De werking van je vierde chakra

In de blog “Chakra’s” kun je lezen wat chakra’s zijn en hoe zij voor een groot gedeelte onze levensenergie bepalen. In deze blog gaan we dieper in op het vierde chakra.

Het vierde chakra ligt in het centrum van je borst tussen je tepels. Je vierde chakra staat in verbinding met je hart, je longen, bronchiën, spieren, thymus, armen en benen en je bloedsomloop.

Het vierde chakra wordt in het Sanskrit “Anahata” genoemd, wat “onaantastbaar” betekent.

Het element wat hoort bij het eerste chakra is aarde. Je eerste chakra is gericht op het aarden, scheppen en behouden van structuren. Het element dat hoort bij het tweede chakra is water. Het geeft een constante stroming aan je leven. Het element wat bij het derde chakra hoort is vuur. Dit vuur zet je in beweging en geeft je de kracht en de wil om in actie te komen.

Het element wat hoort bij het vierde chakra is lucht. Lucht is het minst verdichte element van onze stoffelijke elementen. Het verspreidt zich makkelijk, is licht en vrij. Lucht is ook dat wat je inademt, wat jouw leven geeft.

Je vierde chakra wordt ook wel hartchakra genoemd. Het is het middelste chakra welke de onderste met de bovenste verbindt. In het hart komt alles samen. Het verbindt je lichaam met je geest. Het verbindt jou met de wereld om je heen.

Je hartchakra is je centrale middelpunt. Voor het goed laten doorstromen van je hartchakra is het van belang een staat van evenwicht te hebben.

Een evenwicht tussen geven en nemen. Tussen geest en lichaam. Tussen actie en ontspanning. Vanuit dit evenwicht ontstaat een gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Een intens gevoel wat het ego overstijgt. Je ervaart liefde voor het leven.

Onvoorwaardelijke liefde begint met acceptatie van en liefde voor jezelf. Als je deze liefde niet voor jezelf kunt voelen, zal de liefde naar anderen ook voorwaardelijk zijn. We hebben dan anderen nodig om ons beter te voelen. Vanuit onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, geef je als vanzelf liefde aan anderen. Je stroomt er van over. Je hebt zon heerlijke glow over je wat als vanzelf uit straalt naar anderen.

Een goed functionerend vierde chakra laat je onvoorwaardelijke liefde ervaren. Je voelt je verbonden met jezelf en en anderen.

Hier vind je tips om je vierde chakra in balans te brengen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?