Het Corona virus als katalysator van bewustwording

 

Het Corona virus laat ons zien dat alles met elkaar verbonden is. Zo snel als het zich verspreid over de wereld en de boel ontregelt. Voorbij landgrenzen, culturen, religies. Het raakt ons allemaal als mens. Het laat ons zien dat we allen één zijn.

Als er iets is wat we van het Corona virus kunnen leren, dan is het wel dat we verbonden zijn met elkaar. Als ware één entiteit zijn waar jij als persoon onderdeel van bent. Terwijl veel landen hun grenzen sluiten, leert het Corona virus ons dat de grens tussen jij en ik niet statisch is, maar vloeiend.

” Wat ons bittere beproevingen toeschijnen, zijn dikwijls verhulde zegeningen.” ♡ Oscar Wilde

Begrijp me niet verkeerd: het is verschrikkelijk dat er zoveel mensen ziek zijn en dood gaan. Dit kan je een heel onveilig gevoel geven. Ook oude emoties en angsten kunnen worden getriggerd. Misschien was je je helemaal niet zo bewust van deze angsten. Ineens kijk je ze recht aan.

Vanuit spiritueel oogpunt gezien is dit een periode van ongekende lichtheid. Er is zoveel licht, dat alles wat niet zuiver en/of laag is in energie, aan het licht komt. We worden ons bewust van patronen in onszelf en in het collectief. Waar kies en handel je vanuit liefde en waar laat je je lijden uit angst?

Wist je dat het woord Corona “kroon” betekent? Je kruinchakra/kroonchakra is het zevende chakra en zoals de naam het al zegt, bevindt dit chakra zich op je kruin. Je kruinchakra verbindt je met de universele energie. Het laat je ervaren dat je één bent met alles.

Onze kruinchakra’s worden nu gestimuleerd te openen en in balans te komen. Je gaat ervaren dat je verbonden bent met alles en iedereen om je heen. Ook al blijven we nu meer aan huis gekluisterd. We zullen ons meer verbonden voelen met elkaar dan ooit tevoren. Voorbij de chit chat. Wellicht zie je je familie en vrienden minder. Maar het contact dat je hebt, is intenser. Het heeft meer waarde doordat we ons bewuster zijn. Ook met de mensen die je niet kent of alleen van gezicht: je voelt van binnen de verbondenheid. We gaan hier samen doorheen.

Dit is de tijd om als leider op te staan. Put up your crown. Voorbij het ego, vanuit verbondenheid. Voelende dat mijn zijn niet op houdt bij mijn lichaam, en jouw zijn niet alleen bestaat uit jouw lichaam en persoonlijkheid. We zijn één. Ware leiders (en dat zijn we in essentie allemaal) handelen nu vanuit compassie, liefde en verbondenheid. Naar jezelf en naar anderen. Voorbij het ego, voorbij de angst op tekort. Van nemen naar geven. Wees een ware leider, put up your crown.

6 tips om het Corona virus te gebruiken als katalysator van je bewustwordingsproces:

 

TIP 1♡ DRUK GEEN ANGSTEN/EMOTIES WEG
Er is een spirituele stroming die zegt: denk positief. Ik geloof niet dat je een shortcut kunt nemen hierin. Als je tegen jezelf zegt: “Ik mag geen negatieve gedachten en gevoelens hebben want dan roep ik het op mezelf af” dan blokkeer je jezelf. Zou je tegen een kind dat bang is zeggen dat die niet bang mag zijn? Angst is een natuurlijke reactie op gevaar. Laat je angst toe en wees mild naar jezelf toe. Voel de angst in heel je lichaam, geef er ruimte aan. Voel het, zonder er helemaal in te verdwijnen. Je hebt angst, je bent niet je angst. Door dit te doen, blijf je bij jezelf zonder kopje onder te gaan in emoties. Emoties willen gevoeld worden en ruimte krijgen. Als je dit bewust doet, hoef je er niet vanuit te handelen. Emoties bewust voelen, werkt helend. Vraag jezelf daarbij altijd af: Wat is het liefste wat ik hierin voor mezelf kan doen? Wat heb ik nodig? Zorg goed voor jezelf.

TIP 2♡ START DE OCHTEND MET EEN RUSTMOMENTJE VOOR JEZELF
Ga niet direct het nieuws checken, maar check eerst hoe je je voelt. Wat heb je vandaag van jezelf nodig? Wat kun je doen om vandaag in jezelf te blijven? Het is een natuurlijke reactie om vanuit angst naar schijncontrole te willen grijpen. Kijk maar naar het massale hamstergedrag. Heel menselijk. Iedereen handelt vanuit zijn/haar beste kunnen en weten in het moment. Stel jezelf steeds de vraag: helpt de controle die ik wil hebben mij echt? Of is het een schijnveiligheid omdat ik mijn angst niet wil voelen?

TIP 3♡ RICHT JE OP JE BEWUSTWORDING
Deze energie geeft hoe gek het misschien ook klinkt, een enorme kans om een sprong in je bewustzijn te maken. Het schoont je systeem op. Alles wat nog niet geheeld is, komt aan het licht. Je kunt er niet meer omheen. Ook je lichaam wordt opgeschoond. Zorg extra goed voor jezelf. Gebruik deze periode om meer rust te nemen. Zoals ik eerder schreef: wees lief en mild naar jezelf. En zorg goed voor je lichaam. Eet meer groente en drink extra veel water om afvalstoffen af te voeren.

TIP 4♡ WEES SELECTIEF IN WAT JE TOT JE NEEMT
Wat is voor jou voedend? Zowel lichamelijk (eet zo min mogelijk suiker), geestelijk (helpt het je als je 100 keer per dag het nieuws checkt of voedt het je angst?) als spiritueel (blijf je verbinden met jouw kern en met het universele zijn). Veranker de energie van liefde en verbondenheid in je lichaam.

TIP 5♡ VOEG WAARDE TOE AAN HET LEVEN VAN ANDEREN
Richt je aandacht op het helpen van anderen. Zonder hierbij aan jezelf voorbij te gaan. Wat kun je doen voor de mensen om je heen? Hoe kun je ze laten weten dat jij er voor hen bent? Dit hoeft niet groots te zijn. De kracht zit juist in het subtiele. Wees menselijk, toon je eigen kwetsbaarheid en verbind je met de ander. Misschien kun je je oma extra bellen. Wil je een vriendin een kaartje of cadeautje sturen om te laten weten dat je aan haar denkt. Kun je boodschappen doen voor een zieke in je straat. Groet je mensen op straat. Een klein moment van aandacht, maakt een groot verschil in de dag voor de ander en voor jezelf.

TIP 6♡ ONTDEK DE COLLATERAL BEAUTY
Ken je de film “collateral beauty”? Will Smith speelt daarin een man wiens dochtertje is overleden. Hij is lamgeslagen en boos op het leven. Hij schrijft brieven aan de 3 belangrijkste dingen in ons leven: liefde, tijd en de dood.

De scene die mij het meest raakte in deze film, is het moment dat zijn vrouw in de wachtruimte van het ziekenhuis zit. Ze weet dat haar dochtertje gaat overlijden. Ze huilt. Een oudere vrouw naast haar zegt: “Vergeet niet de bijkomende schoonheid te zien van waar je doorheen gaat.” Ik moest hiervan huilen van herkenning. Dit is ook mijn ervaring met de moeilijkste momenten in mijn leven. Telkens is er juist op momenten van wanhoop, angst en verdriet ook een schoonheid te ontdekken. Van liefde en verbondenheid. Kun jij ontdekken wat de collateral beauty voor jou in deze situatie is?

Liefs,

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?