Selfcare routine

Kijkje in mijn Selfcare routine

 

Eerder deelde ik met je hoe je in 5 stappen je eigen unieke selfcare routine maakt. Ik ervaar dagelijks de kracht van mijn selfcare routine. In deze blog deel ik met je hoe deze er uit ziet. Zoals je zult zien, doe ik best wat dingen iedere dag hetzelfde. Het geeft mij ankers in de dag. Ik start en eindig de dag met aandacht voor mijzelf. Sinds ik dit doe, zijn mijn dagen een stuk ontspannender.

 

Mijn ochtend selfcare routine

Ochtendritueel

 

  • De wekker gaat doordeweeks om 05:50 uur. Ik blijf nog even liggen en gebruik deze tijd om stil te staan bij:
   ♡ hoe ik mij die dag wil voelen
   ♡ en waar ik mijn aandacht op wil richten.

 

  • Om 6 uur sta ik op en ga ik 10 minuten mediteren. Dit doe ik met 1 kaarsje aan, voor de rest is het donker. Dat geeft een mystieke sfeer. Voor het mediteren spray ik de Drops geur die het beste past bij mijn dagintenties.

 

  • Na de meditatie sta ik altijd direct op om ontbijt te maken. Doe ik dat niet, dan sukkel ik weer een beetje in en wil ik het liefst terug naar bed.

 

  • Na het ontbijt wandel ik een blokje met Dieseltje, één van mijn katjes. Dit is een klein rondje maar geeft me een frisse start van de dag.

 

  • Daarna douche ik en ga ik aan het werk. Meestal zit ik om 07:30 uur al achter mijn laptop. Ik ben een ochtendmens. In de ochtend doe ik het meeste van de hele dag. Ik werk graag met een planning. Zo heb ik een halfjaarplanning, maandplanning, weekplanning en dagplanning. Dit doe ik sinds vorig jaar. Ik dacht altijd dat ik niet goed ga op structuur, maar het geeft me veel rust en ruimte omdat ik zo overzicht en focus houd op mijn grotere doel. Voordat ik aan mijn werkdag begin maak ik een lijstje met wat ik die dag wil doen. De actiepunten verdeel ik in: wat heeft prioriteit en wat is fijn als er ook nog af komt?

 

  • Mijn werkplek is trouwens een fijne plek. Ik heb er altijd wel een aurapsray staan en wat edelstenen naast mijn laptop liggen (op dit moment citrien en amethist). Ook heb ik een kaarsje branden voor de gezelligheid. Sfeer doet zoveel!

 

  • Aan het begin van de dag vul ik mijn habit tracker in. Op dit moment staat er op de habit tracker: 6 uur opstaan, mediteren, supplementen innemen, houden aan werkplanning, 3x per week hardlopen en om 21 uur naar bed. Inmiddels is het een selfcare routine. Tijd voor een aanvulling (zie het puntje hieronder).

 

 

Mijn middag selfcare routine

 

  • Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog niet zo goed ben in het nemen van een echte lunchpauze. Working on that one;) Wel neem ik tussendoor bewust korte pauzes om even wat anders te gaan doen.

 

  • Ik heb met mezelf afgesproken niet langer te werken dan tot 17 uur. Wat is blijven liggen, schrijf ik alvast op een lijstje voor de volgende dag. Dan is het maar uit mijn hoofd.

 

  • Na het werken loop ik even een blokje om met Dieseltje. Meestal zit hij al klaar bij de voordeur. Voor hem is het inmiddels ook routine geworden.

 

  • 3 keer in de week loop ik hard. Hier heb ik niet altijd zin in, maar het voelt lekker als ik het heb gedaan. Omdat ik weet hoe ik mij erna voel, blijf ik het doen. Voor mij een prestatie kan ik je vertellen!

 

 

Mijn avond selfcare routine

avondritueel

 

  • Er is weinig dat ik zo ontspannen vind als koken. Als ik in de keuken bezig ben, ben ik met niets anders bezig. Heel mindful!

 

  • Rond 20:30 uur ga ik douchen. Dit doe ik in de avond met een klein lichtje aan en een rustig muziekje op.

 

  • Als ik het bed in kruip, spray ik de Drops of Stars over de kussens.

 

  • Ik lig dus iedere doordeweekse avond al om 21 uur in bed en sta om 6 uur op. Ik heb best veel slaap nodig. Omdat ik het meest van de ochtend houd, ga ik vroeg naar bed. In het weekend laat ik dit los, maar mijn biologische klok is inmiddels zo ingesteld dat ik vroeg wakker word.

 

Voor mij zijn het de simpele handelingen en kleine routines zoals het sprayen van de Stars bij het in bed stappen, die mij helpen in het moment te zijn.

Heb jij een selfcare routine? Of wil je die ook gaan maken? Leuk als je het hieronder in de comments deelt!

Liefs,

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Drops of Inspiration

Unlock the magic inside you!

Ontvang wekelijks inspiratie in je inbox.

Yes, gelukt! Je ontvangt de Selfcare Tips en 10% korting in je mailbox.

Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?