7 manieren om bergkristal te gebruiken

Bergkristal is één van de meest bekende edelstenen. Niet voor niets, want deze veelzijdige edelsteen absorbeert, reinigt en geeft energie. Daarom: 7 manieren om bergkristal te gebruiken.

 

1. Leg een bergkristal bij je werk- en/of studieplek

Bergkristal bevordert concentratie. Én het beschermt je tegen straling. Geen overbodige luxe om dus een bergkristal naast je laptop te leggen.

 

2. Houd in beide handen een bergkristal tijdens meditatie

Bergkristal verheldert je geest. Daarom zijn ze ideaal om in je handen te houden tijdens meditatie. Doe je een ligmeditatie, dan kun je een bergkristal op je voorhoofd of boven je hoofd leggen.

 

3. Drink bergkristal water

Het drinken van bergkristal water helpt afvalstoffen uit je lichaam te spoelen. Bergkristal heeft zo een positief effect op je immuunsysteem. Lees hier hoe je edelsteenwater maakt. Je kunt bergkristallen ook toevoegen aan je badwater.

 

4. Bergkristal als katalysator 

Leg een bergkristal bij een andere edelsteen en de bergkristal zal de kracht en werking van de andere edelsteen versterken. Leg je een bergkristal bijvoorbeeld bij een rozenkwarts, dan versterkt de bergkristal de liefdevolle energie van de rozenkwarts.

 

5. Bergkristal als onderdeel van de gouden driehoek

Met het leggen van een gouden driehoek in huis, creëer je een veld van liefde (rozenkwarts), rust (amethist) en helderheid (bergkristal). Ontdek meer over de gouden driehoek.

 

6. Bergkristal als beschermer van je huis

Van je huis wil je natuurlijk graag een cosy thuis maken. Thuis is de plek om je lekker even terug te trekken en op te laden. Om de energie in huis fris en zuiver te houden, leg je bergkristallen binnenshuis in de buitenste hoeken. Welk gevoel wil jij graag thuis ervaren? Leg met dit gevoel de bergkristallen in de hoeken van je huis. Je kunt bergkristallen ook in raamkozijnen leggen om de energie in huis schoon te houden.

 

7. Bergkristallen als chakra edelstenen

Bergkristallen zuiveren de energie in ieder chakra. Je kunt ze dus op al je chakra’s leggen om je energiesysteem in balans te brengen. Ga lekker liggen. Leg de bergkristallen op je chakra’s. Luister een rustig muziekje of doe een meditatie. En laat de bergkristallen je helpen je energiesysteem op te schonen.

Bergkristallen, je kunt er dus nooit genoeg hebben:) Ontdek de bergkristallen set: 7 bergkristallen die je op 7 manieren kunt inzetten ♡

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?