Zo breng je je 6de chakra in balans

 

De werking van je zesde chakra bepaalt hoe helder je kunt zien. Daarom is het belangrijk dat dit chakra goed doorstroomt.

 

5 tips om je zesde chakra te versterken:

 

Tip 1: Breng je hoofd tot rust
Hoe helder je kunt zien, hangt af van hoe rustig je hoofd is. Heb je een monkey mind die van de ene gedachte naar de andere springt? Je hoofd is dan zo vol met gedachten dat je niet helder kunt zien. Je projecteert dan zoveel naar buiten, dat het moeilijk is om te zien wat er echt is. Mediteren is een goede oefening om te ontdekken dat je niet je gedachten bent. Je traint jezelf met meditatie om je gedachten als wolkjes voorbij te laten trekken zonder er in verstrikt te raken. Op deze manier zal je steeds helderder gaan zien.

 

Tip 2: Slaapdagboek
Slaap heeft de functie om je zenuwstelsel, lichaam en geest tot rust te brengen. Dit is super belangrijk om niet verstrikt te raken in je malende hoofd. Na een goede nachtrust ziet de wereld er vaak heel anders uit. Zorg daarom voor een goed slaapritme. In je slaap verwerk je veel van wat je overdag mee maakt. Ook kom je in je slaap in een toestand van totaliteit. Ken je dat dat je net voordat je in slaap valt, heel helder kunt zien? Ineens krijg je een ingeving. Tijdens je slaap kun je veel helderziende ervaringen hebben. Meestal gaan we hieraan voorbij. Leg daarom een schriftje naast je bed waarin je je dromen opschrijft zodra je wakker wordt. Door dit te doen, zul je patronen en thema’s gaan herkennen die je meer inzicht geven over je leven.

 

Tip 3: Ga bewust met kleur om
Dankzij licht kun je kleuren waarnemen. Iedere kleur heeft zijn eigen vibratie en uitwerking op je. Leuk om hiermee te spelen! Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kijken welke chakra je meer in balans kunt krijgen. Iedere chakra heeft zijn eigen kleur. Draag kleding in de kleur van de chakra die je in balans wilt brengen of breng kleuraccenten aan in huis. Je kunt ook per dag je kledingkeuze bepalen op basis van de werking van je chakra’s. Ga je iets spannends doen en wil je goed gegrond blijven? Kies dan voor rood.
Chakra 1: Gronden, kleur: rood
Chakra 2: Emotionele balans & seksualiteit, kleur: oranje
Chakra 3: Wilskracht, kleur: geel
Chakra 4: (Zelf)liefde, kleur: groen of roze
Chakra 5: Communicatie: kleur blauw
Chakra 6: Helder zien, kleur: Indigoblauw
Chakra 7: Eenheid, kleur: wit of violet

 

Tip 4: Houd bij wat je ziet
Wil je helderziendheid trainen, dan is het bijhouden van wat je ziet en ervaart de beste tip die ik je kan geven. Als kind kon ik al helder waarnemen. Vooral als er mensen in mijn omgeving ziek werden of gingen overlijden kon ik dat vooraf waarnemen. Toch zat en zit ik niet altijd raak met mijn waarneming. En dat heeft te maken met vanuit welke plek in mezelf ik waarneem. Is het vanuit de pure staat van zijn, dan kan ik helder zien. Maar soms raakt mijn geestesoog vertroebeld door gedachten, angsten en projecties. Dan lijkt het alsof ik helder zie, maar blijkt het niet zo te zijn. Bij jou is dit net zo. Ik heb hier vroeger begeleiding bij gekregen door een parapsycholoog. Hetgeen mij het meest heeft geholpen is dit:

Houd een boekje bij van je waarnemingen. Wat zie en ervaar je? Schrijf dit zo gedetailleerd mogelijk op. Hoe voel je je erbij? Voel je rust in je lichaam terwijl je dit ziet? Of ervaar je een andere sensatie? En hoe voel je je vandaag? Hoe is je dag en wat speelt er nu bij je?

Door dit een tijdje iedere dag te doen, ga je patronen herkennen en verbanden zien. Zo ga je doorzien waar het toch je ego was die dacht iets helder te zien. Je gaat de subtiliteit van je binnen wereld herkennen en zo steeds helderder zien. Zeker als je ook regelmatig mediteert en zorgt voor een goed slaapritme.

 

Tip 5: Passende Drops of Heaven producten

Deze Drops of Heaven producten helpen je om je zesde chakra te versterken:

Drops of Stars

De Drops of Stars auraspray en olie blend brengen je zenuwstelsel tot rust, werkt ontspannend en helpt om beter te slapen.

 

Amethist

Amethist brengt rust en ontspanning. Amethist kalmeert je zenuwstelsel. Amethist is een super edelsteen om mee te mediteren. Ook vergroot amethist je intuïtie.

 

Celestien

Celestien is een liefdesbommetje die je op je nachtkastje wilt hebben. Celestien heeft een hoge vibratie en helpt je te vertrouwen op je eigen intuïtie en hart. Ook helpt celestien om helderder te dromen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?