4 TIPS OM BETER TE SLAPEN

Het belangrijkste om lekker te kunnen slapen is dat je je kunt overgeven aan de nacht. Piekerend wakker liggen omdat je nog aan het peinzen bent over bijvoorbeeld je werk, is super frustrerend. Wat helpt, is om de dag rustig af te bouwen. Ruim voordat je naar bed gaat.

TIP 1: DE DAG AFBOUWEN
Probeer de komende week eens 2 uur voordat je gaat slapen, te beginnen met het zachter maken van je dag. Dit kun je bijvoorbeeld doen, door de tv uit te zetten en het licht te dimmen. Kaarsjes te branden, een rustig muziekje op te zetten. Ik vind het zelf heerlijk om ‘s-avonds te douchen (vaak al direct na mijn werk). Ik heb het gevoel dat ik dan letterlijk de dag van mij af spoel.

TIP 2: GEBRUIK JE ZINTUIGEN ANDERS
Heb je weleens gedoucht in het donker?
Probeer het eens! Je komt meer in je lijf, omdat je je zintuigen anders gebruikt. Alles wordt intenser. Het water op je huid. Je aanraking als je jezelf in zeept. De geur van je showergel. Echt heel fijn!

TIP 3: MAAK EEN SLAAP RITUEEL
Van het naar bed gaan, kun je ook een mooi ritueel maken:
Een klein kaarsje branden op je nachtkastje geeft een zachte sfeer. Spray de Drops of Stars auraspray boven je bed. Luister een meditatie. Heerlijk ontspannend om te doen. Allemaal fijne dingen die je helpen om de dag te laten en je over te geven aan de nacht.

TIP 4: FOEFJE OM JE HOOFD TOT RUST TE BRENGEN
Ik heb zelf bijna nooit moeite om in slaap te vallen. Een heel enkele keer is mijn hoofd nog zo onrustig dat in slaap vallen niet lukt. Vaak lukt het dan ook niet om mijn hoofd tot rust te brengen door op mijn ademhaling te letten. Wat mij wel helpt, is deze super simpele “meditatie”: ik noem het abc-meditatie.
Het werkt zo:
Je begint met de letter A. Bedenk 2 woorden met de letter A en zie het woord voor je.
Bijvoorbeeld aap en appel.
Dan de letter B. Bedenk 2 woorden met de letter B en zie het woord voor je.
Bijvoorbeeld banaan en bed.
En zo ga je door.
Door je gedachten op iets anders te richten dan op je pieker gedachten, geef je je hoofd steeds iets minder vaart. Je komt langzaam tot rust. Probeer het maar eens. Het werkt echt;)

Drops of Stars helpt je om diep te ontspannen en lekker te slapen
Een heerlijke geur op basis van lavendel, petitgrain en roomse kamille die je helpt om meer te ontspannen en dieper te slapen. Je sprayt de geur in je slaapkamer en rond je kussen. Je hersenen krijgen zo een seintje dat het ok is om diep te ontspannen. (In dit artikel kun je meer lezen over de kracht van geur)

Lavendel helpt je om te ontspannen. Het werkt kalmerend, brengt je emoties in evenwicht, geeft geborgenheid en ontspant je zenuwen. Lavendel werkt dus goed om te ontspannen en beter te slapen.

Petitgrain wordt ook wel de geur van verstilling genoemd. Het ontspant je geest, geeft rust in je hartchakra en nodigt je uit om even afstand van dingen te nemen. Petitgrain werkt goed bij slapeloosheid en piekeren.

Roomse kamille geeft ook rust en kalmeert. Het helpt tegen spanningen en bevordert je nachtrust.

Rookkwarts is een aardende edelsteen. Het helpt het zenuwstelsel tot rust te komen en vermindert angst.

Slaap lekker.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?