De gouden driehoek – Zo maak je een krachtplek in huis

 

Rozenkwarts, amethist en bergkristal vormen samen de gouden driehoek. Door deze 3 edelstenen in een driehoek te leggen, verbinden de edelstenen zich met elkaar. Hierdoor versterken ze elkaars werking. Er ontstaat een krachtplek tussen de edelstenen.

De werking van de edelstenen

Rozenkwarts is dé edelsteen van de liefde. Rozenkwarts brengt een liefdevolle sfeer in huis. Rozenkwarts straalt onvoorwaardelijke liefde en vrede uit. Rozenkwarts opent en zuivert je hart op alle niveau’s en zorgt voor innerlijke genezing en zelfliefde.

Amethist brengt rust en ontspanning. Amethist kalmeert je zenuwstelsel. Ook vergroot amethist je intuïtie.

Bergkristal is een krachtige energiereiniger. Bergkristal geeft helderheid en energie. Naast andere edelstenen versterkt bergkristal de werking van de andere edelsteen.

Gecombineerd in de gouden driehoek, ontstaat dus een krachtveld vol liefde, rust en helderheid.

5 tips om met een gouden driehoek te gaan werken:

Tip 1: Kies edelstenen die ongeveer dezelfde grootte hebben
Het maakt niet uit of de edelstenen dezelfde vorm hebben. Je kunt dus zowel ruwe als gepolijste edelstenen gebruiken. Wel is het belangrijk dat de edelstenen ongeveer even groot zijn.

Tip 2: Reinig je edelstenen voor gebruik
Voordat je de gouden driehoek gaat leggen, reinig je de edelstenen. Op deze manier is je krachtplek zuiver. Reinig je edelstenen regelmatig, bijvoorbeeld tijdens volle maan.

Tip 3: Geef je edelstenen een bepaalde intentie mee
De 3 edelstenen hebben een algemene werking. Je kunt deze werking veel krachtiger en specifieker maken door de edelstenen te programmeren.

Tip 4: Leg de gouden driehoek bewust
Leg de edelstenen bewust neer. Waarvoor staat de rozenkwarts? De amethist? En de bergkristal?
Visualiseer hoe de 3 edelstenen zich met elkaar verbinden en er een krachtveld in de driehoek ontstaat.

Tip 5: Hoe persoonlijker hoe krachtiger
Maak van je gouden driehoek een persoonlijke krachtplek. Kleed het extra mooi aan door bijvoorbeeld witte kaarsen, bloemen en andere symboliek bij de edelstenen te plaatsen. Maak er een ritueel van om telkens als je de gouden driehoek in stapt af te stemmen op de energie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de Drops of Love, Drops of Serenity of Drops of Infinity boven je hoofd te sprayen en bewust in te ademen.

Waar leg je een gouden driehoek?

Je kunt een gouden driehoek eigenlijk overal leggen waar jij liefde, rust & helderheid wilt ervaren. Mijn persoonlijke favo is de gouden driehoek om mijn bed. Op deze manier heb ik een krachtveld waar ik iedere avond bewust in stap om s’nachts in op te laden.

Andere fijne plekken voor een gouden driehoek zijn: in je woonkamer, om je werkplek, om je meditatieplekje, in de kinderkamer en in de tuin. Mocht je een praktijk hebben dan mag ook daar een gouden driehoek niet ontbreken:)

Hoe ver leg je de edelstenen uit elkaar?

Je wilt natuurlijk een driehoek waarin de werking van alle 3 de edelstenen even krachtig aanwezig is. Om te bepalen wat het bereik van een edelsteen is, is een handig foefje:

Je meet de langste kant van de edelsteen in cm. Van dit getal trek je 1 af. Het aantal dat overblijft, is het bereik in meters.
Voorbeeld:
Je hebt een edelsteen van 5 cm. Hier trek je 1 vanaf. 5-1=4.
Dit betekent dat de edelsteen een bereik van 4 meter heeft.
Leg de edelstenen maximaal 4 meter bij elkaar vandaan.

Kun je andere edelstenen combineren met de gouden driehoek?

Als je een gouden driehoek hebt gelegd, raad ik je aan het eerst een tijdje bij deze 3 edelstenen te houden. Op deze manier kun je goed voelen wat het voor je doet. Ben je hier aan gewend, dan kun je een andere edelsteen in de driehoek plaatsen. Beperk dit wel tot één edelsteen. Celestien is bijvoorbeeld een fijne edelsteen voor op je nachtkastje. Als je de gouden driehoek zo legt dat je bed en nachtkastje er binnen vallen, is het een super mooie aanvulling.

Veel plezier met het maken van jouw persoonlijke krachtplek.

Nieuwsgierig naar meer rituelen voor in huis?

Donderdag 14 mei om 20:00 uur geef ik een 1,5 uur durende Home in Heaven Rituals les via Zoom. Je kunt deze lekker vanuit eigen huis volgen. Ik leer je hoe je je huis energetisch kunt reinigen en vullen met hemelse energie. We gaan dit tijdens de les direct toepassen.

Wil je meer hemelse energie in huis? Check de Home in Heaven Ritualbox. Hierin zit onder andere de gouden driehoek.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?