Corona, mijn verhaal

 

Vandaag wil ik een persoonlijk verhaal met je delen. Het voelt kwetsbaar. En tegelijkertijd voel ik de behoefte om dit met je te delen. Toen Corona net zijn entree had gemaakt, schreef ik de blog: “Dit is wat Corona ons ook brengt”. Een paar maanden geleden schreef ik de blog “Polarisatie. Dit is de druppel”, over hoe we als maatschappij aan het polariseren zijn. Sinds die tijd is dit alleen maar meer zichtbaar geworden. Onder andere door verschillende meningen over vaccinatie en maatregelen die getroffen worden.

Ik ben niet gevaccineerd. Ik vind het een beetje spannend dat we nog niet weten wat het lange termijn effect is van dit vaccin. Daarbij sport ik 4 keer in de week, eet ik gevarieerd en gezond, slik supplementen en doe mindset en energiewerk. Allemaal dingen die volgens mij bijdragen aan een goed immuunsysteem.

En toch kreeg ik 2 weken geleden Corona. De eerste dagen verliepen als “een zware griep”. Daar kom ik goed vanaf, dacht ik nog. Maar na 7 dagen kreeg ik het ineens super benauwd. Zo benauwd dat ik naar het ziekenhuis moest. Helaas is er niets aan te doen behalve uitzitten. Het schijnt vaker voor te komen dat het ziektebeeld om slaat tussen dag 7 en 10. Ik ben in mijn leven nog nooit zo bang geweest als dat ik tijdens deze benauwdheid aanvallen ben.

Ik kende de verhalen, maar het voelde als een ver van mijn bed show. Daarbij heb ik mijn bedenkingen bij sommige maatregelen en heb ik, net als velen, vragen over wat het begrip vrijheid in de huidige situatie betekent.

 

” Wat ons bittere beproevingen toeschijnen, zijn dikwijls verhulde zegeningen.” ♡ Oscar Wilde

 

Deze quote haalde ik aan in mijn vorige blog over Corona. In mijn huidige situatie kan ik ze ook wel zien. Doordat ik me nu zo ellendig voel, voel ik me klein. Als ik uit bed stap om naar de wc te lopen, ben ik kapot. Ik moet echt mijn energie managen. Niets voelt vanzelfsprekend. Ik ben denk ik nog nooit zo aanwezig geweest in het moment als nu. De situatie laat me ook op diep niveau ervaren dat het leven gaat om de kleine momenten van aandacht en aanwezig zijn. Bij mijzelf en bij anderen. Ieder gebaar van liefde komt op de een of andere manier nu veel dieper mijn hart binnen.

Om eerlijk te zijn, vind ik het best lastig om hulp te vragen en toe te laten. Nu moet ik wel en zie ik wat het effect hiervan is op mezelf, op de ander en op de band. Kwetsbaarheid is wat ons verbindt.

 

The only way out, is in ♡

 

Hoe we uit deze hele situatie gaan komen en of Corona ooit gaat verdwijnen, weet ik niet. Wat ik wel heel sterk voel, is dat we er niet uit gaan komen door elkaar te bestoken met onze meningen. Welk standpunt ieder van ons ook heeft, we willen hier allemaal zo snel mogelijk uit komen. Iedereen maakt daarin de voor zichzelf meest logische keuze. Wat hem/haar oprecht het juiste lijkt. Alleen is er een groot verschil of we deze visie uitdragen vanuit overtuigingen en innerlijke pijnstukken of vanuit een plek van rust en vrede.

De verdeeldheid die nu te zien is in de maatschappij, is een weerspiegeling van de onrust in onze binnenwereld. Van daaruit reageren velen van ons en dat projecteren we op de wereld. We zien de wereld door de gekleurde bril van onze eigen emoties. Deze emoties, zoals angst en boosheid, gaat ons niet samen brengen. Door vanuit emotie elkaar willen overtuigen, bouwen we niet een wereld waarin iedereen zich veilig en geliefd voelt. En hierin ligt een enorme uitdaging. We willen onszelf en onze dierbaren beschermen tegen pijn en leed. Maar juist door te reageren uit emoties als angst en boosheid raken we verder van elkaar en onszelf verwijderd (meer hierover kun je lezen in de blog “Master your Energy“).

Dus ook al lijkt het nog zo urgent te moeten vechten voor je mening. Wellicht zelfs voor je leven. Het antwoord ligt in het verzachten. In de rust en vrede vinden in jezelf. Door je eigen schaduwkanten aan te kijken. Wat zie jij weerspiegeld in deze wereld? Welke delen van jouzelf heb je weggestopt? Wat mag er van jouzelf niet zijn? Welke angsten worden getriggerd? Welke pijnlijke eerdere ervaring komt omhoog door de huidige situatie? Welk stuk in jou vraagt om liefde en aandacht?

Uit het gevecht stappen

Durf je te kiezen voor deze zachtheid? Voor het niet weten? Voor het toelaten van je angsten, je boosheid, je onmacht? Het te doorvoelen zonder te weten hoe je uit deze situatie komt? Wat heb je daarvoor nodig? En durf je vanuit je kwetsbare zachtheid ook die mensen te omarmen die een andere visie hebben dan jij? Kun je zien dat ook zij een soortgelijk proces hebben? Mag het proces van de ander er ook zijn?

“Gods plan”. Die woorden komen steeds in mij op. Niet dat ik religieus ben. Het zegt mij te vertrouwen op iets dat groter is dan mijn ego. En mij te richten op dat wat ons verbindt.

Deze blog is daar een uitvloeisel van.

Ik wens je veel zachtheid.

Liefs, Yvonne.

P.S. Qua Drops of Heaven producten kunnen de Drops of Stars en Drops of Light je hierin ondersteunen.
Drops of Stars brengt je zenuwstelsel tot rust zodat je je veiliger voelt. Het helpt ook om beter te slapen.
Drops of Light helpt emoties te verzachten zodat je ze met zachtheid kunt doorvoelen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?