Zo breng je je 7de chakra in balans

De werking van je zevende chakra bepaalt hoe verbonden jij je voelt met jezelf en het grote geheel. Daarom is het belangrijk dat dit chakra goed doorstroomt.

 

5 tips om je zevende chakra te versterken:

Tip 1: Mediteer
De beste tip om je zevende chakra te versterken is te mediteren. Meditatie helpt je om niet samen te vallen met de stroom aan gedachten. Door regelmatig te mediteren komt er meer ruimte tussen gedachten en ga je ervaren dat je niet je gedachten bent. Ze komen langs, maar je hoeft er niet in mee te gaan. Op deze manier kom je er losser van en wordt je geest rustiger.

Een mooi Boeddhistisch gezegde is:

“Just as water, if you don’t stir it, will become clear, mind, left unaltered, will find its own natural peace.”

 

Tip 2: Vertraag
De toegangspoort tot je verlichte zijn is het NU. Verlichting is niet iets dat je kunt bereiken. Je bent het al. De enige manier om  dit te ervaren is door helemaal in het NU aanwezig te zijn. Uit je denken, in het moment. Een mooie manier om dit te doen is door te vertragen. Snijd bewust langzamer je groenten als je aan het koken bent. Eet langzaam je eten zonder afleiding. Wandel in een rustig tempo en voel de grond onder je voeten en de wind langs je gezicht. Beperk dat wat je doet tot 1 ding. Ga dus niet een vriendin bellen en koken. Of eten en tv kijken. Ben met je volledige aandacht in rust bij 1 handeling.

 

Tip 3: Verwonder
De hele dag door maken we beelden en conclusies in onze hoofden. We hebben geleerd in concepten te denken. En plakken te pas en te onpas etiketten op alles wat we zien. Let hier maar eens op hoe vaak je dit op een dag doet. Dit kun je doen door het bewust voor jezelf te benoemen. Je kunt dit ook samen met je partner en/of vriendin doen en samen hardop benoemen wat je allemaal labelt. Kijk daarna eens of je bewust los kunt komen van deze labels. Stel je loopt in het bos en je ziet een boom. Nu staan er in een bos vele bomen, dus de kans dat je er aan voorbij loopt zonder de boom echt te zien, is groot. Sta eens stil bij een boom en bekijk de boom eens goed. De stam, de nerven, de takken, de bladeren.. Misschien waaien de bladeren in de wind? Kun je zien hoe de boom door de wortels rechtop gehouden wordt? Wat zie je nog meer? Kun je de boom ervaren als een uniek geheel vol kleine details?

“Verwondering is het begin van alle wijsheid” Aristoteles

 

Tip 4: Zingeving
Zingeving laat je ervaren dat je één bent met alles. Iets doen waarbij je boven jezelf en je denken uit stijgt, geeft een ultiem gevoel van vreugde. Je draagt bij aan het geluk van anderen en als gevolg daarvan ervaar je rust en barst je hart open.

“Foolish, selfish people are always thinking of themselves and the result is always negative. Wise persons think of others, helping them as much as they can, and the result is happiness. Love and compassion are beneficial both for you and others. Through your kindness to others, your mind and heart will open to peace.” Dalai Lama

 

Tip 5: Passende Drops of Heaven producten

Deze Drops of Heaven producten helpen je om je zevende chakra te versterken:

Bergkristal

Bergkristal reinigt en geeft energie. Het helpt ook om blokkades op te ruimen.

 

Celestien

Celestien heeft een heel hoge trilling en wordt ook wel “edelsteen van het weten” genoemd. Het bevordert je helder weten: een hoge vorm van weten, die ontstaat door puur vertrouwen in het onderbewustzijn en zonder actie te ondernemen.

 

Drops of Infinity

De Drops of Infinity collectie helpt je bij jezelf te komen en blijven. De auraspray werkt als energetische douche.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?