De werking van je vijfde chakra

 

In de blog “Chakra’s” kun je lezen wat chakra’s zijn en hoe zij voor een groot gedeelte onze levensenergie bepalen. In deze blog gaan we dieper in op het vijfde chakra.

Het vijfde chakra ligt onderaan je keel/nekgebied. Je vijfde chakra staat in verbinding met je keel, stembanden, mond, nek, atlas, schouders, oren, schildklieren, lymfeklieren en met je menstruatiecyclus.

Het element wat hoort bij het eerste chakra is aarde. Je eerste chakra is gericht op het aarden, scheppen en behouden van structuren. Het element dat hoort bij het tweede chakra is water. Het geeft een constante stroming aan je leven. Het element wat bij het derde chakra hoort is vuur. Dit vuur zet je in beweging en geeft je de kracht en de wil om in actie te komen. Het element wat hoort bij het vierde chakra is lucht. Lucht verspreidt zich makkelijk, is licht en vrij. Lucht is ook dat wat je inademt, wat jouw leven geeft.

Het element wat hoort bij het vijfde chakra is ether. In de etherische sfeer wordt je je bewust van subtiele vibraties.

Je vijfde chakra wordt ook wel keelchakra genoemd. Dit heeft te maken met de locatie van het chakra en met de werking:

Je vijfde chakra is gericht op communicatie.

Communicatie is hetgeen dat alles met elkaar verbindt. Jij leest nu deze blog, waardoor ik mijn kennis over het vijfde chakra met je kan delen. Tijdens het lezen vertaal jij dit voor jezelf en ontstaat er een beeld. Ook in je lichaam communiceren je cellen continu met elkaar. Communicatie houdt in dat er boodschappen verzonden en ontvangen worden.

Door dingen te benoemen, maken we ze concreet. Als ik iets schrijf over je vijfde chakra, krijg jij hier een beeld bij.

Het vijfde chakra wordt in het Sanskrit “Vishudda” genoemd, wat “reiniging” betekent.

Dit betekent dat het belangrijk is lichamelijke zuiverheid te hebben om je vijfde chakra helemaal te kunnen openen. Uiting geven aan jezelf heeft een zeer krachtige reinigende werking.

Als ik aan mijn eigen gevoel voorbij ga en mezelf niet genoeg uit, krijg ik keelpijn. Herken je dat? Als ik daarmee door blijf lopen, krijg ik dikwijls de griep. Vaak ben ik me pas echt bewust van wat ik weg heb gedrukt als ik met griep in bed lig. Je lichaam zoekt altijd naar evenwicht en zal je tekenen geven om naar haar subtiele signalen (vibraties) te luisteren.

Het hele universum is een symfonie van vibratie. Alles reageert op elkaar. Delen met een soortgelijke vibratie trekken elkaar aan. Delen die anders vibreren stoten elkaar af. En hoe meer tijd je met iemand doorbrengt, hoe beter jouw vibratie en die van de ander op elkaar afgestemd raken. Soms neemt dit bijzondere vormen aan: Vrouwen die in hetzelfde huis wonen en op hetzelfde moment ongesteld worden. Partners die elkaars mimiek overnemen. Mensen die qua uiterlijk op hun hond gaan lijken. Jaja, die kennen wel allemaal;)

De kracht van vibratie is dus enorm. Het is de kunst deze op te merken. Dan kun je eigen vibratie verhogen en zo jouw werkelijkheid beïnvloeden.

Hier vind je tips om je vijfde chakra in balans te brengen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?