Zo breng je je 5de chakra in balans

Je vijfde chakra is verantwoordelijk voor de manier waarop jij communiceert in jezelf en met alles om je heen. Daarom is het belangrijk dat dit chakra goed doorstroomt.

5 tips om je vijfde chakra te versterken:

 

Tip 1: Spreek je gevoelens uit

Voor een goede werking van je vijfde chakra is het belangrijk dat je jezelf uit. Durf jij eerlijk te laten zien en horen wat er in je leeft? Of ben je iemand die haar/zijn emoties liever weg slikt? Verontschuldig je je als je bijvoorbeeld moet huilen? Of heb je een blad voor je mond en durf je niet voor jouw waarheid te gaan staan? Als je het moeilijk vindt om jezelf te uiten, kies dan 1 persoon bij wie je je veilig voelt om dit te gaan oefenen. Je kunt dit van te voren aangeven als zijnde “we gaan komende week samen een experiment aan waarbij we eerlijk uitkomen voor ons gevoel.” Vind je iets moeilijk te zeggen? Voel wat dit doet in je lichaam en spreek dit uit. Bijvoorbeeld: “ik merk dat mijn keel samen trekt, mijn hart sneller klopt en ik klamme handen krijg.”

 

 

Tip 2: Creatieve expressie

Je vijfde chakra bepaalt alle vormen van communicatie. Het is het chakra van creatieve expressie. Zoek naar creatieve manieren om jezelf te uiten. Muziek maken, schilderen, dansen, zingen en schrijven. Het zijn allemaal mooie vormen om kleur te geven aan jezelf en jezelf te uiten. Wat past bij jou?

 

 

Tip 3: Kom tot rust

Communicatie vindt op allerlei niveaus plaats. Woorden, lichaamstaal maar ook nog veel subtieler in energie. Dit is de meest zuivere vorm van communicatie. Je kunt deze oppikken als je stil bent in jezelf. Aanwezig vanuit je centrum. Hiervoor is het belangrijk om te verstillen in jezelf. Door letterlijk rust te nemen en niet altijd maar door te jakkeren. En door je geest tot rust te brengen door bijvoorbeeld meditatie. Onderschat ook niet de rustgevende uitwerking die de natuur op je heeft.

 

 

Tip 4: Mantra’s

Woorden zijn ook vibraties die werkelijkheden creëren. Er gaat een ongelofelijke manifestatie kracht van uit.
Lao Tzu heeft dit heel mooi verwoord:

“Watch your thoughts, they become your words;
Watch your words, they become your actions;
Watch your actions, they become your habits;
Watch your habits, they become your character;
Watch your character, it becomes your destiny.”

Wees je bewust van je gedachten patronen en dat wat je tegen jezelf en anderen zegt. We hebben allemaal wel negatieve spiralen waar we in rond blijven draaien. Maak eens een lijstje van jouw negatieve spiralen en schrijf daarbij:

♡ Wat is de aanleiding?
♡ Welke gedachte krijg je erbij?
♡ Wat voel je in je lichaam als dit gebeurt?
♡ Wat is de negatieve conclusie die je hieruit voor jezelf trekt?
♡ Wat vind je van jezelf voor het hebben van deze negatieve gedachte?
♡ Wat voor liefdevolle mantra zou je hiervoor in de plaats kunnen stellen?

Op alle flesjes van Drops of Heaven staat ook mantra’s. Passend bij de Drops lijnen. Zo staat er op Drops of Energy “I breathe positie Energy” en op Drops of Healing “My body is a miracle”.

 

Tip 5: Passende Drops of Heaven producten

Deze Drops of Heaven producten helpen je om je vijfde chakra te versterken:

Drops of Healing

Drops of Healing geeft je immuunsysteem een boost. Het kalmeert en verzacht opgekropte emoties. Verlicht bij hoofdpijn en griepklachten. En stimuleert celhealing.

 

Drops of Healing etherische olie blend BIOVerkouden, grieperig of hoofdpijn? Een paar druppeltjes Drops of Healing olie in je diffuser verlicht je klachten.

 

Blauwe calciet

Blauwe calciet helpt blokkades in je keelchakra op te ruimen. Het kalmeert en verzacht opgekropte emoties. En helpt je te spreken vanuit je hart.

 

Bergkristal

Bergkristal heeft een reinigende werking. Het helpt je blokkades in je lichaam en energie af te voeren, brengt meer helderheid en boost je immuunsysteem.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?