De werking van je zesde chakra

In de blog “Chakra’s” kun je lezen wat chakra’s zijn en hoe zij voor een groot gedeelte onze levensenergie bepalen. In deze blog gaan we dieper in op het zesde chakra.

Het zesde chakra ligt in het middelpunt van je hoofd, net iets boven je ogen. Je zesde chakra staat in verbinding met je ogen, neus, sinus, pijnappelklier, je autonome zenuwstelsel, hypofyse, epifyse, voorste hersenen en je ruggenmerg.

Het element wat hoort bij het eerste chakra is aarde. Je eerste chakra is gericht op het aarden, scheppen en behouden van structuren. Het element dat hoort bij het tweede chakra is water. Het geeft een constante stroming aan je leven. Het element wat bij het derde chakra hoort is vuur. Dit vuur zet je in beweging en geeft je de kracht en de wil om in actie te komen. Het element wat hoort bij het vierde chakra is lucht. Lucht verspreidt zich makkelijk, is licht en vrij. Lucht is ook dat wat je inademt, wat jouw leven geeft. Het element wat hoort bij het vijfde chakra is ether. In de etherische sfeer wordt je je bewust van subtiele vibraties.

Het element wat hoort bij het zesde chakra is licht. Door licht kunnen we de wereld om ons heen waarnemen. Hoeveel je kunt waarnemen, hangt af van hoe goed je zesde chakra doorstroomt. Het zesde chakra wordt ook wel derde oog chakra genoemd.

Het zesde chakra wordt in het Sanskrit “Ajna” genoemd, wat “waarnemen” betekent.

Waarnemen gaat verder dan alleen kijken. De snelheid van licht gaat voorbij tijd en ruimte. Stroomt je zesde chakra goed door, dan ben je in staat om voorbij tijd en ruimte waar te nemen. Je kunt dan zien vanuit het grote geheel.

In dit kader wordt het universum ook wel voorgesteld als een hologram. Ieder klein deeltje draagt de informatie van het totaal in zich. Ben je in staat je eigen geest tot rust te brengen, dan kom je in een staat van totaliteit. Je kunt dan waarnemen voorbij je eigen ego en voorbij de materiële wereld.

Mijn favo poem van William Blake zegt dit mooi:

“To see a World in a Grain of Sand
And a Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand
And Eternity in an hour.”

Helderziendheid kun je trainen door je zesde chakra in balans te brengen.

Hier vind je tips om je zesde chakra in balans te brengen.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?