Edelstenen programmeren

In het artikel “de kracht van edelstenen” heb je kunnen lezen dat je de energie van edelstenen kunt gebruiken om de balans in jezelf te herstellen. Iedere edelsteen geeft haar unieke energie en werking af aan haar omgeving.

Om je edelstenen zo zuiver mogelijk en de werking krachtig te houden, is het belangrijk dat je je edelstenen regelmatig reinigt.
Ook is het een goed idee om je edelstenen met volle maan buiten te leggen.

EDELSTENEN OPLADEN MET VOLLE MAAN

Zelf leg ik mijn edelstenen rond volle maan het liefst 2 nachtjes buiten. Als het droog blijft tenminste. Calciet stenen bijvoorbeeld kunnen niet goed tegen water. Mocht het gaan regenen, dan leg ik mijn edelstenen in het raamkozijn (ook achter glas laden ze goed op).

Overdag laat ik ze dan buiten liggen maar leg ik er wel een doekje overheen. Die haal ik dan de tweede avond er weer af, zodat ze verder kunnen opladen in het maanlicht. Doorzichtige stenen zoals bergkristal laden ook op door zonlicht (gebruik hiervoor niet te fel licht maar een ochtend- of laat middagzonnetje). Andere edelstenen, zoals amethist, kunnen verkleuren door het zonlicht en dat is zonde. Daarom kies ik zelf eigenlijk altijd alleen voor het opladen in volle maanlicht.

Handige tip: je kunt je gratis inschrijven voor de Moon Alerts. Dan krijg je iedere maanfase op tijd een mailtje met daarin uitleg over de maanfase en handige tips om het meest uit iedere maanfase te halen. Zo ben je dus ook altijd op tijd om je edelstenen met volle maan op te laden.

CONTACT MAKEN MET EEN EDELSTEEN

Net zoals wij mensen hebben ook edelstenen een eigen levensenergie, een bewustzijn. Het bewustzijn van iedere levend ding (zoals rotsen, bomen en bloemen) wordt “Deva” genoemd. Het doel van het rijk van de Deva’s is om het evenwicht in de natuur te behouden. Dit gebeurt op energetisch niveau. Op deze manier kunnen edelstenen ook jouw natuurlijke balans herstellen.

Je kunt bewust contact maken met de Deva van een edelsteen door je er met een open houding op af te stemmen. Eigenlijk werkt het net zoals bij het maken van nieuwe vrienden. Nieuwe vrienden leren elkaar door de tijd steeds beter kennen en bouwen door ervaringen een band op. Zo werkt het ook met edelstenen. Natuurlijk zou je een edelsteen die je net bij je hebt meteen kunnen inzetten voor een healing, maar hoe meer de edelsteen met jou verbonden is, hoe sterker haar werking.

Heb je net een nieuwe edelsteen? Of wil je een diepere connectie met een edelsteen die je al een tijdje hebt? Stem je er dan eens bewust op af. Ga eerst even mediteren. Adem rustig door naar je onderbuik en maak je uitademing steeds iets langer. Zorg dat je gedachten rustig worden. Houd de edelstenen in je handen en kijk er naar. Kun je de edelsteen zien zoals ze is? Haar unieke wezen? Hoe voelt ze in je handen? Praat in gedachten of hardop tegen haar. Vertel haar bijvoorbeeld hoe fijn je het vindt dat ze nu bij je is. Hoe ze voor je voelt. Hoe ze bij je gekomen is. Waar jij mee zit of waar je behoefte aan hebt. Wat je hoopt dat jullie samen gaan meemaken. In het begin voelt dit misschien een beetje onwennig, maar probeer het gewoon.

Heb je de edelsteen net bij je dan is het fijn om deze, na het reinigen van je edelsteen, een tijdje bij je te dragen. Zit je ‘s-avonds lekker op de bank, houd de steen dan in je handen of leg haar in je schoot. Leg de steen voor het slapen gaan even op je hartchakra. Leg de steen s’nachts onder je kussen of op je nachtkastje. Doe dat wat voor jou fijn voelt. Het doel is dat jullie tijd met elkaar doorbrengen en kunnen wennen aan elkaars energie, alvorens je actief met elkaar gaat werken.

HET PROGRAMMEREN VAN EEN EDELSTEEN

Heb je het gevoel dat de edelsteen en jij contact hebben en aan elkaar gewend zijn, dan kun je de edelsteen gaan programmeren. Iedere edelsteen heeft haar eigen werking, maar je kan deze werking versterken door er een specifieke intentie aan te geven.

