(Bijna) in de overgang? Deze essentiële oliën geven verlichting

 

De overgang is het einde van de vruchtbare periode in je leven. Je eierstokken gaan tijdens de overgang steeds minder oestrogeen produceren. Hierdoor verandert er veel in je lichaam en ook in je emoties.

De afname van oestrogeen kan onder andere de volgende klachten geven:
* Je menstruatie verandert. Deze kan onregelmatiger (korter of juist langer) en heftiger of juist minder heftig worden.
* Nacht zweten: zweetaanvallen in de nacht
* Opvliegers: zweetaanvallen overdag
* Stemmingswisselingen
* Migraine
* Verandering van de conditie van je huid en haar
* Verandering in zin in seks

De overgang kent 3 fasen:
 1. Pre-menopauze
 2. Menopauze
 3. Post-menopauze

Pre-menopauze
De pre-menopauze is de fase voordat je je laatste menstruatie hebt. Gemiddeld start deze fase 4 jaar voor je laatste menstruatie, maar deze kan al 10 jaar daarvoor beginnen! Je eierstokken produceren in deze fase steeds minder oestrogeen.

Menopauze
In feite is de menopauze maar 1 dag: de laatste dag van je laatste menstruatie. De gemiddelde leeftijd waarop wij vrouwen onze laatste menstruatie hebben, is 51 jaar.

Post-menopauze
Dit is de periode na je laatste ongesteldheid. Gesproken wordt van post-menopauze als je langer dan een jaar niet ongesteld bent geweest. Ook in deze fase zoekt je lichaam nog naar een vernieuwd evenwicht. Deze fase duurt gemiddeld 3 jaar.

De overgang is de periode waarin je van je vruchtbare periode overgaat naar je onvruchtbare periode. Veel vrouwen ervaren dat ze zichzelf tijdens de overgang opnieuw moeten uitvinden.

Gelukkig zijn er natuurlijke middeltjes die je kunnen helpen je overgangsklachten te verminderen. Zo kunnen etherische oliën je hierin ondersteunen.

 

Etherische oliën om overgangsklachten te verminderen

De volgende Drops of Heaven producten helpen je overgangsklachten te verlichten:

 

Drops of Creation: hormonale balans

Drops of Creation auraspray met maansteen en etherische olie: mandarijn, geranium, lavendel, rozenhout en mimosa.
✓ Stimuleert hormonale balans
Versterkt je vrouwelijke energie
✓ Werkt ontspannend en opbeurend

 • Maansteen is vol ontvankelijke, vrouwelijke energie. Ze brengt je in contact met jouw creatieve energie. Maansteen zorgt voor hormonaal evenwicht.
 • Mandarijn helpt bij nervositeit en slapeloosheid. Mandarijn brengt speelse creativiteit. Het is een zonnige geur die je innerlijke kind voedt.
 • Geranium helpt om je innerlijke balans te herstellen en te ontspannen. Ook verlicht geranium overgangsklachten en PMS.
 • Lavendel werkt ontspannend. De geur brengt je in evenwicht en geeft een gevoel van liefde en tederheid. Lavendel werkt positief bij een onregelmatige of uitblijvende menstruatie.
 • Rozenhout heeft een verzachtende, kalmerende en ontspannende werking. Rozenhout geeft emotioneel evenwicht.
 • Mimosa wordt in het verre Oosten ‘maneschijn’ genoemd. Mimosa vermindert angst en vermoeidheid. Een romantische geur die je laat genieten van de kleine dingen in je leven.

 

Drops of Healing: verfrissing tijdens opvliegers

Drops of Healing auraspray collectie met blauwe calciet en etherische olie: eucalyptus, citroen, pepermunt en niaouli.
Kalmeert en verzacht opgekropte emoties
Verlichtend bij griep, verkoudheid & hoofdpijn
Stimuleert celhealing

 • Blauwe calciet werkt op je keelchakra. Het bevordert het spreken vanuit je gevoel en hart. Blauwe calciet helpt je blokkades in je keelgebied op te ruimen zodat je je makkelijker kunt uiten.
 • Eucalyptus heeft een zuiverende en genezende werking. Het zorg voor meer helderheid. Eucalyptus werkt antiseptisch, pijnstillend en koorts verlagend.
 • Citroen ruimt oude rommel van je verleden op. Het brengt licht in onopgeloste problemen. Citroen maakt je weer vrolijk en geeft je levenslust. Citroenolie beschermt je lichaam tegen infecties en werkt super goed bij griep en verkoudheid, door de antibacteriële en antivirale werking.
 • Pepermunt werkt goed tegen hoofdpijn. Het zorgt ervoor dat je weer helderheid krijgt bij malende gedachten.
 • Niaouli stimuleert je immuunsysteem en brengt je in harmonie. Niaouli heeft een rustgevende en kalmerende werking. Het werkt goed bij astma, bronchitis, keel- en bijholteontsteking.

 

Drops of Light: verlicht emoties

Drops of Light collectie met groene calciet en etherische olie: benzoe, bergamot, citroen en lavendel.
✓ Geeft troost en rust
✓ Werkt verzachtend
✓ Opent je hart

 • Groene calciet werkt op je hartchakra en helpt je met vernieuwing en het bewust worden van je mogelijkheden. Zo kun je negatieve patronen doorbreken en dichter bij je gevoel komen. Groene calciet helpt je om vanuit je hart te gaan leven. Ook brengt het rust in je hart om alle indrukken, ervaringen en spirituele groei te kunnen integreren.
 • Benzoe verzacht alles wat hard geworden is. Het geeft een gevoel van warmte en geborgenheid. Benzoe werkt rustgevend en kalmerend. Het geeft je letterlijk lucht zodat je even afstand kunt nemen van je zorgen.
 • Bergamot opent je hartchakra. Het helpt je om weer liefde te kunnen ontvangen en geven. Bergamot geeft troost en rust. Het zorgt ervoor dat je weer vreugde kunt voelen.
 • Citroen ruimt oude rommel van je verleden op. Het brengt licht in onopgeloste problemen. Citroen maakt je weer vrolijk en geeft je levenslust. Citroenolie beschermt je lichaam tegen infecties en werkt super goed bij griep en verkoudheid, door de antibacteriële en antivirale werking.
 • Lavendel werkt ontspannend. De geur brengt je in evenwicht en geeft een gevoel van liefde en tederheid.

 

Drops of Stars: goede nachtrust

Drops of Stars collectie met rookkwarts en etherische olie: lavendel, petitgrain en roomse kamille.
✓  Brengt je zenuwstelsel tot rust
✓  Helpt beter te slapen
✓  Vermindert angst en paniek

 • Rookkwarts is een aardende edelsteen. Het helpt het zenuwstelsel tot rust te komen en vermindert angst.
 • Lavendel werkt ontspannend. De geur brengt je in evenwicht en geeft een gevoel van liefde en tederheid.
 • Petitgrain is een vrolijke, rustgevende olie die vooral op je hartchakra werkt. Petitgrain maakt je helderder en creatiever. Het vermindert angst- en paniek en helpt je om beter te slapen.
 • Roomse kamille geeft je een ontspannen gevoel en helpt je om lekker te slapen. Irritaties, depressie en angst verminderen bij de geur van roomse kamille.
Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?