10 manieren om edelstenen te gebruiken

Zodra je een edelsteen hebt gekozen die het beste bij jou past, wil je de kracht natuurlijk optimaal ervaren. Dit doe je door de edelsteen eerst te reinigen, op te laden en te programmeren. Daarna kun je je edelsteen op verschillende manieren gebruiken. Hieronder vind je 10 manieren om een edelsteen te gebruiken.

 

1. Draag de edelsteen bij je

Hoe dichter je een edelsteen bij je draagt, hoe krachtiger deze voor je werkt. Sommige edelstenen zijn verkrijgbaar in een handig broekzak formaat (zie bijvoorbeeld de citrien en de maansteen). Ook kun je een edelsteen ketting dragen om direct de energie van de edelsteen op je huid te ervaren. Op deze manier werkt de steen tot diep in je cellen door (zie de manifestatie ketting en de geode ketting).

2. Leg de edelsteen op je lichaam of in je hand tijdens meditatie

Door een edelsteen in je handen te houden of op je lichaam te leggen, geef je je meditatie extra kracht en betekenis.

Wil je een liggende chakra meditatie doen, dan kun je deze edelstenen gebruiken:

Chakra 7: bergkristal (helderheid) of celestien. Je kunt deze ook boven je hoofd leggen.
Chakra 6: Amethist (rust & intuïtie)
Chakra 5: Blauwe calciet (spreken uit je hart)
Chakra 4: Rozenkwarts (zelfliefde), groene calciet (liefde geven en ontvangen) of mangano calciet (emotioneel helen)
Chakra 3: Citrien (voorspoed, succes)
Chakra 2: Maansteen (hormonale balans) of oranje calciet (levensvreugde)
Chakra 1: Rookkwarts (aarding) Je kunt deze ook bij je voeten leggen.

3. Geef edelstenen een mooi plekje in huis

Als je edelstenen in huis wilt leggen, is de gouden driehoek een mooi begin. Dit is een combinatie van rozenkwarts, amethist en bergkristal welke je in een driehoek legt. De edelstenen verbinden zich met elkaar en in de driehoek ontstaat zo een krachtveld van liefde, rust en helderheid.

Je kunt ook een edelsteen op je nachtkastje leggen (celestien is hiervoor een mooie) of op je bureau (rookkwarts beschermt tegen de elektromagnetische straling). Wat voor energie wil je in de woonkamer ervaren? Kies een edelsteen die hierbij past.

 

4. Edelstenen als beschermers van je huis

Plaats een rookkwarts bij je voordeur voor een reinigende werking. Op deze manier wordt alles wat je huis in en uit gaat energetisch gereinigd.

Leg bergkristal in je raamkozijn om zo de energie van buitenaf te reinigen voordat het je huis binnenkomt. Bergkristal kun je ook tegen de buitenmuren (aan de binnenkant) van je huis leggen.

 

5. Edelstenen als onderdeel van een altaar

Altaartjes hebben iets magisch. Het herinnert je aan datgene wat voor jou waarde heeft. Je kunt een altaartje aankleden met bijvoorbeeld: een intentie carddeck, edelstenen, een kaarsje, bloemen, aurasprays, een dierbare foto, inspirerende teksten, een moondboard en een opschrijfboekje. In deze blog lees je hoe je krachtige altaartjes maakt.

 

6. Edelsteen water

Een fijne manier om de kracht van edelstenen te gebruiken is door er edelsteen water van te maken. Water heeft het vermogen om de intentie/de kracht van haar omgeving op te nemen. Door edelstenen aan je water toe te voegen, geef je de energie van de edelsteen mee aan het water.

Niet alle edelstenen zijn geschikt om edelsteen water van te maken. Ik raad je aan edelsteen water te maken van rozenkwarts (zelfliefde), amethist (rust) en bergkristal (helderheid).

In dit artikel vertel ik je hoe je zelf edelsteen water kunt maken.

 

7. Edelsteen essence

Een edelsteen essence is een sterk geconcentreerd aftreksel van edelsteen. Een paar druppeltjes van dit essence helpt om je lichaam, geest en energie te helen.

Niet alle edelstenen zijn geschikt om edelsteen essence van te maken. Ik raad je aan edelsteen essence te maken van rozenkwarts (zelfliefde), amethist (rust) en bergkristal (helderheid). Je kunt deze edelstenen ook combineren in 1 essence.

In dit artikel vertel ik je hoe je zelf edelsteen essence kunt maken.

 

8. In bad met edelstenen

Een rustgevend bad wordt nog ontspannender als je er edelstenen in doet. Echter, niet alle edelstenen zijn hier geschikt voor. Calcieten zijn bijvoorbeeld broos en kunnen door water makkelijk afbrokkelen. Rozenkwarts, amethist, bergkristal en citrien zijn hier wel geschikt voor. Heb je geen bad? Maak dan een lekker voetenbadje.

In deze blog ontdek je 4 manieren om edelstenen aan je bad toe te voegen.

 

9. Edelstenen en planten

Verwen je planten in huis eens met de kracht van edelstenen. Planten reageren goed op de energie van edelstenen. Je kunt een edelsteen bij de plant leggen en/of je plant voeden met edelsteen water.

 


10. Huisdieren en edelstenen

Ook dieren zijn dol op edelstenen. Leg eens een edelsteen in het mandje en bij de eetplek van je huisdier. Mijn katjes Dieseltje en Tipsy liggen graag in de buurt van een rozenkwarts. Je kunt je huisdieren ook edelsteen water te drinken geven. Heeft je hond of kat de neiging om met eten te schrokken? Maak het dan iets avontuurlijker door grote edelstenen in de voederbak te leggen met daar tussen de brokjes.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.
Chat
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?
Hoi! Kan ik je ergens mee helpen?