Zo breng je je vierde chakra in balans

Je vierde chakra laat je onvoorwaardelijke liefde ervaren. Daarvoor is het belangrijk dat je vierde chakra goed doorstroomt.

 

5 tips om je vierde chakra te versterken:

 

Tip 1: Zelfacceptatie

Onvoorwaardelijke liefde begint bij echte liefde voor jezelf. Zelfacceptatie is een van de belangrijkste ingrediënten voor een liefdevol leven. Zelfacceptatie betekent dat je gevoel van zelfliefde niet afhangt van iets wat je bereikt moet hebben. Veel vrouwen denken: “Als ik vijf kilo kwijt ben, dan voel ik me goed”. Of: “Als ik maar meer doe voor anderen, dan vinden ze mij leuker”. Vind je het moeilijk om liefde voor jezelf te voelen? Bedenk dan eens of je de gedachten die je over jezelf hebt, ook hardop tegen een kind zou zeggen. Grote kans dat je daar nee op antwoord. Inspiratie over het ontwikkelen van zelfliefde vind je in deze blog waarin ik vertel hoe ik dit heb ontwikkeld.

 

Tip 2: Ga je angsten en emotionele pijn aan

Als je angstig bent of onverwerkte emoties hebt, kun je geen onvoorwaardelijke liefde voelen. Je hartchakra is dan geblokkeerd. Om je hart weer luchtiger te krijgen, is het belangrijk dat je ook lucht geeft aan je emoties. Als je teleurstellingen in je hart met je meedraagt, is het lastig je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Zo zonde als je verleden je heden en toekomst bepaalt. Gun jezelf daarom vanuit liefde voor jezelf de weg naar heling.

 

Tip 3: Haal adem

Lucht is het element van je hartchakra. Je kent vast de ervaring dat iets je zo raakte, dat je letterlijk naar adem moest happen. Weggestopte emoties kunnen ook op je longen slaan. Er wordt ook wel gezegd dat astma een uiting is van weggestopte emoties. Een goede ademhaling klaart letterlijk de lucht. Het helpt je om je hartchakra vrij te maken, ontdoet je van stress en emoties en is een krachtige manier om in je centrum te komen en balans te vinden. Mijn favo adem experts zijn Bernard Kelderman (hij geeft krachtige ademworkshops) en Max Strom (grondlegger van Breathe to Heal).

 

Tip 4: Compassie

Een geweldige manier om je hart te openen, is door middel van compassie. Compassie ontstaat als je ziet dat een ander net als jij is. Uiteindelijk wil iedereen gelukkig zijn en doen we allemaal ons best dit te bereiken. Soms maken we daarin goede keuzes, en soms onhandige keuzes. Het zien van “de andere ik” in de ander geeft een enorm gevoel van liefde.

Zoals Rumi het mooi verwoord:

“I always thought that
I was me — but no,
I was you
and never knew it.”

 

Tip 5: Passende Drops of Heaven producten

Deze Drops of Heaven producten helpen je om je vierde chakra te versterken:

 

Drops of Love auraspray

De Drops of Love auraspray geeft je een geborgen, warm gevoel waardoor je meer zelfliefde ervaart.

 

Drops of Love etherische olie blend BIO
Voeg een paar druppels liefde toe aan je favo huidolie en/of diffuser.

 

Drops of Light auraspray

De Drops of Light auraspray verzacht je emoties en helpt je te helen.

 

Drops of Light etherische olie BIO

Een paar druppeltjes in je diffuser of aan je huidolie toegevoegd zorgt voor een heerlijk zachte helende geur.

 

Rozenkwarts

Rozenkwarts is dé edelsteen van (zelf)liefde. Geef het een mooi plekje in je huis om jezelf te omringen met liefde.

 

Groene calciet

Groene calciet werkt helend, opent je hart en helpt je liefde te geven & ontvangen.

 

Mangano calciet hartje

Mangano calciet is een heel zachte edelsteen die je omringt met troostende energie. Het werkt verzachtend en helend op je hartchakra.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?