Een voorbeeld: je hebt al heel lang een droom: je wilt voor jezelf gaan werken als coach. Je hebt een coach opleiding gevolgd, je hebt geoefend op proefcliënten. Toch durf je de stap niet te nemen om het echt te gaan doen. Je ziet beren op de weg. Je weet niet hoe dit te combineren met je gezinsleven en je baan in loondienst. Om je te herinneren aan je eigen manifestatie kracht draag je de manifestatie ketting. De Satya Mani Azuztuliet hanger brengt je in een hogere vibratie en laat je ervaren dat jijzelf de creator bent van jouw leven. Om de ketting extra kracht te geven programmeer je de hanger zodat deze je helpt mogelijkheden te ontdekken om jouw praktijk bloeiend te maken. Je kunt je intentie zo specifiek maken als je zelf wilt.

Zet voor jezelf een intentie: waar wil je dat de edelsteen je specifiek bij helpt?

Je kunt een intentie zetten voor bijvoorbeeld:
♡ jezelf
♡ een bepaalde ruimte. Een hele mooie manier om een fijne sfeer in je woonkamer te creëren is bijvoorbeeld door de gouden driehoek (rozenkwarts, amethist en bergkristal) in je woonkamer te leggen. Deze edelstenen kun je dan programmeren met de intentie om liefde, rust en harmonie in je woonkamer te brengen.
♡ je innerlijk kind (toen jezelf nog jong was). Je kunt dan bijvoorbeeld de edelsteen na programmering voor een kinderfoto zetten.
♡ je kind
♡ je huisdier
♡ iemand anders (vraag bij volwassenen wel altijd eerst even toestemming)

2 MANIEREN OM EEN EDELSTEEN TE PROGRAMMEREN:

Edelstenen reageren sterk op intentie en subtiele energieën. Zorg er daarom voor dat je altijd eerst tot rust komt voordat je met een edelsteen gaat werken. Maak je hoofd rustig door even te mediteren en/of diep in- en uit te ademen naar je buik. Stem je af op jouw intentie: waar wil je dat de edelsteen je bij gaat helpen? (Meer over de kracht van intentie) Als je merkt dat je energie rustig is en je je intentie helder hebt, ga je verder:

Manier 1:
Leg de edelsteen in je rechterhand met een eventuele punt naar je lichaam gericht. Blijf rustig door ademen en visualiseer dat je met een inademing wit licht vanuit je kruinchakra naar binnen laat komen naar je hart, daar waar je jouw verlangen en intentie voelt. Met een uitademing laat je vanuit je hart de energie van je intentie met het witte licht door je arm en hand doorstromen naar de edelsteen. Stel je voor hoe de edelsteen wordt opgevuld met jouw intentie en wit licht.

Manier 2:
Leg de edelsteen in je linkerhand met een eventuele punt naar boven gericht. Je rechterhand houd je boven de edelsteen. Je rechterhand mag de edelsteen raken, maar je kunt je hand er ook net iets boven houden. Doe wat goed voelt voor jou. Blijf rustig door ademen en visualiseer dat je met een inademing wit licht vanuit je kruinchakra naar binnen laat komen naar je hart, daar waar je jouw verlangen en intentie voelt. Met een uitademing laat je vanuit je hart de energie van je intentie met het witte licht doorstromen naar je linkerhand. Door de onderkant van de steen komt nu je intentie samen met het witte licht de edelsteen binnen. Met elke ademhaling wordt de edelsteen steeds verder opgevuld, tot en met het bovenste topje. Adem verder door en visualiseer dat vanuit de edelsteen je intentie samen met het witte licht door je rechterhand gaat. Via je rechterhand gaat de energie door naar je hart waar het met nog meer intentie en wit licht versterkt wordt en weer doorgaat naar je linkerhand, de edelsteen, je rechterhand, je hart en zo door. Visualiseer een lichtcirkel die steeds krachtiger wordt en de edelsteen met intentie en licht vult.

Als je voelt dat je edelsteen voldoende is opgeladen met je intentie en het witte licht, laat je je aandacht langzaam los en kom je weer terug in het hier en nu. Bedank je edelsteen voor het mooie samenspel en voor de avonturen die jullie samen gaan beleven.

Mocht je na een tijdje toch een andere intentie aan de edelsteen willen meegeven, dan kun je de edelsteen het beste even reinigen, een nachtje opladen in het volle maan licht en dan opnieuw een intentie er aan meegeven.

Super veel plezier hiermee!

Liefs, Yvonne

De algemene intenties van de Drops edelstenen zijn:
Rozenkwarts “I love being me”
Groene calciet “My inner light heals my wounds”
Mangano calciet “My inner light heals my wounds”
Amethist “My life is in perfect flow”
Celestien “I am safe”
Bergkristal “I manifest pure joy”
Blauwe calciet “My body is a miracle”
Oranje calciet “I breath positive energy”
Citrien “I breath positive energy”
Maansteen “I am a divine creator”

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?