Afrodisiacum: meer zin in seks


Een afrodisiacum is een middel dat wordt gebruikt om lust op te wekken.


Aphrodite

Het woord afrodisiacum is afgeleid van de Griekse godin Aphrodite. In de Griekse mythologie wordt zij gezien als de Godin van liefde, schoonheid en vruchtbaarheid. Ook wordt zij genoemd als Godin van evenwicht.


Eros

In de Griekse mythologie is Eros de God van de liefde en de drijvende kracht achter aantrekking en verbinding. Hij is vaak afgebeeld met pijl en boog. Zijn equivalent in de Romeinse mythologie is Cupido. Hij die met zijn pijl en boog geliefden op slag verliefd laat worden en zorgt voor enorme aantrekkingskracht en passie.


Werking afrodisiacum

Al duizenden jaren worden in verschillende culturen middelen gebruikt die als afrodisiacum werken. Hoewel de werking van veel afrodisiaca niet wetenschappelijk kan worden aangetoond, ervaren veel mensen de kracht van afrodisiaca:

1. Libido verhogend

Libido is het Latijnse woord voor begeerte. Een afrodisiacum kan invloed hebben op de mate waarin je zin hebt in seks.

2. Potentie verhogend

Met potentie wordt niet alleen het vermogen van een man bedoeld om een erectie te krijgen. Potentie betekent ook het vermogen om seksuele prikkels te kunnen ervaren. En het kunnen krijgen van een orgasme.

3. Seksueel plezier

Het vrij kunnen genieten van je seksuele expressie.


Invloeden op je seksualiteit

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben in hoe jij je seksualiteit ervaart, waaronder:

1. je hormonale balans

2. cognitieve factoren

3. emoties, zoals angst, verdriet, stress

4. eerdere seksuele ervaringen


Emotie

Emotie en seksualiteit zijn nauw met elkaar verbonden.

Het woord “emotie” komt van het Latijnse woord “movere”. Movere betekent “bewegen”. Emoties zijn een beweging van energie. Er gebeurt iets wat jou triggert. Een golf van emotie raast dan door je lichaam. Lukt het jou bij dit gevoel te blijven?

Emotie de ruimte geven, werkt ontladend. Als je je emotie weg drukt, dan zet je het ergens in je lichaam vast. Je levensenergie stroomt dan niet lekker meer door. Dit kan er voor zorgen dat je vage lichamelijke klachten krijgt, zoals spierspanning, hoofdpijn en buikpijn. Negeer je je emotie langdurig dan raak je steeds meer geblokkeerd.

Super belangrijk en gezond dus om je emotie de ruimte te geven door je heen te bewegen. Het heeft je iets te vertellen. Heb je lange tijd je emotie genegeerd en wil je ze toelaten? Dit kan in het begin best overweldigend voelen.

Zie het als een sluis die open gaat. Als deze lange tijd dicht heeft gezeten, kan het zijn dat er ineens heel veel water (emotie) door wil. Zorg hierin goed voor jezelf. Zoek bijvoorbeeld een therapeut die aan sluit op jouw hulpvraag en bij wie jij je veilig voelt.

Seksualiteit

Hetzelfde geldt voor seksualiteit. Als je geen uiting geeft aan je seksualiteit blokkeer je letterlijk je levensenergie. Het valt mij op dat veel vrouwen spanning vast houden in hun bekkengebied. Hoe voelt dit bij jou?


Wisselwerking emotie en seksualiteit

Het wel of niet doorvoelen van emotie en hoe jij seksualiteit beleeft, hangt nauw met elkaar samen. De kans is groot dat als je emotie weg stopt, je minder plezier zult beleven aan je seksualiteit. Beiden hebben te maken met het doorstromen van energie in je lichaam. Ben je geblokkeerd op het ene gebied, dan heeft dit invloed op het andere.


Drops of Heaven sprays als afrodisiacum

Sommige etherische olie werken als afrodisiaca. De Drops of Heaven sprays zijn zo ontworpen dat ze je helpen je vrijer te voelen én genot stimuleren.


Gebruik de Drops of Heaven sprays om in een bepaalde mood te komen. Verleid jezelf en eventuele partner. Geniet van de rijkdom van jouw seksualiteit.


De Dark spray helpt je om contact te maken met je emotie. Deze te doorvoelen en transformeren. Deze geur blend helpt je ook de rem van je seksualiteit te halen. Het stimuleert vurige, passionele seks.

De Light spray helpt je om je puurste zelf te voelen. Vanuit deze liefdevolle verbinding met jezelf wekt de geur blend teder genot en verbinding op.

De Love spray helpt je te genieten van het leven en jouw eigen koers te varen. Vanuit zelfvertrouwen stimuleert de geur blend romantische gevoelens. Je staat open voor het leven en omarmt de schoonheid. Ook in seksualiteit.

Over de schrijver
Het is mijn missie om vrouwen te helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen en het doorbreken van beperkende patronen, zodat zij een vervuld leven kunnen leiden. Dit doe ik door het geven van online EMDR en persoonlijke begeleiding.