Teveel ballen in de lucht? 5 tips om bewustere keuzes te maken

Ik voel het in mezelf en ik zie het om me heen: we zijn massaal druk, druk, druk met allerlei ballen in de lucht houden. Het lijkt vanzelfsprekend om alle kansen te pakken die op je pad komen. Maar maken al deze kansen je wel echt gelukkig? Krijg je door het aanpakken van al deze kansen het leven waar je naar verlangt? En heb je ooit het gevoel dat je “er bent”?

Deze quote van Teal Swan vind ik treffend:

“The modern age has promised that you can be a woman and have it all.
What the modern age has failed to mention in the disclaimer
is that you can have it all because you will be doing it all.”
♡ Teal Swan

Heb jij ook het gevoel dat je continu druk bent? Deze 5 tips helpen je een meer ontspannen leven te leiden:

 

TIP 1: STOP MET OVERAL “JA” OP TE ZEGGEN

Het leven zit nu eenmaal vol met keuzes en mogelijkheden. Bij kansen ben je snel geneigd om direct met een “ja” er op te reageren. Of het nou die gezellige vriendin is die vraagt of je zin hebt om samen ergens naartoe te gaan. Of een nieuwe opdracht op je werk. Zorg ervoor dat jou “ja” ook echt een bewuste “ja” is in plaats van een automatische “ja”.
Om bewuster te kiezen waar je wel en niet “ja” tegen zegt, stel je jezelf de volgende vragen:

♡ Wat offer ik op door hiervoor te kiezen?
♡ Als ik ervoor kies om het niet te doen, waaraan zou ik de tijd en aandacht en/of geld die ik zo bespaar dan besteden?

 

TIP 2: MAAK KEUZES VANUIT JOUW WAARDEN

Het helder hebben wat jouw waarden zijn, geeft richting aan je leven. Sta je voor een keuze of heb je een “to do”? Stel jezelf de vraag of het bij draagt aan het leven dat jij wilt leiden vanuit jouw waarden. Dit zorgt ervoor dat je minder ad hoc keuzes maakt, maar je je blijft richten op wat voor jou echt belangrijk is.

Mijn waarden zijn: liefde, innerlijke vrijheid en magie.
Ik vind het heel belangrijk om zacht en met aandacht aanwezig te zijn bij zowel mezelf als een ander (liefde), mij innerlijk vrij te voelen en het gevoel te hebben dat er magie zit in mijn dagelijks leven. Ik wil leven vanuit deze waarden en je ziet ze daarom bijvoorbeeld ook terug in Drops of Heaven. Deze 3 waarden voel ik niet als ik maar door jakker om mijn to do lijstje van te krijgen. Ben ik een week druk geweest en heb ik een afspraak met een vriendin staan? Dan vraag ik mij af of ik echt aanwezig kan zijn of dat ik hiervoor eigenlijk te gaar ben en beter op een ander moment, als ik meer uitgerust ben, kan afspreken. Mij helpt het om als ik voel dat ik het te druk heb, me bewust te richten op deze 3 waarden en van daaruit keuzes te maken wat voor mij belangrijk is.

Wat zijn jouw 3 waarden?
Hieronder vind je een lijst met waarden.
Kies de 10 die voor jou het meest eruit springen.
Kies vervolgens de 3 waarden die het beste omschrijven wat jij belangrijk vindt in jouw leven.
Heb je deze 3 waarden helder, omschrijf ze dan uitgebreid.
♡ Wat versta jij er onder?
♡ Hoe wil je dat deze waarden terug komen in jouw leven?
♡ Hoe ziet dit er in jouw ogen concreet uit als het bijvoorbeeld gaat om: zelfzorg, sociale contacten en je werk?

Wat zijn jouw 3 waarden?

 

TIP 3: TREK JE BEWUST TERUG

Soms is er niets heerlijkers dan jezelf even helemaal terug te trekken in je eigen cocon. Sinds een tijdje heb ik schermtijd ingesteld op mijn telefoon (je vindt deze op je Iphone onder instellingen). Zo blokkeert mijn telefoon automatisch tussen bepaalde uren en komen er geen berichten binnen. 1 keer in de 2 weken houd ik een offline dag: geen laptop, geen telefoon, gewoon in het nu. De eerste paar keer voelde dit heel onnatuurlijk. Inmiddels kijk ik er echt naar uit. Heerlijk een hele dag me-time. Zo’n reset helpt mij enorm om uit de hectiek te komen en op te laden.

 

TIP 4: DROPS OF STARS

De Drops lijn die je helpt om meer te ontspannen, te aarden en beter te slapen, is Drops of Stars.
Heerlijk om hier een bewust ontspanningsritueel voor jezelf van te maken. Adem de geur diep in en met iedere uitademing laat je spanning in je lichaam los.

 

TIP 5: KOP OF MUNT

Twijfel je of je iets wel of niet moet doen? Pak dan een muntje en bepaal of kop een “ja” of een “nee is. Gooi het muntje op en kijk of de kop of de munt bovenop ligt. Is het een “ja” of een “nee”? Wat is je gevoel hierbij? In een split second voel je of je wel of niet blij wordt van deze “ja” of “nee”. Neem dit gevoel serieus.

Ik hoop dat deze tips jou ook helpen om minder druk te ervaren en meer te kunnen genieten van het NU.

Liefs, Yvonne

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?