bent, hoe meer je ervaart dat je sturing kan geven aan je energie. Het leven overkomt je dan niet maar je bent master van je energie.


Je energielichaam: je aura

 

Je hebt een persoonlijke energiebel tot je beschikking. Dit wordt vaak je aura genoemd. Het is de energiebel die alle informatie van jou in zich draagt. Het is jouw huidige energie staat. Een mengeling van jouw kern, je gedachten, emoties, ervaringen etc. Dit energielichaam is dus niet statisch. Het is afhankelijk van wat je mee maakt en hoe je daar op reageert. Je energielichaam geeft signalen af aan de omgeving. En andersom reageert je energielichaam op de buitenwereld.

 

Sensitiviteit

Je pikt dus energetisch signalen op van de buitenwereld. Dit is de meest zuivere vorm van ervaren. Daarna wordt de informatie vertaald en gekleurd door je gedachten en emoties. Hierdoor kan de informatie vervormd worden. Hoe vrijer je jezelf maakt van belemmerende gedachten, overtuigingen en emoties, hoe zuiverder je kunt waarnemen.

Er bestaat in mijn ogen niet zoiets als “paranormaal zijn” alsof het een gave is. Iedereen heeft het vermogen om helder te kunnen waarnemen. Het ‘enige’ wat je hiervoor hoeft te doen, is je projecties (je ego) doorzien. En dat doe je door je bewust te worden van wat er in je gebeurt.

“The word enlightenment conjures up the idea of some superhuman accomplishment, and the ego likes to keep it that way, but it is simply your natural state of felt oneness with Being.”
♡ Eckhart Tolle


Meesterschap

 

Hoe je het leven ervaart, heeft dus alles te maken met je bewustzijnsstaat. Val je samen met je gedachten, met je emoties? Of heb je ze doorzien en ervaar je dat je één bent met alles? Ervaar je dat jij het bent die energie uit zendt en aan trekt?

Voel je hoe jouw energie danst met het universum?

Een mooie manier om je bewustzijnsstaat te onderzoeken, is door middel van de Map of Consiousness. Deze is ontwikkeld door dr. David Hawkins. Hij heeft verschillende bewustzijnsstaten in kaart gebracht.

Je kunt deze bewustzijnslagen zien als verschillende schillen van een ui. De binnenste laag is verlichting. Die is er dus altijd. Om deze staat van verlichting te kunnen ervaren, moet je de lagen eromheen kunnen doorzien.
Dit doe je door:
* te erkennen dat deze lagen er nu zijn.
* te onderzoeken waarom je deze lagen om jezelf heen hebt gelegd. Vaak dienen ze namelijk als beschermlaagje.
* te vertragen zodat je kunt ervaren hoe deze automatismen in werking treden. Als je dit doet, komt er ruimte tussen je emoties en je Zijn. Je gaat dan ervaren dat je emoties en gedachten hebt, maar niet bent. Ineens heb je een keuze.


Map of Consiousness

 

Onderaan deze pagina zie je de Map of Consiousness. Je bevindt je meestal niet in 1 vaste bewustzijnslaag. Maar meestal is er wel 1 die het vaakst bij je voorkomt. Kun je achterhalen welke dat bij jou is?

Iedere bewustzijnslaag heeft een eigen energiefrequentie en zendt daarmee een boodschap uit naar de buitenwereld. Vanuit welke energiefrequentie je zendt, bepaalt dus ook wat je in energie aan trekt. Ken je dat? Dat je sjagerijnig op staat en alles die dag tegen zit? En andersom, dat je vrolijk op staat en het leven je die dag tegemoet lacht?

De bewustzijnslagen boven moed geven een gevoel van expansie. Het leven lacht je toe. De lagen onder moed geven een samentrekkend gevoel. Je voelt je afgescheiden van de wereld.

Moed is de belangrijkste bron om uit de lagere bewustzijnslagen te komen.


Reflectie vragen:

1. Op welk gebied in jouw leven ervaar je dat je op een van de lagere bewustzijnslagen zit?
2. Welke emotie(s) trekken jou naar beneden? En wat is vaak de aanleiding hiervoor?
3. Wat is jouw reactie op emoties die jou naar beneden trekken?
* Keur je jezelf af voor het hebben van de emotie?
* Negeer of onderdruk je de emotie?
* Val je er helemaal mee samen en word je er door overspoeld?
* Weet je wat er toe heeft bijgedragen dat je zo op emoties reageert?
4. Op welk gebied van je leven zou je meer moed willen hebben?
5. In welke bewustzijnslaag vertoef jij het meest?

Ook al ervaar je het misschien nog niet (altijd), je bent al verlicht en heel. Je hoeft niets aan jezelf toe te voegen. Puur bewust Zijn ervaar je door te vertragen en je bewust te worden van je ego: je denken, je emoties en je patronen. Dan kun je er doorheen kijken en jouw zuivere licht ervaren.

De Drops producten zijn je cheerleaders in dit prachtige proces. Ze laten je thuiskomen in jezelf. Zodat jij vol zelfliefde en innerlijke vrijheid magisch mooie momenten kunt creëren.

De komende tijd zal ik je meer inspiratie geven om op ontdekkingsreis te gaan in jezelf. De mooiste reis van je leven♡

“Heaven is a place inside yourself.
It’s the state of wholeness.
Non-duality.
It’s the formless behind the form.
I call it home.”
♡ Yvonne

Liefs,

Map of Consiousness
Energie niveau: Blik op het leven: Mijn emotie is: Ik ervaar:
Verlichting Zijn Onbenoembaar Puur bewustzijn
Vrede Perfect Bliss Verheldering
Vreugde Compleet Sereen Gedaanteverandering
Liefde Welwillend Devotie Onthulling
Redelijkheid Betekenisvol Begripvol Abstractie
Acceptatie Harmonieus Vergeving Overstijging
Bereidheid Hoopvol Optimisme Intentie
Neutraliteit Bevredigend Vertrouwen Verlossing
Moed Haalbaar Kracht Bekrachtiging
Trots Veeleisend Verachting Leeglopen
Woede Tegenwerkend Haat Agressie
Begeerte Teleurstellend Hebberigheid Verslaving
Angst Beangstigend Zenuwachtig Terugtrekking
Verdriet Tragisch Spijt Radeloosheid
Apathie Hopeloos Wanhoop Verlating
Schuld Kwaadaardig Verwijt Destructie
Schaamte Miserabel Vernedering Totale verwijdering
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?