De invloed van de maan

In dit artikel vertel ik je meer over:
♡ De invloed van de maan op ons als mens
♡ De verschillende maanfasen en hun uitwerking
♡ Wat levert het je op als je je af stemt op de maancyclus?
♡ En hoe doe je dit?

De aarde draait om de zon. De maan draait om de aarde. De maan doorloopt in ongeveer 30 dagen alle 12 tekens van de dierenriem.

De zon heeft vooral invloed heeft op onze yang energie. De maan op yin, onze vrouwelijke energie. Vandaar dat veel vrouwen het fijn vinden om te leven in het ritme van de maan.

We zien de maan gedurende een maancyclus in verschillende fasen aan de hemel. Dit komt door de veranderende hoeken tussen de aarde, maan en zon. Hierdoor wordt de maan verschillend belicht. In iedere maanfase heeft de maan een andere invloed op de aarde en dus ook op ons als mensen.

Grof gezegd zijn er 4 maanfasen: nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan.
Nieuwe maan is de maanfase waarin de maan amper zichtbaar is.
In wassende maan fase wordt de maan steeds zichtbaarder.
Volle maan is de fase waarin de maan helemaal zichtbaar is.
In de afnemende maanfase wordt de maan minder zichtbaar.
Tot deze niet meer zichtbaar is. Dan begint een nieuwe cyclus.
Iedere maanfase heeft een andere invloed op ons.

Fase 1: Nieuwe maan
Nieuwe maan is het begin van een cyclus. Je kunt dit vergelijken met een zaadje die je plant. De energie van de nieuwe maan is perfect om te dromen en doelen te stellen. Zet je intenties met nieuwe maan. Waar wil jij je de komende maancyclus op richten? Wat wil je manifesteren? En vooral: hoe wil je je voelen?

Fase 2: Wassende maan
Wassende maan is de maanfase die je helpt om actie te ondernemen en kansen te grijpen. In deze maanfase geef je concreet handen en voeten aan wat je met nieuwe maan als intentie hebt gezet.

Fase 3: Volle maan
Volle maan is het moment om te oogsten. Het is de tijd om overwinningen te vieren. Het is ook het moment om los te laten wat niet meer bij jou past.

Fase 4: Afnemende maan
De afnemende maanfase is een periode om naar binnen te keren. Om los te laten en op te laden. Lekker cocoonen in je eigen bubbel.

De eerste 2 maanfase, de nieuwe en wassende maanfase, zijn gericht op actie.
De volle en afnemende maanfase zijn meer naar binnen gericht en gericht op ontspanning.

Door je mee te bewegen met de energie en cycli van de maan zullen dingen makkelijker gaan. Je komt op het juiste moment in actie. En neemt op het juiste moment rust.

Veel vrouwen staan stil bij nieuwe en volle maan. Ik raad je aan om aan iedere maanfase aandacht te geven. Een droom (nieuwe maan) blijft een droom als je er geen handen en voeten aan geeft (wassende maan). Oogsten is mooi (volle maan) maar je het is ook belangrijk op te laden (afnemende maan) zodat je met nieuwe energie nieuwe dromen kunt manifesteren.

Je kunt je gratis inschrijven voor de Moon Alerts. Je ontvangt gratis een mailtje als er een nieuwe maanfase aan komt. Inclusief beschrijving van de komende maanfase en tips.

Je eigen maan rituelen maken
Je kunt je dagelijks bewust verbinden met de energie van de maan. Dit doe je door de Moon Drops te gebruiken die bij de desbetreffende maanfase hoort (zie hieronder). Je stemt je dan bewust af op de maanfase en het thema dat hierbij hoort. Je kunt ook uitgebreidere maanrituelen doen. Ontdek het nieuwe maan ritueel en het volle maan ritueel.

Moon Ritual Box

Moon Drops: 4 krachtige aurasprays & edelstenen die je helpen af te stemmen op de energie van de maanfase. Met etherische oliën en krachtige edelstenen.

Jasmijn ontvangt haar kracht van de maan. Jasmijn zit dan ook in iedere Moon Drops auraspray. Jasmijn bevordert je creativiteit en werkt kalmerend, stimulerend en zinnenstrelend. Jasmijn nodigt je uit om je over te geven aan het nu moment.

Bergamot opent je hartchakra. Het helpt je om weer liefde te kunnen ontvangen en geven. Bergamot geeft troost en rust. Het zorgt ervoor dat je weer vreugde kunt voelen. Perfect voor de energie van de nieuwe en wassende maan. Bergamot vind je daarom terug in de aurasprays New Moon en Waxing Moon..

Citroen ruimt oude rommel van je verleden op. Het brengt licht in onopgeloste problemen. Perfect voor de energie van de volle en afnemende maan. Citroen vind je daarom terug in de aurasprays Full Moon en Waning Moon.

NEW MOON AURASPRAY
Naast jasmijn en bergamot bestaat de geur uit franincense (wierook) en geranium. Frankincense verbindt je wortel- met je kruinchakra. De geur werkt rustgevend en bevordert meditatie. Geranium helpt je om je innerlijke balans te herstellen. Als je je geestelijk uitgeput voelt, helpt geranium je te ontspannen. In het flesje zit ook een Satya Mani Azuztuliet: een krachitge manifestatie edelsteen.

WAXING MOON AURASPRAY
Naast jasmijn en bergamot bestaat de geur uit mandarijn en rozenhout. Mandarijn is een zonnige geur die je innerlijke kind voedt. Mandarijn brengt speelse creativiteit. Rozenhout stimuleert je kruinchakra. In het flesje zit ook een citrien edelsteen. Citrien brengt voorspoed, geluk en rijkdom.

FULL MOON AURASPRAY
Naast jasmijn en citroen bestaat de geur uit patchouli en sinaasappel. Patchouli helpt je om te aarden en in contact te blijven met je lichaam. Patchouli is een afrodisiacum. Sinaasappel is een verwarmende olie die je ziel voedt. In het flesje zit ook een maansteentje. Maansteen is vol ontvankelijke, vrouwelijke energie. Ze brengt je in contact met jouw creatieve energie. Maansteen zorgt voor hormonaal evenwicht en kalmeert emoties.

WANING MOON AURASPRAY
Naast jasmijn en citroen bestaat de geur uit benzoë en lavendel. Benzoë verzacht alles wat hard geworden is. Het geeft een gevoel van warmte en geborgenheid. Benzoe werkt rustgevend en kalmerend. Het geeft je letterlijk lucht zodat je even afstand kunt nemen van je zorgen. Lavendel werkt ontspannend. De geur brengt je in evenwicht en geeft een gevoel van liefde en tederheid. In het flesje zit ook een amethist edelsteen. Amethist bevordert je heldere vermogens en intuïtie. Tegelijkertijd geeft amethist rust.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?