Deze blog is geschreven door mijn lieve vriendin Andrea Roozendaal van Secret Rose Deck.

Het is altijd een feest om bij Andrea thuis te zijn. Alles in haar huis klopt. Tot in het kleinste detail. De energie is licht, zacht en vrouwelijk. Na jaren in de interieur styling te hebben gewerkt, heeft ze sinds 1,5 jaar haar prachtige Secret Rose Deck. Met haar creaties wil ze je dichtbij liefde en je hart brengen.

Thuiskomen in je huis is ook thuiskomen in jezelf

Niets is mooier dan thuiskomen in jezelf. Gaan zijn wie je werkelijk bent. En te gaan doen waarvoor je hier op aarde bent gekomen. Om te ontwaken moet je eerst beseffen dat authenticiteit de weg is naar verlichting. En authenticiteit is niets anders dan echt jezelf zijn. Alles loslaten wat je weet en jezelf opnieuw leren kennen. Je huis is een hele belangrijke factor hierin. Als je huis past bij wie je werkelijk bent, gaat de levensenergie veel meer stromen en ontstaat er werkelijke liefde in je hart.

In deze blog neem ik je mee in een stukje Feng Shui en wat je kunt doen om de energie in je huis beter te laten stromen.

 

Je huis als afspiegeling van jezelf

 

Binnen de Feng Shui wordt de levensenergie chi genoemd. Chi is de bepalende factor voor jezelf, maar ook voor je huis. Je huis heeft voor 33% invloed op je hele zijn. Dat is echt heel veel. De binnenkant van je huis is belangrijk maar de chi begint al aan de buitenkant. Deze is heel belangrijk om de chi binnen te laten komen.

Ik heb wat vragen voor jou die je kunnen helpen om de chi in je huis te laten stromen. Zodat jouw huis een afspiegeling kan worden van je authentieke zelf. We beginnen met de voorkant van je huis en ik wil je uitnodigen om de buitenkant/voorkant van je huis eens te bekijken.

Opdracht/vragen:

DE VOORKANT VAN JE HUIS:

 • Als je van een afstand naar je huis kijkt, hoe voelt het dan?
 • Voelt het blij, zwaar, licht, energiek, warm, donker, gezellig, fris?
 • Staan er frisse planten of uitgedroogde?
 • Zien de tegels er schoon uit of staat er onkruid?
 • Ziet het er uitnodigend uit?

Wat zou je aan de buitenkant kunnen veranderen zodat het nog fijner voelt?

DE ENERGIESTROOM NAAR DE VOORDEUR:

De energiestroom naar de voordeur is bepalend voor hoeveel levensenergie er naar binnen kan stromen. Binnen de Feng shui één van de belangrijkste punten.

 • Hoe is de energie stroom naar je voordeur toe?
 • Kan de energie vrij naar binnen stromen?
 • Staan er dingen die het belemmeren?

Wat kun je veranderen zodat de levensenergie beter binnen kan stromen?

DE HAL:

De hal is de eerste plek waar de chi binnenkomt. Heel belangrijk dus dat de energie uitnodigend is en vrij kan stromen. Rommel, stapels schoenen, rondslingerende post, enz, stagneert de energie. Een fijne opgeruimde sfeer die meteen een fris en warm gevoel geeft, bevordert de chi.

 • Staat er rommel in je hal?
 • Als je als buitenstaander je huis binnen zou komen voelt het dan uitnodigend?
 • Hoe voelt de hal voor jou als je binnenkomt?

Is er iets wat je kunt veranderen in je hal?

DE WOONKAMER:

De woonkamer is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt en dus heel belangrijk voor jou. De energie moet vrij kunnen stromen en de woonkamer moet een afspiegeling zijn van wie je bent. De kleuren, de sfeer, de meubelen.

Vaak houden we vast aan dingen omdat we het zonde vinden om weg te doen of omdat we het cadeau hebben gekregen. Maar als je werkelijk van jezelf houdt, geef je jezelf toestemming om dit te mogen veranderen. Iets wat je twee jaar geleden prachtig vond, voelt nu misschien zwaar. Energie verandert constant en dus mag je huis ook mee veranderen. Je zult zien dat als je hierin meegaat je je veel vrijer zult voelen en het jouw levensenergie bevordert. Daarnaast zul je ervaren dat als je jezelf toestemming geeft om te mogen veranderen, je ook meer acceptatie krijgt in andere gebieden van je leven. Je hoeft niet vast te houden aan wat niet werkelijk bij je past.

 • Kan de levensenergie vrij stromen als je de chi voorstelt als een wind die door je kamer gaat?
 • Is je woonkamer een afspiegeling van wie je werkelijk bent?
 • Staan er dingen in je woonkamer die je het liefste weg wilt doen?
 • Zijn er dingen in je woonkamer die je vrij mag laten?
 • Als je je woonkamer binnenkomt, gaat je hart dan open?
 • Past je woonkamer bij jouw kernwaardes? Bv sereen, warm, gezellig, vrijheid, liefde, zuiver, puur, eerlijk, enthousiast, creatief, rust…

Vaak kunnen kleine dingen al het verschil maken en energie vrijmaken. De vaas met scheur wegdoen. Het cadeau wat je hebt gekregen maar niet bij je past weggeven. Een nieuwe kleur toevoegen. Geuren, kristallen, op meerdere plekken verse bloemen zetten, kaarsen branden, ruimte maken, planten, rommel opruimen, schilderen, enz.

 

Als je met meerdere mensen woont, is het belangrijk dat je huis een afspiegeling is van jullie gezamenlijke energie en de sfeer/kernwoorden die jullie samen belangrijk vinden.

 

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om van je huis een echt thuis te maken. Een thuis waarin je je vrij voelt en waar de liefde kan stromen. Voel wat goed voelt voor jou. Voel wat je blij zou maken en opgelucht. Voel waar je hart van opengaat en jouw levensenergie van gaat stromen. Zo kom je THUIS in je huis en de liefde voor jezelf. Zo creëer je heaven on earth.

Liefs Andrea

www.andrearoozendaal.nl

 

Tot en met woensdag 20 mei krijg je bij aankoop van het Secret Rose Deck de Drops home clearing spray 10ml cadeau.

Gratis Inspiratie & Korting

Wil je als eerste nieuwe Drops inspiratie en extra's ontvangen? Vul je naam en e-mailadres in.Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.